Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@nehik Jj, přesně tam, je u toho velká kráva
My pijeme syrové ![]()
Děkuju mockrát, přesně to jsem chtěla slyšet:) Zítra jdu podojit mlékomoat ![]()
Ahojky, nevíte prosím, jestli je mlékomat ještě ve Starém Lískovci na Osové u Alberta?
@Parchant vážně? tak to je super
…a je pořád tam za tím albertem ze zadu jakoby?..já jsem se totiž dívala na mapy, jak vidíš náhled těch ulic a tam právě není ![]()
@veru138 pořád tam za Albertem
bydlím kousek a pořád je odbyt a pravidelně doplňují ![]()
Je to ulice U pošty ale zastávka je Osová
![]()
Kupuješ jen tak na pití nebo vyrábíš např. tvarohy?
já ho nikdy nezkoušela
![]()
@Parchant já mám své první mlíko z mlékomatu v lednici od soboty, ale z Modřic..tak si občas vezmu z té Osové - jsem ráda, že tam je odbyt, nebo z Oblé v Novém Lískovci, když pojedu kolem..dělala jsem z něj včera akorát pudink a něco jsme upili, ještě tam trošku mám..s výrobou tvarohu nemám zkušenost, ani mě to nenapadlo
, ale tak třeba někdy časem, proč ne
..a ty si tam bereš mlíko? a jak ho případně upravuješ tepelně? já ho ve vodní lázni zahřála, až se tam začli dělat na povrchu malý bublinky, bylo to asi těsně před varem a pak jsem ho zchladila a dala zpět do láhve a do ledničky
..jo a nevíš, jestli tam na té Osové prodavájí k tomu i ty skleněný flašky?
@veru138 skleněný nevim
ale plastový tam mají.
Jinak já právě uvažovala koupit ale udělat tvaroh nebo něco ale jen tak na pití pro nás není ![]()
@Parchant tak za zkoušku nic nedáš
..pak mě můžeš dát vědět jak se ti ten tvaroh povedl a pak to třeba zkusim taky
..my mlíko taky moc nepijem, já ho dopiju, když ho načnu na pečení, nebo tak..tak pro nás tohle z automatu je docela dobrá volba, dát si jednou za čas čerstvý ![]()
Nemusi se prevaret…
Dlouhá pasterizace - ošetření nízkou teplotou 63°C po dobu 30 minut Šetrná pasterizace - šetrné ošetření teplotou 72°C po dobu 15 – 30 sekund