Mluvení v 8. měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.8.13 20:34

Právě, já jsem Starý Řešil - a už celý den za malou chrastím, jestli slyší… :zed: taky nevím jak to hodlá řešit - už vidím psychologa jak si s ní bude vážně rozprávět na téma traumatu z dětství. Ještě že to má Trpaslíček v čerstvé paměti. Jen nevím jak mu povykládá, že má neschpnou matku, když tam půjdem kvůli nemluvení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
12.8.13 20:35

Myslím, že doktorce nejde o mluvení, ale právě jen o slabiky a o spojování souhlásek a samohlásek. Bababa, mamama, tatata atd. Není to mluvení. Taky se nás na to ptala, syn už to teda mlel, ale rozhodně to nebylo mluvení. Aby jako říkal mama mě nebo baba babičce… O tom to vůbec nebylo a ani být nemělo, o to doktorce nešlo. Nevím, co to může znamenat když to neříká nebo kam vás bude posílat, ale myslím, že spíš jen proklepne sluch nebo nevím. Ale rada „Řekni doktorce, že doma to dělá“… to bych asi nedělala. Doktorce bych nelhala, ale nedělala bych si z toho hlavu a nějak to nehrotila, když vás někam pošle, tak bych normál šla, vždyť o nic nejde. Jinak synovi je je 17 měsíců a stále nemluví, umí jen ahoj, mňam mňam a teď asi týden na mě volá Máma. Jinak neumí nic a to za měsíc jdeme do poradny a v průkazce je, jestli už spojuje slova… :mrgreen: :mrgreen: Umí sotva tři slova, takže o spojování nemůže být řeč. Ale hlavu si z toho nedělám, co na to doktorka uvidím, lhát jí nebudu. Ať si nás pošle kam chce, aspoň se někam podíváme :D Kluk všemu rozumí, donese co chci, dělá co říkám, na básničky reaguje a různě ukazuje (Myšička, Kovej kovej, Kutálí se brambora atd.), takže to neřeším. Rozumí, slyší, tak jsem v klidu, ať si doktorka stresuje jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
12.8.13 20:40
@Etcetera78 píše:
Moje dítě v osmi měsících chrčelo stylem Dalibora Jandy :-D
:mrgreen: rikal si Hurikan.. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.8.13 20:42
@tamata píše:
Ta je hustá :lol: I kdyby tvoje dcera byla o 2 roky starší a nemluvila, tak to pořád ještě nic neznamená :palec: Ale fakt by mě zajímalo jak ona to chce řešit :lol:

Přísně jí domluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
12.8.13 20:43

@neschopná mamka :think: Nemá ta tvoje doktorka nějakou kámošku na logopedii nebo foniatrii? ˇZe by jim posílala rodná čísla. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
12.8.13 20:44

K veci - moje dite bylo v 9ti mesicich schopne zopakovat tata, baba, deda, papa, nepamatuju se, ze by se dr. v tomto obdobi na neco ptala.. kamaradky holcicka 19m to nerekne poradne ani ted, ani zvuky zvirat, nic a nikdo to neresi.. Takze doktorka zbytecne blbne a strasi a ty ses z toho zbytecne v kreci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.8.13 20:48
@neschopná mamka píše:
Dobrý večer,
dnes jsem byla s malou na poradně v osmi měsících. A docela mě zarazilo, že se PLDD ptala na žvatlání slabik. Malá nic takového nedělá, hučí, chrčí píská, prdí na pusu a mlaská, ale ani slabiky ani konkrétní hlásky nevydává.
Doktorka mě docela rozhodila - jestli do měsíce nazačne, bude to muset řešit - jak zatím nevím :nevim:
je to fakt tak pozdě, že nemluví? Může to znamenat nějaký problém? Subjektivně - malá je chytré miminko, přemýšlivá, sice vztekloun ale jinak Johny Mlčoch.

hehe to bych tu tvoji dr. chtela videt u meho syna, ktery ve 2 a 3/4 letech rekl 5 slov… 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 20:48

@neschopná mamka mě se nikdo na nic takového neptal, ani bych nebyla schopná odpovědět, neboť netuším kdy začal žvatlat. Jako ve 3 měsících jsme v jednom zvuku poznávali ahoj, ale tak geniální dítě nemáme. Já si osobně myslím, že je to hodně o fantazii rodičů. Takže je možné, že ty jen nevnímáš, že děla třeba babababa - nic to neznamená, ale někdo jiný už říká, že umí říct babička :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
12.8.13 20:50

Ta doktorka asi spadla z jahod na znak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.8.13 20:50

By mě zajímalo, JAK by to chtěla doktorka řešit. :roll: :mrgreen: V osmi měsících moje dítě slabiky fakt nezdvojovalo, v 9 měsících řekl poprvé táta a do nějakých 18 měsíců říkal „aaaaa“ na všechno stylem krákavé vrány. :mrgreen:

Já bych jí příště řekla, že malá už recituje „Znám křišťálovou studánku“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
12.8.13 20:58

Moje holka v 7mi mesicich zrudne, tlačí, vypada jak když kadí a pak řekne BA! To jsem zvědava, co bude dělat v 8mi měsících, až bude mět řikat BA BA BA BA BA! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
12.8.13 21:02

@neschopná mamka tak mému je dnes 8 měsíců.. na 8měs. prohlídce jsme byli před 3týdny!! Kromě kojení nechce jíst ani pít, sám nesedí, neleze, říká „aaaa“ „koooo“ „bbbbb“ - na NIC z toho se dr neptala.. jen zvazila, zmerila, koukla na pindu a rekla, ze mame krasne vlasky a zoubky.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
12.8.13 21:04

Moje dcera začala vydávat zvuky v cca 9 měsících. Předtím buď rvala nebo se někdy hlasitě smála a jinak porad mlcela. Nikdy ani nebroukala. Taky jsem porad zkoušela, zda slyší :) Pediatr říkal, že mám vydržet a měl pravdu. Není to nic svetoborneho, ale už celkem par slov a zvuků pochytila. V 16ti měsících umí máma, táta, ham, ne, ještě + nějaké zvuky zvířat.

Proto mám radši jako doktory chlapy - oni to tak moc neřeší jako pediatricky.

Např. když ctu v diskuzích, že je Dr. schopna vypustit z úst, že je pouze kojene dítě tlusté a melo by se mu omezit jídlo, tak se mi otevírá kudla v kapse. Můj pediatr vždycky když dceru viděl, tak říkal, ze je dobře živena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
12.8.13 21:04

Moje malá začala,,mluvit'' v 8M ale takové to mom, daddy, ma, pa, hají, ňam a pití, tím to končilo. Každé dítě je jiné a jinak rychle se vyvíjí :nevim: ne dr. kašli, malá se rozmluví sama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.8.13 21:05
@randr píše:
Moje holka v 7mi mesicich zrudne, tlačí, vypada jak když kadí a pak řekne BA! To jsem zvědava, co bude dělat v 8mi měsících, až bude mět řikat BA BA BA BA BA! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pardon, ale mám naprosto ohozenej monitor, jak jsem vyprskla smíchy :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí