Modeling pro 14letou - poraďte kam se obrátit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3478
22.3.15 16:30

Chce to určitě solidní agenturu, já na ni měla nejspíš víc štěstí než rozumu, tenkrát mě oslovil jejich fotograf a rovnou jsem k nim zašla na focení. Teď si ale uvědomuju, že ani nevím, jestli pořád existuje, protože už je to dooost let nazpátek :) každopádně já byla v CONNECTU v Krakovské v Praze, fotky udělali sami, žádný poplatek nebo něco podobného jsem nikdy neplatila, ani žádné hubnoucí nebo jiné podmínky. Fungovalo to tak, že pak pořád zprostředkovávali vhodné castingy nebo už přímo někdo vybíral podle fotek na něco menšího.
Nevím jak to už funguje, když se tomu někdo chce věnovat už opravdu na profesionální úrovni, ale tím asi nikdo rovnou stejně nezačíná.
Takže pokud ještě fungují, tak tohle je slušná agentura a dá se v ní uchytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.3.15 16:39
@Malaga píše:
@SarkaLo Ženské hormony ovlivňují růstové chrupavky. Proto u dívek, které brzo začnou mestruovat je vysoká pravděpodobnost, že budou spíše menšího vzrůstu.

Tak jsem asi přírodní úkaz…já začala skoro v 15 a zároveň jsem se zastavila v růstu…165cm… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.3.15 16:58

@SIMONA1234 tak to nejsi žádná žirafa ;)

Jinak str. 66 - Moderní gynekologie, Od autorů: Roztočil Aleš a kolektiv (učebnice pro mediky)… účinek estrogenů „V kosti podporují činnost osteoblastů a snižují činnost osteoklastů, tím brání vzniku osteoporózy. Urychlují zrání osifikačních center a uzavírání epifyzárních štěrbin.“
Tak to asi učí blbě, těžko říct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.3.15 17:00

@Malaga Aspoň se v práci nemusím tolik ohýbat k dětem… :dance: jo, jsem prcek…a chlapy jsem měla většinou nad 190cm… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.3.15 17:01

@SIMONA1234 to znám, mám to podobně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.3.15 11:46

Dobrý den,

take se přidám, modelingu jsem se za mlada věnovala, a můžu v zásadě potvrdit, co se zde už píše - určitě bych šla do solidnější agentury, pokud na to dcera má, udělají Vám první fotky apod. zadarmo, není třeba platit nějaký book. Pokud Vám někdo bude nabízet kurzy modellingu, book za hrozné peníze, tak to neberte, většinou z Vás tyto agentury spíše vytáhnou penízě a práce mnoho nemají (živé se leckdy spíše tím taháním peněz z důvěřivých lidí).

Jinak tedy určitě, pokud nejste z Prahy, tak počítat s dojížděním na castingy i několikrát týdně, dojíždění si samozřejmě budete muset uhradit, ve škole případně vyřídit třeba individuální studijní plán apod.

Osobně nechci rýpat, ale myslím si, že 169 cm ve 14 letech není na modeling nic moc, i pokud dcera ještě poporoste, je otázka, o kolik, reálně pokud nemá opravdu enormně zajímavý obličej, tak aby měla šanci uspět a prosadit se tak by to určitě chtělo tak těch 177-178 cm mít, což už mi v tomto věku nepřijde úplně pravděpodobné, že tolik doroste. Řada začínajících modelek už v tomto věku tu výšku prakticky má a konkurence je dost veliká, navíc v ČR je dost malý trh, takže opravdu prakticky jen Praha a případně do zahraničí, kde to ovšem s konkurencí není o moc jiné. Pak záleží taky na mírách u 169 cm by to opravdu chtělo mít tak 57-59 cm v pase, (pokud má modelka třeba 180 cm tak se někdy toleruje i 62-63, tj. snáze se člověk s větší výškou do těch limitů vejde), podobně i třeba boky.

