Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Ploskutáček píše:
Proto jsem dal příklad s tím Legem. To z tebe vyjedou všechna česká sprostá slova abecedně a do minuty, ne?![]()
![]()
![]()
Spíše do pár vteřin ![]()
Mně nějaké ostré slůvko uletí jen když se třeba bouchnu nebo se mi něco hodně nepovede. U nás doma, když jsme byli dečka, tak nezaznělo ani prel. Teď máme 4mesicni holčičku, manžel si rád zanadává, ale snaží se před malou krotit, protože ví, že mně to vadí. Ale tchán s tchýni
to i před malou je kuva nebo pi*a v každé čtvrté větě. Ve mně by se krev nedořezal…
@Bramborab píše:
Mně nějaké ostré slůvko uletí jen když se třeba bouchnu nebo se mi něco hodně nepovede. U nás doma, když jsme byli dečka, tak nezaznělo ani prel. Teď máme 4mesicni holčičku, manžel si rád zanadává, ale snaží se před malou krotit, protože ví, že mně to vadí. Ale tchán s tchýnito i před malou je kuva nebo pi*a v každé čtvrté větě. Ve mně by se krev nedořezal…
Tak ve 4 měsících to ještě nevadí, ne? Ale až bude malý rok, budou se muset holt v té mluvě dost krotit, pokud to vůbec zvládnou.
@Kelsey píše:
No, když se hodně naštavu, tak neznám bratra.
A sestru?
![]()
Ještě jinak. Když se naštvu, tak jsou dvě možnosti. Buď nadávám nebo přepnu na echt moravštinu. Prostě chodící papiňák. Jen bouchnout.
@Ploskutáček píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Asi mě za tenhle názor odsoudíš, ale já myslím, že v dnešním světě je skoro nemožné mluvit sprostě. Když budu dělat rok na stavbě se zedníkama, který v každý druhý větě říkají „vole“, stopro tím dřív nebo později nasáknu.
Příspěvek upraven 07.04.23 v 10:50
Ja za nazory vetsinou neodsuzuji, akorat s tim dost zasadme nesouhlasim
Ale jako nevim, ja nejak nadavam kdyz nad tim premyslim spis vecem, nez lidem, je to aspon trochu omluva?
Jako nemam problem rict, ze nejaka vec je pekna pi*vina, ale u lidi vetsinou koncim u idiotu
![]()
Jinak s tim Legem…co slapnout, ja tuhle na zatoulanou kostku na zemi klekla…to teprve byla bolest ![]()
@Ploskutáček Vím, že tomu prcek nerozumí a že to zatím nemá vliv na její budoucí vyjadřování. Ale mně obecně hodně vadí, když jiní mluví sprostě bez důvodu. Oni fakt ta sprostá slova skoro používají jako výplň ve větách, např. „Včera jsem byl v práci a pak jsem šel na nakup kuva…“ A proboha před dítětem takhle mluvit. A to jsou to oba vzdělání a chytří lidi.
@beruska9 píše:Úplně jsem tu bolest cítil až tady na Vysočině, projela mi až do glutea maxima
Ja za nazory vetsinou neodsuzuji, akorat s tim dost zasadme nesouhlasimAle jako nevim, ja nejak nadavam kdyz nad tim premyslim spis vecem, nez lidem, je to aspon trochu omluva?
Jako nemam problem rict, ze nejaka vec je pekna pi*vina, ale u lidi vetsinou koncim u idiotu
![]()
Jinak s tim Legem…co slapnout, ja tuhle na zatoulanou kostku na zemi klekla…to teprve byla bolest
@Ploskutáček píše:
Proto jsem dal příklad s tím Legem. To z tebe vyjedou všechna česká sprostá slova abecedně a do minuty, ne?![]()
![]()
![]()
Já řvu jméno dítěte. A někdy přidám, já se tu jednou zabiju. Protože jak se tomu snažím vyhnout, tak je to o ústa.
@Bramborab píše:
@Ploskutáček Vím, že tomu prcek nerozumí a že to zatím nemá vliv na její budoucí vyjadřování. Ale mně obecně hodně vadí, když jiní mluví sprostě bez důvodu. Oni fakt ta sprostá slova skoro používají jako výplň ve větách, např. „Včera jsem byl v práci a pak jsem šel na nakup kuva…“ A proboha před dítětem takhle mluvit. A to jsou to oba vzdělání a chytří lidi.
Včera jsem si pustila Volhu první díl. A jak tam mluví hlavní postava, tak to je teda otřes.
@Russet píše:
Včera jsem si pustila Volhu první díl. A jak tam mluví hlavní postava, tak to je teda otřes.
Tak to si musím pustit ![]()
@Ploskutáček píše:
Mě zkazila střední, dokážu se velmi dobře emočně kontrolovat. Ale před asi rokem jsem učil online jednu desetiletou holčičku počítače, a když jsem se uklikl, řekl procedil jsem „sakra.“ Když jsem sám, říkám do číči nebo do pidele.Mé kamarádky mi nedávno psaly, že když jedou MHD, tak 17leté slečny se běžně oslovují „ty bundo!“ To je dnešní mládež tak ostrá? Jasně, nikdo nechce, aby mluvila mládež jako z dob Oldřicha Nového, já opravdu nejsem prototyp slušňáka, ale přijde mi, že se to hrozně posunuje a hrubne, že třeba výraz „ty bundo“ odpovídá dřívějšímu „ty vole“.
A ještě jedna věc - vy, co máte děti, a šlápnete si na kostičku Lega, jak to ventilujete? Skáčete po jedné noze a naříkáte: „Ajta krajta, to to bolí, to mě to bolí!“? A když se snažíte před dětmi nemluvit sprostě, jak řešíte třeba výrazy ze školky? Děti nemám, ale zajímá mě, jak se řeší to, když doma sprostě nemluvíte, a dítě si donese něco ze školky. A vy osobně máte nějakou oblíbenou nadávku, když se vám něco nedaří, nebo když si způsobíte nějakou újmu?
Jo ujede mi to nekdy..f.ca a do p.le. Ale obecne, nikdy nenadavam sproste partnerovi, diteti, rodine. To neznam..kdyz uz.. chovas se jako..ale jinak nic vic…a ano 17let kraska s tvari Madony rekne druhe..zku.vena p. co..taky ziiram..a tvl. v kazde vete..
Každý motorkář zjistí, že kontinuálně nadávat v lijáku nebo plískanici skutečně pomáhá.
Jiank sprostá česká slova používám podle situace, víc pro sebe než pro obecenstvo.
V angličtině hodně omezuju slovo fuck - a i mi to vadí, když to někdo hodí za každým druhým slovem.
Když byly děti menší, snažila jsem se to hlídat, ale už jsou velké, tak jsem zpátky v „kanál mode“. Ale proběhlo několik rozhovorů, děti ta slova stejně znají - hovory na téma, že když se praštím kladivem do palce, klidně ať si pár ku-ev kolem proběhne, že to prostě uleví… ale sobě navzájem nenadáváme, sprosťárny jako výplňová slova taky nepoužíváme.
Zakazovat to nemá smysl, navíc já taky slovíčko vypustím, to bych byla pěkný pokrytec. Spíš se snažíme o tom mluvit, kdy a jak se to říct třeba může, kdy v žádném případě…
Ale dětem je 15 a 10, to už není, že si ze školky donesly „blb-čku“ ![]()