Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem v mládí chlapi nikdy nebalila, hodně se mi líbil ten pocit být ulovená
zároveň jsem vybiravá, mám trochu nepristupnou povahu, trochu introvert, jsem nebo byla jsem prý dost hezká
takže si na mě dost chlapů netrouflo, zbalili mě vždycky jen devkari kteří dokážou zbalit a ukecat kazdou
Kolem třicítky mi došlo, že se musím změnit, svého druhého manžela jsem trošku zbalila sama, nebo spíš mu pomohla aby šel do toho, vím od něj, že kdych nezačala já nezkusil by to, z dojmu, že je to bez sance.. No a jsme spolu přes 11let, takze se mi to vyplatilo ![]()
Zakladatelko, zkus s kamarádkou strávit týden v kuse a možná dostaneš odpověď na svůj úvodní příspěvek… Stačí pár dní nějaké dovolené s kamarádkou a poznáš své a je jedno jestliže vyjedete v ČR nebo zahraničí… ![]()
@Kačus82 píše:@Anonymní píše:
Jaky signal napr? Ja jsem totiz uplne slepa a signaly asi vnimam az ve chvili, kdy ma jazyk v mych ustech[/citaceTaky nevim a chci vedet!
Pro me je signal, ze mi furt pise, chce byt se mnou a neco pro me udela. Pak tomu klidne pomuzu taky, do ty doby se hihnam a hazu vlasama a jsem vtipnaTak to spis stydlive klopim zrak
![]()
Hihnat se moc neumim, to se spis potutelne usmivam. A humor mam obcas takovy chlapsky
, takze kdyz to smicham vse dokupy, tak asi zadny chlap nema sanci moje zalibeni v nej rozklicovat.
![]()
Musim si to nacvicit doma pred zrcadlem, aby si nemyslel, ze mam nejaky zachvat.
@Tomkins píše:Na jaky jsi byl?
Co znamená „na seznamce mě nikdo nezaujal“? Já si tam kdysi ze zvědavosti vytvořil účet jako holka, abych viděl mužské profily. A kdybych byl ženská, beru každýho druhýho.
@Tomkins píše:
No jo, ženská radši prosedí celej ples na zadku, než aby řekla sympatickýmu chlapovi vedle, jestli si nechce zatancovat. Jen proto, že „on by to měl přece nabídnout jí“.
Přitom stačí pár skleniček a jde to jako po másle ![]()
@Venetia píše:
Přitom stačí pár skleniček a jde to jako po másle
Myslím, že Tinder. Ale už je to dávno.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám kamarádku, která je už 5 let sama, je jí tedy necelých třicet, ale už k tomu moc daleko nemá. Teď se mi svěřovala, jak jí to už štve, že nemá chlapa, že by chtěla rodinu už i, že ženská nemá tolik času jako chlap…nikdy neměla vztah delší než rok, takže nějaké zkušenosti má, ale i tak je 5 let, možná více sama…párkrát na nějakou dobu žila v zahraničí. Byla z toho dost smutná, je hezká, schopná, chytrá. Řekla jsem jí, že si musí vytvářet příležitosti a když není nikdo v práci a nedaří se jí někoho potkat ve volném čase, že má třeba zkusit seznamku…no docela se na mně obořila, že potřebuje někoho se svým životním stylem, že by nikdy nikoho přes počítač nehledala a že to tak třeba má být, že je sama…dost si protiřečila. Napadají vás nějaké další způsoby, jak by se mohla seznámit? (nikomu nic nenutim, ale chtěla to se mnou řešit)
Já jí mám moc ráda, ale prostě mi tak nějak přijde, že si za to může sama, přeci jenom takhle dlouho v tomto věku být sám a vztah chtít…to si asi taky trochu možná háže klacky pod nohy sama.
Ze je sama 5 let? Single neni nemoc:) Single je rovnocennej post jako byt ve vztahu. Bohuzel ve spolecnosti panuje dogma, ze kto je single, musi byt nejakej divnej ![]()
Rekni kamaradce, ze temer pulka manzelstvi se rozvadi, ze z te druhe pulky je 25% lidi, kteri jsou nespokojeni, ale zustavaji spolu kvuli detem, majetku, strachu ze samoty, ze zvyku. Taky rekni kamosce, ze 70 % paru uvadi zhorseni vztahu po prichode deti. Proc ji to mas rict? Protoze nas odmalicka pohadky, filmy a spolecenske dogmy formuji k naivni predstave, ze stastnej clovek je clovek, kterej se vda, ozeni, veme hypoteku, splodi deti, postavi dum a zasadi strom. No a pak se ti vsichni single nestastnici utapeji v nestesti, jak jsou sami a jak jsou nestastni, no… a pritom muzou byt stejne nestastni i ti v tve druhe skupine…
Pokud ji ale po 5 letech single stav opravdu sacina lezt na mozek a nechce jit na seznamky, at skusi jit delat v zivote neco zmysluplne, jednak ji to posune a rozvine a druhak tam muze potkat zajimave lidi…treba muze skusit nejakou dobrocinnou cinnost, Brontosauri, obnova hradu, anebo pokud je citliva a ma vztah k zviratam, muze se pridat do asociaci na ochranu zvirat, anebo se starat o opustena zvirata, anebo nejakej zajimavej sport, skratka v tech oblastech se pohybuje docela velke mnozstvi pricetnich lidi, kteri maji srdce a hlavu na spravnem miste, tam muze klidne nahodou potkat fajn chlapa, kterej bude stat za to. ![]()
Příspěvek upraven 08.09.19 v 05:10
@Jaholos píše:
A to ze nechce hledat pres „pocitac“, ikdyz dneska teda spis pres appky v mobilu… Prave svedci o takovych moc vysokych narocich a predstavach. Proste ma o vsem jasnou predstavu, jak se maji seznamit, jak to ma probehnoout, jaky ma typek byt atd. A neromanticky pcoitac do toho nezapada.
Tak, asi to tak citi, ze to neni pro ni to prave, jsou lidi, kteri muzou verit svemu instinktu.
Pokud ta holka nebude kysela, nebude z ni kricet na kilometr zoufalstvi, bude sama se sebou spokojena, prijemna, milej usmev, sarm, zajimavej typ, kterej vyzaruje svou osobnost a navic je hezka, puvabna, jak pise zakladatelka, o seznameni s fajn chlapem mimo seznamek nebude mit nouzi.
Ze se ji to nedari, tak to je asi proto, ze to tak sama doted nechtela, proste nase podvedomi vi co dela… a treba potrebovala cas, aby dozrela, atd… vsechno ma svuj cas, neni kam chvatat.
@Jaholos píše:
Ja myslim, ze treba na sex dobry. Ale na vztah je to tezsi, protoze v jeji vekove kategorii bude plno muzu zadanych. Ted nic o tom cloveku nevis, jestli ma treba nejaky zavazky, svoje decka, kolik mu je let, kde bydli atd. A ze proste muzes takhle ztracet plno casu, potkas za vylet par prijatelnych muzu, o kterych ale nic nevis. Zatimco na te seznamce si muzes prohlednout stovky chlapku, kteri nekoho hledaji a aspon maji uvedeno zakladni info.
Po 35 se uvonuje druha vlna zen a chlapu po rozvode, po rozchodech… ujizdejici vlak je mytus ![]()
@Anonymní píše:
ani nevadí, jsem už zvyklá. Já tedy normální nezadaného chlapa neznám. Nebo maximálně tak jeden z tisíce? Ano panenství je rarita v tomto věku, nedá se nic dělat no.
A kde v ustave je napsanej vek, kdy musi clovek povinne stratit panenstvi? ![]()
Ze jsi ve 30 panna? Ber to tak, ze norma neexistuje, kazdej clovek je original… skus to vnimat tak, ze jsi necim zajimava, jina, originalni, dav kolem straci panenstvi v - nacti, no a ty o deset, o 15 let pozdeji, a co?
A kdybys stratila panenstvi ve 40, je to tvuj zivot a tvuj originalni pribeh. Stuj si za sebou, proc bys mela byt jedna z davu? ![]()
Kvetoslava ma pravdu, je spousta kvalitnich chlapu, kteri jsou svobodni i po 3O, i po 40. Ze se nekto ozeni driv, nic jeste o jeho kvalitach nerika, mimochodem, stejne se z nich pulka rozvede… a nekdy to muze byt i naopak, ze je clovek vic premyslivy, ze vic uvazuje nad zivotem, ze hleda tou pravou, anebo je specifictejsi, vyjimecnejsi, vyhranenejsi, proto vsechno muze byt kvlaitnej chlap, ale i zena po 30 single.