Doporučila bych Vám zkusit například Bohemia models (mají i komerční sekci, kde může být i menší) nebo třeba Czechoslovak models.Za mých mladých let byl dobrý rovněž Connect, ale upřímně nevím, jak to chodí dnes. Jinak pokud neuspějete u klasických modelingových agentur, tak doporučuji třeba lepší castingovky, dá se tam občas sehnat nějaké focení, reklama či komparz, leckdy je minimálně první kolo výběru bez castingu jen na základě fotek, ale záleží jednak jak se jim hodíte typově - tam bych doporučila třeba Dee Dee Casting.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.8.15 13:27

Ja jsem modeling zacala delat v 15. Mela jsem 175 cm,42 kg…miry…88-59-89. Z hecu jsem se tenkrat prihlasila do Czechoslovak models. Je to velmi prestizni a seriozni agentura patrici Milade Karasove, ktera objevila Maxovou, Hercigovou a Kurkovou…pokud se nepletu. Book mi nafotili oni, smlouvy jsem individualni podle kampane, klienta ci typu akce. Tuhle agenturu vrele doporucuji, ale v soucasne dobe je trh, tak prehlcen modelkami a hlavne radoby modelkami, ze uspet bude tezke. Ja jsem kazdopadne rada, ze jsem v 18 vypadla a zacla se venovat normalnimu zivotu. Modeling je vlastni svet, zijici si vlastnimi pravidly a podle vlastnich zakonu…je to jungle, neni to lehke a neni to pro krehke holcicky. V modelingu neexistuje pratelstvi a kolegialita…vzdy budete rivalky. Radeji jsem si udelala vysokou, odstehovala se do UK, mam normalni zamestnani…jsem zaregistrovana v UK models…na castingy nechodim, nevyhledavam…cekam, az se mi agent ozve s konkretni nabidkou…,ze se klientovi hodim do kampane, tak se s nim sejdu a obcas neco nafotim…beru to jako obcasny privydelek a vytrhnuti ze stereotypu. Hlavne jsem diky nemoci pribrala..ma velikost je 14 a fotim plus size modeling…v UK dosti oblibeny, takze spokojenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.16 23:40

Jaká agentura

Jak se pozná dobrá agentura? Pokud vaše pubertální dítě je vzhledem fotogenické a zajímavé a projeví zájem pokusit se o něco takového, jak byste vybírali? Koukala jsem na pár agentur a někde píšou, že se nejedná o přehlídky spíše pokud vyberou, tak reklamy, focení, ale já se v tom nevyznám, nepoznám, co je jen jejich reklama a co fakt a máme teda blíže Brno než Prahu a hlavně jsme při zemi a nemíníme pro to položit zdraví ani život:) Ale když už by se někde poslaly fotky, jak vybrat? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
4.9.16 01:05
@Anonymní píše:
Jak se pozná dobrá agentura? Pokud vaše pubertální dítě je vzhledem fotogenické a zajímavé a projeví zájem pokusit se o něco takového, jak byste vybírali? Koukala jsem na pár agentur a někde píšou, že se nejedná o přehlídky spíše pokud vyberou, tak reklamy, focení, ale já se v tom nevyznám, nepoznám, co je jen jejich reklama a co fakt a máme teda blíže Brno než Prahu a hlavně jsme při zemi a nemíníme pro to položit zdraví ani život:) Ale když už by se někde poslaly fotky, jak vybrat? :kytka:

za focení nikdy neplatíš, náklady jdou na agenturu. To je takové první vodítko. Existují velmi známé, ty bych zkusila jako první.. ale asi takhle, to, že si myslíš, že je fotogenická, ještě nic neznamená.. mmchdm, některé holky začínají jako modelky pro fotografy - pro jejich projekty. Ale u 14leté bych do toho fakt nešla.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.16 08:30
@martina.se píše:
za focení nikdy neplatíš, náklady jdou na agenturu. To je takové první vodítko. Existují velmi známé, ty bych zkusila jako první.. ale asi takhle, to, že si myslíš, že je fotogenická, ještě nic neznamená.. mmchdm, některé holky začínají jako modelky pro fotografy - pro jejich projekty. Ale u 14leté bych do toho fakt nešla.. :nevim:

Jde o kluka. A jak píši, berem to střízlivě, nevyjde to, tak nevyjde. Chceme to jen zkusit.

• Citovat
  • Upravit
72725
6.9.16 11:34
@Anonymní píše:
Jde o kluka. A jak píši, berem to střízlivě, nevyjde to, tak nevyjde. Chceme to jen zkusit.

jo tak, tak ten má výhodu ;) mrkni na velké agentury - jak píšeš, máš blíž Brno.. dobrá agentura udělá vstupní fotky (book) zadara, protože provizi bere až ze zakázek.. takže dle toho ji poznáš. Nafotí základní fotky, tohle nabízejí zákazníkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová