Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smile_xxx píše: Více
OSPOD rekl jasne, ze s tím nic dělat nebude. Mám podat návrh na soud. Tam mám termín na polovinu července. Právníka jsem.mel na červen, minulý týden mi to zrušil.
Jen potrebuju teď vědět zda jsem v právu já a do domu kde je me dítě a kde mám trvalý pobyt mam právo jít nebo nemam.
Zítra dostanu termín u jiného právníka, ale to take může být až za pár týdnů. Tak jsem se šel zeptat sem.
@Anonymní píše: Více
Jak je dítě velké? Tak ho vezmi ven, do herny,…a kde teď bydlíš?
No tak máš právo, stoupni si před dům a zavolej policii, že se nemůžeš dostat domů a máš tam trvalý pobyt.
omg, to je jak u blbych na dvorecku, vzdyt ti tu piseme ze mas pravo jit do bytu a ze pokud te tam nepusti, tak mas volat PČR. tak proc porad zakladas stejnou diskusi a kdyz ti toto poradime, tak napises, ze PČR volat nebudes, dokud nebudes mit pozehnani od pravnika
navic, pokud ti neumozni styk s ditetem, budes to mit i podlozeno protokolem od PČR
Bude mít 6 let. Ja ho vezmu rád kamkoliv, ale nevim jak se k němu mam dostat když je v domě kam se ja nedostanu. Leda unést že skolky a takove veci fakt delat nechci.
@markytka3 píše: Více
Tak se sám. sebe ted zastanu.
Dostal jsem tu dvě informace, jedna ze to právo mam a druhá že ho nemám. Pak také, že jsem samozřejmě troll. Šel. jsem tedy za právníkem, zrušil mi to a cekam na jiného.
tak si nastuduj pojem rodinna domacnost a vem rozum do hrsti, myslis, ze kdyz mas nekde osobni veci, mas tam trvale bydliste, ti mohou jen tak z niceho nic vymenit zamek ![]()
Tak stačí zavolat ty policajty a oni ti to řeknou.
@Monchichik píše: Více
presne tak
jak jednoduche… kdo nechce hleda duvody, kdo chce hleda zpusoby ![]()
V těchto případech nezáleží až tak na trvalém bydlišti - to nezakládá žádné majetkové právo a má pouze evidenční charakter,
ALE podle občanského zákoníku existuje „rodinná domácnost“
tohle si nastuduj https://www.pravniprostor.cz/…jeji-ochrana
právo na styk s dítětem máš, ale lepší je podat na soud návrh na předběžné opatření - než bude rozvod, ospod atd… návrhy najdeš na netu
policie v těchto případech obvykle odkazuje právě na řešení soudní cestou, ale provede asistenci aspoň pro převzetí základních osobních věcí (u nás v okrese), jak je ustálená praxe jinde nevím, nejedná se o trestní právo, ale o civilní…
než sedět na e-miminu, stačí volat a zajímat se! klidně ti poradí i na Ospodu, nechápu, na co čekáš.
@markytka3 píše: Více
To neni, že nechci.
Ja chtěl napred vědět kdo je v právu. Proto jsem si vzal právníka a snažil jsem se ještě radu získat zde.
a proc k tomu potrebujes pravo,… zavolam PČR, ze nemas pristup ke svym osobnim vecem a je to. To musis mit takto do atomu rozlozeno vse, co v zivote delas?
Lidi se rozcházejí
Je to běžná věc v životě. Mate dítě a kvůli němu se prostě musíte domluvit. Manželka ať přestane lézt do p.dele tchýni a zachrání alespoň to dítě. Ty se vzpamatuj, nevolej žádné policajty a slušně manželku požádej o styk s dítětem a vydání tvých věci
Tečka.
@Lucy75 píše: Více
Děkuji, OSPOD mi nepomohl. Odkázal mě na soud a na návrh na předběžné opatření. Termín mám na polovinu července.
Právníka jsem mel na čtvrtek minulý týden, ve středu zrušeno, ze si neuvědomil, že tam už byla partnerka a šlo by tedy o střet zájmů.
O víkendu jsem nikam nevolal. Dnes ano, zítra bych měl dostat na právníka.
To je právě to na co jsem se přál. Ona by také PCR mohla přijet a říct, že s tím nic dělat nebudou at to vyresim soudně a maximálně at si vezmu nějaké věci.
Jak to tedy je jsem chtěl řešit s právníkem a zeptal jsem se i zde.
Zde se ptám proto, ze vsude dostanu nějaký termín až za několik týdnů a nechci jen čekat, tak zkouším vše možné.
Nic si nenarokuju. Ja rád uvidím dítě i jinde. Problém je, že je v domě kam se ja nedostanu. Pujcit mi ho nechteji.