Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
To co nejvíc pomůže je strava, dostatek spánku, minimum stresu.
Musis dodat vyzivne latky do tela. Zkousela jsi nejake doplnky stravy? Muzou pomoct ![]()
Mam vlasy dobre, presto cas od casu doplnek nasadim, abych podporila jejich rust.
Na otazku, co se ti stalo, bych reagovala: Porodila jsem a kojim ![]()
Me se vlasy sebraly az po ukončení kojení, do te doby hruza des, padaly po hrstech. Brala sem pak vitamíny na vlasy a hodne dela i jidelnicek, spanek, stres… prostě kdyz nemas zdravou zivotospravu, tak na vlasy muzes patlat co chces, ale moc to nepomuze. Po prvním synovi jsem sla uplne na kratko, kdyz sem prestala kojit a pak nechala vlasy znova dorust. U druheho zatim vlasy stříhat nechci, ale taky jsou suché, to uz moc nezlepším, nejake masky, oleje, kury mi zaberou na chvilku, ale co nekojim uz aspon nepadaji a začínají se vzpamatovavat.
Kup si vitamíny, stačí obyčejný biosil. Ostříhat určitě ano, ale zas bych to neřešila střihem na blbečka a bez barvy, k tomu není důvod. Nech si udělat šik sestřih a šikovná kadeřnice ti dá barvu, co vlasy nezničí, ale bude ti slušet. A základ je péče no. Já mám vlasy kvalitní, ale když se hecnu a jedu podle Terezy Vlasákové, tak ten rozdíl je obrovský, mrkni na ní na yt. Prostě si ten čas vyšetři a dej těm vlasům, co potřebují, uvidíš, že to bude o 100% lepší ![]()
Zkus kolagen. Já užívám od kamzíku. Co vím tak vychází v testech nejlépe, obsahuje vitamín C, který je důležitý pro vstřebání toho kolagenu a dá se objednat přímo na stránkách firmy kamzík, tam je suverénně nejlevnější. Měla jsem porody necelých 16 měsíců po sobě a vlasy mi vypadaly až po druhém porodu. Ale hned dorostly nové. Na kvalitě to jde taky znát, jsou pevné a husté. Myslím, že mi ten kolagen zabrzdil i šedivění vlasů. A kůži mám taky hezkou, dřív jsem měla okolo MS sem tam pupínek, nyní je čistá.
Pro začátek do nich zkus vmasírovat kokosový olej, pak umýt.
Krásné ti ty vlasy oživí a budou se lesknout. Šetrná barva od kadeřnice by nemusela být na škodu, klidně bych obarvila, at prokoukneš ![]()
Koukám, že kámošky tě zrovna v mateřství moc nepodporují a dají ti to sežrat celkem slušně. Asi bych je nějak setřela ![]()
Jo a taky mi pomohl obyčejný kopřivový šampón (mám kaštanové až zrzavé vlasy), krásně vytáhl barvu.
@Rachel_cz píše:
Pro začátek do nich zkus vmasírovat kokosový olej, pak umýt.
Krásné ti ty vlasy oživí a budou se lesknout. Šetrná barva od kadeřnice by nemusela být na škodu, klidně bych obarvila, at prokoukneš
Koukám, že kámošky tě zrovna v mateřství moc nepodporují a dají ti to sežrat celkem slušně. Asi bych je nějak setřela
Kokosový olej je ještě víc vysuší, na vlasy není vůbec dobrý, když už, tak arganový
@terien píše:
Kokosový olej je ještě víc vysuší, na vlasy není vůbec dobrý, když už, tak arganový
Sorry, máte pravdu. Kokosový jsem si zrovna totiž patlala obličej ![]()
Ahoj. Pardon za anonym, ale rozebiraly jsme včera s holkama a nechci, aby někdo znal můj nick.
Mám poslední dobou fakt hrozne vlasy - stres, málo péče, kojení… hodne mi vypadaly a jsou suché a jemné. A včera mě dostalo, jak strašně působím na okoli. Ze mi to nesluší, jsem tušila, ale reakci typu „panebože, co se ti stalo“, fakt ne.
Co teď s tim? Pristi tyden jdu k holicce, plánuju, že se necham fest ostříhat, žádná barva, budu dělat zabaly. Ale pomůže to? Měla jste některá stejný problem? Zlepšily jste kvalitu lepsi péči? Čím? Díky. Díky.