Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Myslím, že bohatě stačí levnější, ale od známé značky. My takhle máme Xiaomi a docela spokojenost. Co nás teď krapet srazilo, tak že jsme si udělali registraci u Xiaomi účtu někdy v dávné historii a teď po 2 letech jsme si řekli, že telefon celej vyčistíme, aby zase šlapal, udělali si zálohu google účtu, hodili tovární nastavení a po něm nám to napsalo, že bez hesla ke Xiaomi účtu se telefon nezapne. A heslo jsme si nevzpomněli, fakturu jsme nenašli, abychom získali to IMEI číslo a tak máme plně fuknční telefon a bloklí… no jo vlastní blbost bolí.
Jo a pokud by byl dražší telefon koupen tak trochu na sílu, aby to bylo jakože in, tak je to stejně zbytečný, protože lepší telefon se využije na aplikace (tedy hry) které bude třeba stejně potřeba platit a to asi nebudete chtít… stejně jako my.
@Sára 1 píše:
Já se dívala na Xiaomi 9A. To je dostačující nebo tam je něco špatně?
My kupovali desetileté xiaomi redmi 9t 64gb.. tu máš porovnání s 9A… lepší foták, větší interní pamět, operační pamět..
https://www.zbozi.cz/…ni-produktu/?…|32-gb-sedy, xiaomi-redmi-9t|64-gb-oranzovy
@Sára 1 píše:
Já se dívala na Xiaomi 9A. To je dostačující nebo tam je něco špatně?
Za ně to má malou RAM. Bude se na to sekat internet, YouTube i hry.. nebo ne asi přímo sekat, ale bude to příšerně pomalé. Záleží na co jste zvyklí. Osobně bych toto dítěti nepořídila. Ale my jim kupujeme mobily kolem 6 tis. Využívají je hodně aktivně.
@nozu píše:
Za ně to má malou RAM. Bude se na to sekat internet, YouTube i hry.. nebo ne asi přímo sekat, ale bude to příšerně pomalé. Záleží na co jste zvyklí. Osobně bych toto dítěti nepořídila. Ale my jim kupujeme mobily kolem 6 tis. Využívají je hodně aktivně.
Souhlas… jak říkám už to xiaomi 9T 64gb mnohem lepší
Taky budeme synovi (9 let) asi kupovat nový mobil, dosud měl nějakou šunčičku po mě (Honor myslím), o kterou se nemusel bát on ani my, ale dával si na něj pozor. Takže vím, že mu můžeme koupit nějaký „lepší“ (ale rozuměj samozřejmě ne iPhone) a ohlídá si ho. Ale nejspíš sáhneme po nějaké zlaté střední, ani ne ty úplně low cost, ale určitě ne přes 5000,–. To pak akorát svádí k tomu, že mu ho někdo ukradne (nemyslím ve škole, ale ono stačí vytáhnout ho na ulici a je to).
Naši kluci mají starší Xiaomi a utáhnou jak YouTube, tak zvládly online výuku.
@Sára 1 Kupovali jsme osmiletému Vivo za cca 3000 Kč. Na jeho hraní hry, zavolání a občasné udělání fotky zcela dostačující.
@JanaDaR no ale ono to není o stáří, ale o technických parametrech. Několik let starý Xiaomi s původní pořizovací cenou 8 tis. bude stále lepší než nový za 2 tis.
My vzdy kupujeme starsi model od nekoho pres bazar. Frcime na Samsung. S tim telefonem deti delaji psi kusy, co vidim v okoli. I kdyz jsou nase docela zodpovedne, tak praskly displej neni nic neobvykleho. Pamet se da dokoupit vetsi, ale to pak skladuji blbosti. Problem zacal byt na distancni vyuce, kdy jim nefungovaly potrebne aplikace.
To nam prislo lepsi vyresit tabletem taky od Samsungu. Propojili jsme ho s telefonem. Ten nenosi do skoly, ale doma muze hrat hry, sledovat videa, kreslit, fotit, vyrabet videa, pripravovat se do skoly, ma tam propojeni vsech komunikacnich aplikaci. Nepredpokladam, ze by ho rozbila.
Telefon-starou sunku, ma do skoly na zatelefonovani. O prestavkach hrajou pinpong, a ma dost rozumu, aby svou hodnotu neporovnavala hodnotou mobilu. Investovali jsme 1000 kc do mobilu a 20ks obalu. Byl to 2 roky stary mobil, ted ma 6 let a funguje.
@nozu nejsou to žádné s extra výbavou a jedou normálně, řekla bych, že jsou to 6A s 2/16 Gb, mají je opravdu dlouho.
Fakt je, že zejména prodejci rádi tvrdí, jak to či ono nezvládne tohle a tamto a realita bývá mnohdy jinde.
@Sára 1 píše:
Budu kupovat nový mobil pro 10lete dítě. Zatím má jen starší, občas nefungující mobil. Jaký typ koupit? Jaky jste koupili vy? Stačí úplně nejlevnější? Vím, že mají spolužáci dražší mobily. Je něco, na co si dát pozor?
My jsme dětem napřed dávali naše vyřazené nebo záložní, pak si stejně vybraly podle sebe (a spolužáků
).
Určitě potřebuje nějakou vnitřní paměť (64gb), velký displej, výdrž baterie, dobrý foťák.
Plus pouzdro nebo nalepit sklo.
Já budu letos pro 12ti-leteho brát xiami Red note 9 za cca 4500 kc.
Za víc mu mobil nekoupím, už jich pár rozbil. Teď je pár měsíců na levnem telefonu, který zamrzava a seká se, takže by si měl lepšího kousku považovat.
@JanaDaR Kdyz ono je otázka, čemu říkáš „normálně“. Můj taťka má velmi levný mobil s podobnými parametry a když mu tam něco hledám na netu, nejradši bych ho prohodila oknem. A jemu to přijde v pohodě. Už se ale nechal přesvědčit na lepší model.
@nozu mám srovnání s našimi lepšími a výrazný rozdíl v tom není. Videa na YouTube jedou plynule, jak jsem psala, normálně na tom šlapala i online výuka.
Kluci 10 a 8 let mají přes rok Xiaomi Redmi note 8 pro… a super…
klidně by stačil i mě.. ![]()