Vis co, zalezi na spouste veci…pokud pusobis chladne, nepristupne, kysele, odtazite, anebo nezajimavo, banalne, anebo se treba jenom neumis upravit, to vsechno muze mit vliv. Mam takovou kamosku, inteligentni holka, ale byla vystrihana na jezka, zadnej mejkap, oblecna fakt hrozne, az kdyz jsem ji presvedcila, at si necha vlasy, kdyz jsem ji naucila se oblect, upravit, pak najednou nemela o muze nouzi…skratka, to vsecho jak pusobis, co vyzarujes, nakolik jsi puvabna a zenska, muze mit vliv na to, ze muzi o tebe (ne)maji zajem, nekde ten duvod musi byt, uz ho jenom najit a zmenit veci tak, aby te fajn chlapy zacali vnimat. Pokud ovsem neco menit chces, pokud ne, i tak dobre. ![]()
@Jaholos píše:
Jo no zenska, kdyz je svobodna a chce se seznamit, tak by tomu proste mela jit naproti aspon nejakou pozitivni energii a usmevem, chlapek si pak spise troufne oslovit. Spousta zenskych se tvari a chova strasne, kdyz je nekdo oslovi, tak se nemuzou divit, ze muzi se nechtej ztrrapnovat a mit hororovy zazitky, jak je nekdo poslal nekam. A chceme proste jit vice na jisto, tak ten ocni kontakt a usmev je minimum.
Souhlasim
Pokud ma zena uprimnej usmev a pusobi milo, tak se ji muzi neboji oslovovat, protoze vyciti, ze je neodmitne tvrde, ze pokud je odmitne, tak to udela milo, ze treba vysvetli, ze uz nekoho ma, prehodi si spolecne par slov, pripadne se zakecaji, milo se rozlouci…a jsou z toho pro oba nakonec prijemna, nahodna setkani, i kdyz ten chlap byl vlastne odmitnutej.
@pouzitychlap píše: Ženský kašlete na tradice! Máme tu už nějaký pátek emancipaci. Klidně oslovujte chlapy. Nevím jestli nejsem sám, ale mě se líbí když je holka silná a sebevědomá - jakoby chlap = jednoduchý myšlení. Takový ty ufňukaný princezny jsou k ničemu. A chlapi, co hledají ufňukaný princezny taky.
Ne vsechny princezny jsou ufnukany, jsou i neufnukany. ![]()
Ja muze nikdy neoslovovala, ani nekoketovala. Jednak protoze nepotrebuju balit nekoho, komu na mne nezalezi, ale kterej si rad zapicha, kdyz se najde iniciativni zenska. Nepotrebuju nezainteresovanyho, anebo ufnukanyho, utapnutyho mamlase, kterej neumi sam zbalit zenkou. Tim, ze ja muze nebalim, probiha vlastne takova ta prirozena selekce: pres sito vypadnou ti, kteri si radi omoci stylem : „no neber to, kdyz to jde kolem a ochotne podrzi“ a zustavaji ti, kteri udelaji vsechno, aby se mnou byli, protoze jim na mne opravdu zalezi. To je moje cilovka ![]()
@My Melody píše:
Ne vsechny princezny jsou ufnukany, jsou i neufnukany.Ja muze nikdy neoslovovala, ani nekoketovala. Jednak protoze nepotrebuju balit nekoho, komu na mne nezalezi, ale kterej si rad zapicha, kdyz se najde iniciativni zenska. Nepotrebuju nezainteresovanyho, anebo ufnukanyho, utapnutyho mamlase, kterej neumi sam zbalit zenkou. Tim, ze ja muze nebalim, probiha vlastne takova ta prirozena selekce: pres sito vypadnou ti, kteri si radi omoci stylem : „no neber to, kdyz to jde kolem a ochotne podrzi“ a zustavaji ti, kteri udelaji vsechno, aby se mnou byli, protoze jim na mne opravdu zalezi. To je moje cilovka
Tak zas na druhou stranu, jak jim ma na tobe zalezet, kdyz te neznaji?
To by musel byt nekdo znamy z kolektivu. Cizi chlap podle me jede jen v modu na prvni pohled libi-nelibi. Nemusi to byt utapnuty mamlas nebo vobsournik, co bere, co se namane. Treba si jen nevsiml, ze ta prumerna holka, co chodi okolo je vlastne skvela a kdyz se na ni podiva bliz, tak i hezka, sympaticka… ![]()
Mozna to je u chlapu jen ve filmech
Ale ja to tak treba mam. Nekdy az po nejake dobe zjistim a vsimnu si, jak je ten chlap fajn, hezky atd. Drive jsem ho jako objekt zajmu vubec neregistrovala. Az kdyz na sebe necim upozornil.
Ja mam zase zkusenost, ze ti, co me sami oslovili, byli pak ve vysledku hodne spatna partie.
Asi prave proto, ze na prvni pohled jsem nenapadna. A vim to o sobe, takze proto mi je jasne, ze musim neco udelat prave ja, aby si me chlap vubec vsimnul a pak mu vlezlo do hlavy, ze ta holka je zajimava a nabehl mu ten mod libi-nelibi i u me. ![]()
@Anonymní píše:
Tak zas na druhou stranu, jak jim ma na tobe zalezet, kdyz te neznaji?To by musel byt nekdo znamy z kolektivu. Cizi chlap podle me jede jen v modu na prvni pohled libi-nelibi. Nemusi to byt utapnuty mamlas nebo vobsournik, co bere, co se namane. Treba si jen nevsiml, ze ta prumerna holka, co chodi okolo je vlastne skvela a kdyz se na ni podiva bliz, tak i hezka, sympaticka…
Mozna to je u chlapu jen ve filmechAle ja to tak treba mam. Nekdy az po nejake dobe zjistim a vsimnu si, jak je ten chlap fajn, hezky atd. Drive jsem ho jako objekt zajmu vubec neregistrovala. Az kdyz na sebe necim upozornil.
Ja mam zase zkusenost, ze ti, co me sami oslovili, byli pak ve vysledku hodne spatna partie.Asi prave proto, ze na prvni pohled jsem nenapadna. A vim to o sobe, takze proto mi je jasne, ze musim neco udelat prave ja, aby si me chlap vubec vsimnul a pak mu vlezlo do hlavy, ze ta holka je zajimava a nabehl mu ten mod libi-nelibi i u me.
Přesně tak to je. Taky pokud mě někdo oslovil, bylo to někdo, kdo byl pro mě absolutně nezajímavý. Hele zkus vysílat více signály sama. Tím, jak jsi introvert, máš asi určité bloky.
A máš nějaké zájmy? Mně se podařilo sbalit chlapy na zájmy povětšinou, na xicht a koketerii určitě neeee ![]()
@Anonymní píše:
Tak zas na druhou stranu, jak jim ma na tobe zalezet, kdyz te neznaji?To by musel byt nekdo znamy z kolektivu. Cizi chlap podle me jede jen v modu na prvni pohled libi-nelibi. Nemusi to byt utapnuty mamlas nebo vobsournik, co bere, co se namane. Treba si jen nevsiml, ze ta prumerna holka, co chodi okolo je vlastne skvela a kdyz se na ni podiva bliz, tak i hezka, sympaticka…
Mozna to je u chlapu jen ve filmechAle ja to tak treba mam. Nekdy az po nejake dobe zjistim a vsimnu si, jak je ten chlap fajn, hezky atd. Drive jsem ho jako objekt zajmu vubec neregistrovala. Az kdyz na sebe necim upozornil.
Ja mam zase zkusenost, ze ti, co me sami oslovili, byli pak ve vysledku hodne spatna partie.Asi prave proto, ze na prvni pohled jsem nenapadna. A vim to o sobe, takze proto mi je jasne, ze musim neco udelat prave ja, aby si me chlap vubec vsimnul a pak mu vlezlo do hlavy, ze ta holka je zajimava a nabehl mu ten mod libi-nelibi i u me.
Jo, asi uz chapu, samozrejme, muze to u tebe tak fungovat. Kazdej clovek mluvi ze svych zkusenosti. Uz chapu, u mne by tvuj model nemohl fungovat. Na kazdej typ plati neco jine.
Nikdy jsem nikoho nezbalila, ale vzdy slo o nahodna setkani, muzi me oslovili a okrem prvniho vztahu byli ty dalsi skvele, ale nebylo to ono, proto jsem se rozesla. Mam nos na lidi, takze debilum se nastesti uz vyhybam, vlastne se tak nejak prirozene obejdeme a zajimave typy a fajn lidi umim taky nastesti vycitit. Takze i kdyz slo o nahodna setkani, nebyli to spatne partie.
Muj soucasny vztah taky byla laska na prvni pohled pri nahodnem setkani. Navic, ja byla tak paralyzovana amorovym sipem
, ze bych se stejne na nejake baleni nezmohla, jenom jsem koukala jak namesicna pred sebe a podlamovali se mi kolena, asi jsem nejspis pusobila jak po lobotomii
A zamilovana jsem furt a on je muj manzel ![]()
Jak tady řešíte, zda žena má balit nebo ne, já teda jsem z těch, co nikdy nebyly samy (jednou rok, ale byla to moje volba) a nikdy bych si netroufla chlapa balit. Já třeba nahodila udičku a další krok byl na něm. Jednou na táboře v 6. třídě jsem pozvala chlapce k tanci
a on mě poslal do pr… A tehdy jsem si řekla, že už se nikdy takhle neponížím. A stalo se mi mockrát, že jsem nabídky odmítala já, ale na mou čest musím říct, že vždy velmi slušně, ještě jsem se omlouvala
. Nikdy bych chlapa neponížila. Ti, co si potřebují kopnout a odkopnout s patřičným terátrem, to je pro mě druhořadá kategorie. A nikdy o bývalých nemluvím s despektem a výsměchem, jak tady občas čtu. Člověk tím hodně prozradí o sobě, než o druhém.