Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aduš8 píše:
@Šáruší hned na první stránce zrovna tobě odpovídala, že na rozdíl od dcery na to nemá čas a anonym, bohužel pro ni, neoznačila.
nebylo to na šaruši, ale na šarlotu, skoro ![]()
@tulipán píše:
Dve velke dcery doma a obe lemry. Me by hanba fackovala, kdybych zirala na mamu, jak dela vsechno sama, tak jsem se mame nabidla sama, co mam delat (abych to mela z krku a mohla si jit po svych). Menstruaci jsme v tomhle veku mely vsechny a nenapadlo by me se vymlouvat na neschopnost vzit skrabku do ruky. To uz je menstruacni hysterie. Tak si vezne prasek a za 15 minut ji snad zabere a muze jit delat neco uzitecneho. Jinak oznamit pubosce, ze se mnou jde na brusle mi na druhou stranu prijde vtipne, mohla ses domluvit uz v tydnu, jestli by s tebou sla, ze bys mela zajem. Ale makat doma by mely deti automaticky, nejsou v hotelu. Kdyz nikdo neudela obed, tak se jist nebude.
já mám stejný názor. Prostě žijeme doma všichni, tak nějak doma pracujeme všichni, od malých dětí, které dělají malou práci, až po ty velké, což už považuju i svoji skoro třináctiletou dceru, kteří dělají to, co já a táta. Absolutně nechápu, proč já bych se měla honit, dělat všechno sama a dvě skoro dospělé dcery by se měly vézt. To je výchova, že žasnu. Aby byl problém, že má šestnáctileté dítě vynést koš, naloupat brambory a obalit řízky, zatím co já dělám něco jiného, na to fakt zírám.
@debra.morgan koukám na to
asi jdu k očnímu, nebo mám mlíko na mozku ![]()
@Šáruší píše:
já mám stejný názor. Prostě žijeme doma všichni, tak nějak doma pracujeme všichni, od malých dětí, které dělají malou práci, až po ty velké, což už považuju i svoji skoro třináctiletou dceru, kteří dělají to, co já a táta. Absolutně nechápu, proč já bych se měla honit, dělat všechno sama a dvě skoro dospělé dcery by se měly vézt. To je výchova, že žasnu. Aby byl problém, že má šestnáctileté dítě vynést koš, naloupat brambory a obalit řízky, zatím co já dělám něco jiného, na to fakt zírám.
Prosim, prosim, prosim, moc te prosiiiiim aspon zbezne si precti diskusi na kterou jsem sem davala odkaz.. Staci si precist příspěvky zakladatelky, pochopis, ze naopak ta starsi delala doma vsechno a mama nic! A porad ji to bylo malo
a ted se zas zamerila na mladsi ![]()
@a12 píše:
Dobre, to máš pravdu.. Kdyby mi dite odseklo nech me na pokoji, taky by se mi to taky nelíbilo, ale ja uz mam tuhle uživatelku spojenou s jejími ostatnimi diskusemi a v tomhle případě tu holku chapu a prijde mi to jako adekvatni reakce na tuhle maminku
to já nevěděla, kdo to je, takže jsem se zaobírala napsaným a hlavně dalšíma reakcema jiných jako proč by dítě mělo doma dělat něco, co matka štěkne a podobně. Vyznívá to totiž, že by mytky měly makat, dopředu se domlouvat s dětma, prosit a když dítě nechce, tak holt nechce. Nebo ještě snad další příspěvek, že 15leté dítě má povinnost 3× za týden vyklidit myčku a proč by po něm chtěla matka si dovolit chtít víc. Že je to tahle matka, jsem nevěděla.
@a12 píše:
Prosim, prosim, prosim, moc te prosiiiiim aspon zbezne si precti diskusi na kterou jsem sem davala odkaz.. Staci si precist příspěvky zakladatelky, pochopis, ze naopak ta starsi delala doma vsechno a mama nic! A porad ji to bylo maloa ted se zas zamerila na mladsi
jo.
@Šáruší píše:
reaguju na napsané, nededukuju. Anonymní příspěvek zněl, dcera mi řekla..... tak reaguju na to, co je napsané.
