Mléko od krávy v Brně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
18.2.14 11:40

Nemusi se prevaret…
Dlouhá pasterizace - ošetření nízkou teplotou 63°C po dobu 30 minut Šetrná pasterizace - šetrné ošetření teplotou 72°C po dobu 15 – 30 sekund

• Citovat
  • Upravit
2777
18.2.14 11:40

@nehik Jj, přesně tam, je u toho velká kráva :-) My pijeme syrové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
18.2.14 11:44

Děkuju mockrát, přesně to jsem chtěla slyšet:) Zítra jdu podojit mlékomoat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
21.9.14 12:38

Ahojky, nevíte prosím, jestli je mlékomat ještě ve Starém Lískovci na Osové u Alberta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
21.9.14 13:24

@veru138 ano :kytka: pořád tam je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
21.9.14 18:07

@Parchant vážně? tak to je super :)…a je pořád tam za tím albertem ze zadu jakoby?..já jsem se totiž dívala na mapy, jak vidíš náhled těch ulic a tam právě není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
21.9.14 20:10

@veru138 pořád tam za Albertem :pankac: bydlím kousek a pořád je odbyt a pravidelně doplňují :dance:
Je to ulice U pošty ale zastávka je Osová :think: :mavam:
Kupuješ jen tak na pití nebo vyrábíš např. tvarohy? :think: já ho nikdy nezkoušela :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
22.9.14 12:12

@Parchant já mám své první mlíko z mlékomatu v lednici od soboty, ale z Modřic..tak si občas vezmu z té Osové - jsem ráda, že tam je odbyt, nebo z Oblé v Novém Lískovci, když pojedu kolem..dělala jsem z něj včera akorát pudink a něco jsme upili, ještě tam trošku mám..s výrobou tvarohu nemám zkušenost, ani mě to nenapadlo :think:, ale tak třeba někdy časem, proč ne :palec:..a ty si tam bereš mlíko? a jak ho případně upravuješ tepelně? já ho ve vodní lázni zahřála, až se tam začli dělat na povrchu malý bublinky, bylo to asi těsně před varem a pak jsem ho zchladila a dala zpět do láhve a do ledničky :nevim:..jo a nevíš, jestli tam na té Osové prodavájí k tomu i ty skleněný flašky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
22.9.14 12:27

@veru138 skleněný nevim :think: ale plastový tam mají.
Jinak já právě uvažovala koupit ale udělat tvaroh nebo něco ale jen tak na pití pro nás není :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
22.9.14 12:37

@Parchant tak za zkoušku nic nedáš ;)..pak mě můžeš dát vědět jak se ti ten tvaroh povedl a pak to třeba zkusim taky :)..my mlíko taky moc nepijem, já ho dopiju, když ho načnu na pečení, nebo tak..tak pro nás tohle z automatu je docela dobrá volba, dát si jednou za čas čerstvý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák