Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak záleží, oč ti jde víc…O dítě nebo o spokojený vztah? Stran dlouhodobého vztahu jsme spíš skeptická, promin
Když ti bude kolem padesátky,přechod a všechny nepříjemnosti, jemu bude 35…A kolem něj spousta mladých žen!
Pokud ti jde hlavně o dítě a jsi připravená i na variantu, že na ně budeš sama, resp. střídavka, tak do toho jdi. Je za deset minut dvanáct ![]()
Moje tchyně má partnera o 15 let mladšího, jsou spolu skoro 15 let, teď jí bylo 61. Ale je fakt, že byli starší, když se poznali. Do miminka bych šla jen za předpokladu, že ustojíš, když na něj případně zůstaneš sama. Aby tě nakonec neměl na krku syn ![]()
Nešla bych do toho. Je to velký věkový rozdíl. Ve 23 letech je to ještě kluk, málokterý je připravený na dítě.
@Emma81 píše:
Dobrý den, rada bych se s Vámi podelila o své dilema.
Je mi 37 let a poprvé jsem otěhotněla už v 17,mám 19 leteho syna, ale na druhé dítě už nedošlo, manžel nechtěl, nakonec jsme se rozvedli po 14 letech.Pote jsem se seznámila s mužem (45) ten měl už také dvě velké děti 16 a 17,mě bylo v te době 35 a uvědomovala si ze mi tikají hodiny a když přišlo na tema dítě, bylo mi řečeno ze on už do toho jit nechce, ze už je starý na to, ze dvě děti už má a chce konečně žít a ne se zase omezovat.Byl to hodný chlap a tema děti a po te jeho životní styl ze už jsme má některé věci staří skončilo rozvodem.
Po tom jsem poznala současného přítele.
Teď přijde to nejdůležitější, je mu 23.
Ale on mě uchvátil. On byl ten který měl zájem a snažil se. Najddnou jsem tomu propadla bylo to jiné než predtim, přitahovala mě ta energie co z něho vyzařovala, ať me každý zavřene teď, ale je to úplně jiný vztah než s minulým partnerem které mu bylo 45.Citim od něho takové to ze mě má rad, miluje mě a nebojí se to dat najevo, když jsem s nim cítím se zase jako zamilovaná pubertačka, zamilované smsky, je strašně pozorný, stále mě něčím překvapuje, zkratka otočil můj život vzhuru nohama.
Dokáže se i postarat má dobre zaměstnáni v ničem nestradame.
Ale teď řeším mě biologické hodiny, chtela bych ještě jedno miminko skoro po 20 letech.
Byla jsem u doktora, řekl mi ze to ještě půjde, ale není na co čekat.
Mluvili jsme o tom s přítelem on souhlasí ze by semnou rodinu chtěl, ze všechno zvládne ze se o nás postará, ale ve mě se najednou začali objevovat pochyby jestli je to správná věc udělat si mimino s tak mladým klukem, bojím se ze brzo zestarnu, ze se muže stát cokoliv…
Ne, tohle bych nedala.
@Emma81 Na tuhle otazku preci najdes odpoved u sebe, tam hluboko v srdci. Ne hlavou a na diskusi.
Zaposlouchej se do sveho nitra. Verim, ze tu odpoved v sobe znas a ta je ta spravna.
Hodne stesti
![]()
Máš dospělýho syna ,mladýho partnera ..můžeš si bez problémů užívat a ty se chceš zahrabat mezi pleny ? Dítě může ten vztah zničit ,jako spoustu jiných . Důvod ?
@Forest_Gump1 píše:
a to je jako problém ? 14 roků. Kdyby to bylo obráceně ?
Samozrejme, ze to problem neni. je to jen jina cesta, kterou (bohuzel) vetsina lidi jeste odsuzuje, zvlast kdyz ta starsi je zena.
@Forest_Gump1 píše:
a to je jako problém ? 14 roků. Kdyby to bylo obráceně ?
to není to samé
@Moni0101 píše:
Samozrejme, ze to problem neni. je to jen jina cesta, kterou (bohuzel) vetsina lidi jeste odsuzuje, zvlast kdyz ta starsi je zena.
hodně záleží na tom jak o sebe ženská dbá, a na druhou stranu 23 letý kluk by se do nějaké rašple nezamiloval..
@Venetia píše:
Máš dospělýho syna ,mladýho partnera ..můžeš si bez problémů užívat a ty se chceš zahrabat mezi pleny ? Dítě může ten vztah zničit ,jako spoustu jiných . Důvod ?
Taky jsem si pomyslela to samé
zase vše od začátku.
@Forest_Gump1 píše:
hodně záleží na tom jak o sebe ženská dbá, a na druhou stranu 23 letý kluk by se do nějaké rašple nezamiloval..
Já říkám pořád, že chlapi zrajou do krásy, ženské stárnou. Není to to samé. Určitý věk se přelomí a ženská už prostě není tak atraktivní, jako třeba chlap, pro mě třeba top ve 40
@Forest_Gump1 píše:
V tom to asi neni. Kdo se treba tajne nezamiloval do ucitele/ucitelky? (Mimochodem jedna ma znama mela sveho prvniho manzele ucitele a druheho sveho zaka) Jen to neni, to co se „ocekava“ jako normalni a proto je to spouste lidi „soli v ocich“. Treba i pro to, ze jim to pripomene nejakou situaci, kde sami nenasli odvahu a to je stve… Ne kazdy chce zivot prozivat jen s co nejmensim odporem a nejlip v centru konfortni zony. Kazdy jsme jiny. ![]()
Klidně do toho jdi. Jestli si myslíš že s tebou vydrží. Ale to ostatně nemůžeš říct ano o stejně starém chlapovi. Jen znám hned tři případy z mojeho okolí kdy on byl výrazně mladší jak ona a nedopadlo to. Ale jedno spolu vydrželi 20let.
… víš jak logicky… tobě za 10let bude 47… mu 33chlap v nejlepších letech, a doma bude mít skoro padesátku… Ty musíš vědět ![]()
@Lucius08 píše:
Klidně do toho jdi. Jestli si myslíš že s tebou vydrží. Ale to ostatně nemůžeš říct ano o stejně starém chlapovi. Jen znám hned tři případy z mojeho okolí kdy on byl výrazně mladší jak ona a nedopadlo to. Ale jedno spolu vydrželi 20let.… víš jak logicky… tobě za 10let bude 47… mu 33chlap v nejlepších letech, a doma bude mít skoro padesátku… Ty musíš vědět
Kdyby šlo jen o vztah. Tak ať si s mlaďochem užije. Ale ona plánuje rodinu a zázemí. Obávám se, že tohle nedostane.
@mamina2017 píše:
teď nedávno tady byla diskuze, že borec si našel v 28 svoji budoucí ženu 40 a za 5 let zjistil, že už ho nepřitahujenešla bych do toho.
Pokud chlap zenu nemiluje, i kdyz je zena mladsi, tak ho za par let stejne nebude pritahovat.
Vekovy rozdil 25, 30 let bude pravdepodobne delat problemy a plati to stejne i kdyz je chlap starsi.
Ale tu je to jenom 14 let, neresila bych to, co bude, bude a uzivala bych si hezky vztah.
Příspěvek upraven 20.01.19 v 22:37