Mluvení v 8. měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31104
12.8.13 21:07

@fia80 já myslím, že to není o pohlaví doktora - naše pediatrička nic neřeší a je velmi rozumná. Prsa jí v tom nikterak nepřekáží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 21:09
@randr píše:
Moje holka v 7mi mesicich zrudne, tlačí, vypada jak když kadí a pak řekne BA! To jsem zvědava, co bude dělat v 8mi měsících, až bude mět řikat BA BA BA BA BA! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak počekej v 10 třeba bude říkat jako naše dít bom ba - (což je zřejmě bum bác), ale m tomu interně říkáme BOMBA. Následuje hození hračkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
12.8.13 21:10

@Gladys
Hehe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
12.8.13 21:12
@Myrha píše:
tak počekej v 10 třeba bude říkat jako naše dít bom ba - (což je zřejmě bum bác), ale m tomu interně říkáme BOMBA. Následuje hození hračkou.

No tak bacha, až někam třeba poletíte, doporučuju něčim zacpat pusu, aby vás posádka nezneškodnila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 21:13
@randr píše:
No tak bacha, až někam třeba poletíte, doporučuju něčim zacpat pusu, aby vás posádka nezneškodnila 8)

NO :! pravda, pravda, příští týden to bude aktuální - jen netuším, zda to taky nebude vypadat podezřele až budu nastupovat s dítětem s roubíkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.8.13 21:17

Malý v osmi měsících teda žádné slabiky nevydával, ale naučil se to brzy na to… Teď je mu 14 měsíců a umí docela pěkně mluvit (na kluka) - má repertoár asi 20 vědomých slov (často citoslovcí…) Taky by mě docela zajímalo, jak to chce ta doktorka řešit… Každopádně ségra má 18 měsíců kluka a ten umí tak 5 slov a žádná trága… Náš malý zas ve 14 měsících nechodí… Každé dítě je jiné a těm doktorům prostě do tech škatulek ne a ne zapadnout :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
12.8.13 21:19

Taky se nás doktor ptal někde kolem těch 8mi měsíců. u nás malá slabiky už v té době říkala, skoro to vypadalo, že začneme brzo odříkávat jiráska. ale naopak se nehýbala, ležela jak pytel brambor, netočila, nelezla, takže jen mluvila, no- tím jsem chtěla říct, že každé dítě se vyvíjí jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
12.8.13 21:26

Nás se ptala, jestli něco říká až na roční prohlídce. Ale my jsme zase dostaly za uši, že malá v roce neobchází nábytek. (ani to nebyla naše dr, měli jsme zástup). Malá neobchází a postavila se až den před prvníma narozeninama. Takže musíme za měsíc na kontrolu, jestli už bude chodit…
Vám všem děti v roce obcházely nábytek?
(omlouvám se, že jsem využila zakladatelku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 21:31
@Hančíí píše:
Nás se ptala, jestli něco říká až na roční prohlídce. Ale my jsme zase dostaly za uši, že malá v roce neobchází nábytek. (ani to nebyla naše dr, měli jsme zástup). Malá neobchází a postavila se až den před prvníma narozeninama. Takže musíme za měsíc na kontrolu, jestli už bude chodit…
Vám všem děti v roce obcházely nábytek?
(omlouvám se, že jsem využila zakladatelku)

malý má 10 měsíců a ještě neobchází. Stoupá si už od 8. měsíce. Ale lézt začal až úderem 10. a sedí pár dní v podstatě (asi 14).
Tak myslím, že to s tím obcházením toho nábytku do roka zvládne, ale těsně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
12.8.13 21:34

@Myrha já si říkám, že snahu má. A vzhledem k tomu, že lozí, klečí a stoupá si, tak určitě bude chodit. Tak nechápu, co dr, která ani není naše pediatrička mě chce nervovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 21:36

@Hančíí přijde mi to hloupost to už řešit…, mám kamarádku, té začala chodit dcera v 19 měsících. To je ještě spousta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
12.8.13 21:39

@neschopná mamka Buď v klidu, já na tyhle otázky odpovídám, ano.
Myslím si ale, že prostě jen chce zjistit, zda dítě slyší. A pokud by měla podezření, že je něco v nepořádku, pošle vás na ušní, kde budou malé pískat do ucha a chyta tzv, emise. Nebolí to, nic to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
12.8.13 21:39

@Myrha taky si myslím. Zase na druhou stranu, tím, že se tak pozdě postavuje, tak mi přijde, že dává větší pozor a ještě se nestalo, že by ze stoje nějak špatně spadla nebo se bouchla. padá hned od začátku pěkně na zadek, nebo jde přes klek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
12.8.13 21:40

@Hančíí je dané, že dítě, které se naučilo lozit, tak bude chodit. Buď ráda, že trénuje lezení a nevertikalizuje se dřív než má posílené svaly na další vývojový krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
12.8.13 21:42

@Hančíí Špatná doktorka. Důležité je, že leze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí