Mladší dcera si příliš dovoluje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4256
31.3.19 11:45

Je jí 16 né 12. Tak sní podle toho taky jednej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16471
31.3.19 11:45
@Šáruší píše:
No a tohle je výchova jako že na to zírám. Někdo maká místo rodičů? Takže obecně rodič maká v práci, pak maká doma, a velké děti nic, rptože proč by měly makat doma místo rodičů, když můžou být venku s kamarádama? Přeci rodič musí makat na své děti, i když už jsou velké. No to je názor jak stehno.

Presne. Ja teda take nemam patent na domaci prace, ani jsem nepodesala smlouvu, ze to vsechno doma oddru sama a oni budou na me koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
31.3.19 11:46
@_.Emilyyy píše:
@Šáruší
Deti zase chodí do školz :nevim:

A rodiče do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
31.3.19 11:46
@Calendulka píše:
Já jsem v tomhle asi jiná :lol: Kdybych dceru poprosila, ať uvaří, že fakt nestíhám, a ona by to neudělala… Tak bych řekla: „Fajn, jdeme s tatínkem do restaurace. A vy dvě si jezte, co chcete.“ :lol: A prádlo na žehlení bych jim třeba dávala bokem na hromadu, ať si to vyžehlí samy, nebo budou chodit v pokrčeném, apod. A kdyby mě moc štvaly, tak jim ani prat nebudu :lol: Prostě na pohodu…

Rozdil je v tom, ze to ty sis je vedome poridila. Ja netvrdim, ze by deti nemely pomahat. Mely! Ale nevidim duvod proc by mely zakonite prebirat povinnosti rodicu. Ja jsem nic moc nemusela, mama chtela abych si tu bezstarostnost uzila. Dnes mam svoji domacnost o kterou se staram uplne normalne a nepotrebuji ani “pomoc” manzela :nevim: . Samozrejme na slusnou zadost s “ prosim a dekuji” cekam od kazdeho clena pomoc uz jen ze slusnosti popr. relevantni duvod proc to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9355
31.3.19 11:51
@Šáruší píše:
To je přesně ono, ony totiž ty dětičky potřebují moji péči víc, než já jejich pomoc. Taky bych se moc nevzrušovala a na pohodičku bych to vyřešila tak rychle, že dcerunky koukaly.

No tak mě z toho vyplynul opak- spíš by se zjistilo, že jdou věci okolo domácnosti dělat na pohodičku a že to všem vyhovuje víc. Analogie - vždycky, když v zoo uhyne mládě nějakého vzácného zvířete, tak doma říkáme, že mělo asi moc péče (od zootechniků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
31.3.19 11:56

Ale tady už nejde o to, že někdo pomáhá a nepomáhá a co by měl kdo delat. Snad není rodič který by dělal pubertakovi otroka, ale tady už jde o tu základní lidskou slušnost, kde i s dítětem teda jednám jako s rovnocenou bytosti. Tady mi to pride ze zakladatelka drepi na internetu a proto nemá čas oloupat pár brambor, ale vyčítá dceři že chce počkat až ji nebude bolet břicho. Navíc teda každý by měl mít nějaké povinnosti, tedy i starší dcera která s nima taky bydlí a ne říct u starší už to vzdávám, když sem ji nezvládla tak mladší si to vyzere… A teda úplně mimo téma, pro mě je naprostá ubohost tady ty výlevy na internetu, kde si stezuje na neschopnost a blbost dcer, jsou to její děti, jak si je vychovala, jak se k nim chovala tak takové je má. Když se k někomu chovám jak blbec tak musím počítat s tím, že mě tak bude brát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
31.3.19 11:58

Mimochodem…než psát na eMimino, tak ty řízky jsis mohla obalit dávno sama když dceři je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
31.3.19 12:00
@lampicka11 píše:
Mimochodem…než psát na eMimino, tak ty řízky jsis mohla obalit dávno sama když dceři je špatně.

Jak si? Ona je bude jist sama? Tohle je taky přehnaný ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
31.3.19 12:03

Tak snad celá ta diskuse není o tom, že děcka nemaj doma pomáhat. Je pouze o tom, jestli je lepší se na pomoci normálně domluvit, nebo ji vyžadovat a přikazovat.
Moje dvouletá má taky svoje povinnosti, malinké, dětské, ale musí si je plnit. Ovšem neznamená to, že po ní budu štěkat a vyžadovat hned teď aby bylo po mým. Normálně se domluvíme. Někdy se sekne a vzteká se, a to dojde i na přísnost a neústupnost z mojí strany. Ale respekt a domluva by měla fungovat v rodině ať je děcku dva nebo dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.19 12:06

Kamarádka měla takového tátu. Máma i starší sestra zdrhly co nejdřív, ona zůstala s ním, protože prostě chodila na gympl a poté na VŠ, stěhováním za mámou by o vše přišla, chtěla si zajistit hudoucnost a doufala, že to ustojí. Dělala mu služku a učení na přijímačky jí zabraly čas, takže jí to tatínek dal pěkně sežrat, protože byla přece jediná žena v domácnosti a měla se starat o jeho plné břicho a čisté oblečení. No, zvládla to do jednadvaceti, poté si prostřelila hrudník jeho loveckou brokovnicí. Udělal z ní citového mrzáka a ona byla příliš bezbranná. Zakladatelko, pokud máš své dcery aspoň trochu ráda, tak se přestaň chovat jako zaseklá kráva a buď trochu normální. I když jsem četla tvé starší diskuze a jsi ukázková konzerva, tak nevim no…

• Citovat
  • Upravit
149473
31.3.19 12:07
@Lily Evans píše:
Tak snad celá ta diskuse není o tom, že děcka nemaj doma pomáhat. Je pouze o tom, jestli je lepší se na pomoci normálně domluvit, nebo ji vyžadovat a přikazovat.
Moje dvouletá má taky svoje povinnosti, malinké, dětské, ale musí si je plnit. Ovšem neznamená to, že po ní budu štěkat a vyžadovat hned teď aby bylo po mým. Normálně se domluvíme. Někdy se sekne a vzteká se, a to dojde i na přísnost a neústupnost z mojí strany. Ale respekt a domluva by měla fungovat v rodině ať je děcku dva nebo dvacet.

Tak jasně. Diskuze zakladatelky nemám pročtené do detailu, ale vím o co jde.
Souhlasím s ní v jednom, říct svoji mámě že něco neudělám ať už kvůli MS nebo něčemu jinému, chytnu facku přes celou hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
31.3.19 12:08
@Anna766 píše:
Jak si? Ona je bude jist sama? Tohle je taky přehnaný ne?

Pomlouvat svoje děti a urážet na eMiminu a být vztahovacna :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
31.3.19 12:08

@Anna766 což o to, to já asi taky, ale nemyslim si že je to dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
31.3.19 12:10
@lampicka11 píše:
Pomlouvat svoje děti a urážet na eMiminu a být vztahovacna :poblion:

A to píšu kde? :D psala si ať SI udělá ty řízky sama, na to reaguji… že je budou jist všichni ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61146
31.3.19 12:12
@Anna766 píše:
Jak si? Ona je bude jist sama? Tohle je taky přehnaný ne?

Me by zajimalo, co v tyhle rodine takhle cely dny dela pan otec..
Ale z předchozích diskusi jsem pochopila, ze asi neni otec holek.. A ma s nim jen malyho mazanka.. Driv byl problem, ze ji dcery nechtely pomahat s nim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí