Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně přijde, že nemá smysl asi nic psát, protoze mi davaj lidi do pusy slova, která bych nikdy nevypustila. Jakože je ženská ve 35 na odpis a že by o ní nebyl zájem. Mě sice není přes 35, ale blížím se k tomu a kdybych se teď rozešla, tak si myslím, že zájem bude. Jen prostě není tolik na výběr. A tím to končí. Min na výběr pro mě beru taky jako menší šanci na to najít někoho, s kým bych byla spokojena. Ale samozřejmě se můžou stát jednorožci a kakani duhy a najdu někoho, kdo mi bude sedět, láska a bla bla bla
Nicméně já to mám taky jiné. Čekám 3.dite a nejspíš bych chlapa na „žití“ už nechtěla. Možná ani chlapa obecně. A jak říkala mango, tak právě presne to je ono, že zenske, co nemají ještě děti to mají o hodně těžší než my. Musejí koukat na to jaký bude otec, jak bude pomáhat s miminem, doma atp. Myslím si, že takový chlapi po 35 samozřejmě volní jsou, ale že jich prostě bude málo. Tj vše. Ne, nejste (nejsme) na odpis, jen prostě super chlapů a žen je málo a hodně je rozebranych.
@Miarr píše:
Mně přijde, že nemá smysl asi nic psát, protoze mi davaj lidi do pusy slova, která bych nikdy nevypustila. Jakože je ženská ve 35 na odpis a že by o ní nebyl zájem. Mě sice není přes 35, ale blížím se k tomu a kdybych se teď rozešla, tak si myslím, že zájem bude. Jen prostě není tolik na výběr. A tím to končí. Min na výběr pro mě beru taky jako menší šanci na to najít někoho, s kým bych byla spokojena. Ale samozřejmě se můžou stát jednorožci a kakani duhy a najdu někoho, kdo mi bude sedět, láska a bla bla blaNicméně já to mám taky jiné. Čekám 3.dite a nejspíš bych chlapa na „žití“ už nechtěla. Možná ani chlapa obecně. A jak říkala mango, tak právě presne to je ono, že zenske, co nemají ještě děti to mají o hodně těžší než my. Musejí koukat na to jaký bude otec, jak bude pomáhat s miminem, doma atp. Myslím si, že takový chlapi po 35 samozřejmě volní jsou, ale že jich prostě bude málo. Tj vše. Ne, nejste (nejsme) na odpis, jen prostě super chlapů a žen je málo a hodně je rozebranych.
Je mi líto tvé situace. Nicméně ber to tak, že každý má právo na svůj názor a nemá smysl se nad tím rozčilovat. Bezdetne ženy, navíc, takové, co nemají ten mateřský pud ani neumí se do někoho takového vůbec vcítit, ti nebudou až tak úplně rozumět. Některé zkušenosti jsou holt nepřenosné a nezjistíš to, dokud to nezažiješ. Taky jsem coby bezdetna a bez mateřských pudů spoustu věcí chápala jinak a bývalá hrozně naivní.
@Mango_Lassi to jo, názory beru. Ale takový dedukovani a čtení mezi řádky, co tu někteří dokážou, tomu prostě nerozumím. Ale jinak ano, máš pravdu, jako bezdetna jsem viděla hodně věcí jinak. Tady platí pořekadlo „I was best mom - untill i had children“
![]()
@Venetia píše:
nezazila jsem nastesti co se s nima v tomto veku a silnym pudem mit dite deje, ale na seznamovani je to to nejhorsi obdobi. Koukat vlastne na kazdeho chlapa, jake ma kvality jako budouci otec, tam musi do popredi natolik rozum, ze ty ostatni ciste partnerske predpoklady jsou az nekde na konci tech pozadavku a zapomina se, ze to ma byt predevsim partner a musi fungovat i ta citova a fyzicka cast.
Souhlasim.
Pak tady mame maminy, ktere najednou po prichode deti partnera odsunou na poslednou pozici a co se deje pak, ten pribeh je uz tak otrepanej… kamaradstvi, ale ne partnerstvi, lhostejnost, az odpor.
„Ale kdyz on je dobrej tata, postara se o deti ; nepije, nekouri, netluce me, vydela penize, ale v posteli nam to nikdy neklapalo, nepritahuje me, ja se ho uz nemuzu ani dotknout, zacina se mi protivit, milenec na spadnuti, co mam delat, mile emimino“? ![]()
Ono to neni fer ani vuci tomu chlapovi, pouzit ho jak ploditela a zivitela rodiny, upozadit to, co krici srdce, ze toho chlapa nemilujou, ale berou ho, protoze chteji hnizdit…a pak to dopada smutne pro vsechny strany.
Na toto jsem reagovala.
A přesně toto považuju za ten rozcapený přístup k životu.