Ale sama si domýšlíš, že matka dceru i pomoc požádala. A ne štěkla rozkazem. Jak je v uvidím textu
@Šáruší prosím, precti si jeji starsi diskuse, u kohokoli jineho by tvoje reakce byly fajn, tady fakt ne. tady chyba v dcerach opravdu neni.
@_.Emilyyy píše:
Nechapu, proc by 16-tileta holka mela vařit celý oběd, jen proto, ze ty nestihas a nemas cas.Zkus jí treba poprosit , byt k ni vlidna a zkus s ni udrzet pratelsky pristup a uvidis , ze se vas vztah se zlepsi. A ze ma menstruacni bolesti je normalni, to si jí opravdu nemohla řict, ze to chapes a at si odpocine, ze to mezitim za ni udelas?
A ani se nedivim , ze s tebou nechtela jit na brusle a radsi chtela byt s kamardkou
Mam 15-tiletou dceru v patek byla na zabave, jeji kamarad mel oslavu, domu prisla pozde , vstala nejak pred obedem a kdybych ji rekla ,,obal rizky a oskrav brambory" . Tak by me mela za nechapavou a neprijemnou mamu.
Dcera ma taky doma povinnosti ( .vyndat mycku 3 krat do tydne), ale neni to tak , ze to dela za me, protoze nemam cas. Ale , aby varila obed to po ní vážne nechci.
Prijde mi , ze ty si tech svych dcer vubec nevazis..
Ty povazujes domaci sluzby za sve a kdyz ti velka dcera 3× do tydne vytahne mycku, jsi spokojena. Tobe to tak vyhovuje. Kdyz toho chce zakladatelka vice, povazujes ji za nekoho, kdo si dcery nevazi a je neprijemny. Ja to vidim obracene. Deti, ktere se nechaji ve vsem obsluhovat si nevazi svych rodicu a s vekem se to nespravi.
@Šáruší přečti si zakladatelky další diskuze a příspěvky, ona tu řeší jen to jak jsou její dcery blbe, neschopné, neposlušné, že s trojkou na vysvědčení nesmí na maturitní obor, že si nesmí dospělá dcera nahrávat soukromá videa o hudbě na YouTube a kdesi cosi. Ona by nejradši měla místo dcer bezduche panenky co jí poslechnu na slovo a nemají vlastní názor. Když chci aby mě moje dítě respektovalo, pomáhalo a chovalo se slušně, musím se stejně chovat i já k němu…
@debra.morgan píše:
@Šáruší prosím, precti si jeji starsi diskuse, u kohokoli jineho by tvoje reakce byly fajn, tady fakt ne. tady chyba v dcerach opravdu neni.
Ktere, prosim te?
@debra.morgan píše:
vždyť jo, vždyť jsem ti to psala, že když už se ví, že jde o tuhle. Že já reagovala na obecnou anonymní, a reakce ostatních obecně na pomoc dětí doma.
@Šáruší píše:
Já tenhle názor sdílím taky, ale je to prostě o komunikaci mezi (téměř) dospělými lidmi. Přijít za mnou máma a říct,, oloupej a uvař brambory a obal řízky, nebo holky, je potřeba uvařit oběd, tak si to rozdělíme je jedna a druhá věc. Navíc, dcera neřekla, že to neudělá, ale že jí ma dát pokoj, než jí zabere prášek. Podle ostatních diskuzí se k nim oběma matka chová jak generál a ony jí to jen vrací. Když jako rodič chci, aby se ke mně dítě chovalo s úctou, tak se musím chivat stejně k němu. Navíc si myslím, že zrovna děti zakladatelky doma dělají úplně vše. V jiné diskuzi si stěžuje, že starší dcera chodí domů kolem páté, aby tak akorát stihla vysát a utřít prach v celém domě…
Já bych řekl, že nejvíc z celé famílie si teda dovoluje maminka ![]()
@tulipán píše:
Ktere, prosim te?
anonymni je meh57 „prokecla“ se uz na prvni strane. na jednu jeji diskusi tu je nekde i odkaz.