Mohu si dát Troubelín?

48
22.12.20 15:46

Mohu si dát troubelín?

Ahoj, zajímalo by mě, jestli uškodí, když si dám troubelín… četla jsem, že sýrech může být listerie, tak váhám…co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
22.12.20 16:08

Ted sem premejslela co to je :D to je syr do trouby ne? Bych se nebala ani syroveho, natoz tepelne opracovaneho. Normalne si dej na co mas chut, toto je zas zbytecna hysterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11147
22.12.20 16:11

Nedala bych si plísňový sýr, pokud jsi těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
22.12.20 16:16

Nebezpecne jsou pouze syry z nepasterovaneho mleka. Takove se v obchode bezne neprodavaji. Nevim, kde vznikla ta hysterie ze syru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
22.12.20 16:59

Plísňové sýry jím v těhotenství normálně. Jsou pasterizované, nic by hrozit nemělo.
Troubelí bude asi něco jako hermelín, když to projde tepelnou úpravou, tak tím spíš nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
22.12.20 17:07

Sýry z pasterovaného mléka v pohodě. Listérie se čas od času najdou třeba v pultové šunce nebo uzeném lososovi, a ty neřeší nikdo, zato hysterie kolem plísňových sýrů je tady zažitá. Nevybavuji si, že by v nich někdy něco našli, a sehnat něco z nepasterovaného mléka je fakt umění. Troubelín je hermelín do trouby, ne? Ten je pasterovaný stopro a ještě to proženeš tepelnou úpravou, to bych fakt neřešila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5692
22.12.20 19:18

U plísňových sýrů jde ale především o tu plíseň. Byť je ušlechtilá, je to pořád plíseň, proto by se mělo s nivou a hermelínem v těhotenství opatrně. Jeden za čas ale asi neuškodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.12.20 19:48

@courtneyy bože,zakladatelko vylekala jsi mě. ☹️️☹️️☹️️ Troubelin prodávají i ve Faberlicu je to na čištění trouby 😂 😂 😂 😂 sakra, jsem si říkala jestli fakt čtu to co vidím. A až o komentář dole mě to uklidnilo 😂 👉 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
22.12.20 21:40

Já v těhotenství jedla nivu hodně nivy a světe div se nic se mi nestalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
23.12.20 06:53

Jsem přemýšlela, proč chceš jíst Troubelín. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
23.12.20 07:14
@Brontik píše:

Těhotenské chutě, no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7421
27.12.20 08:09
@Mufina píše:
Těhotenské chutě, no :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79964
27.12.20 08:43
@Brontik píše:

Vyčistí si trubky. Aby neohrozila mimiska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
27.12.20 09:37
@jita22 píše:
Nedala bych si plísňový sýr, pokud jsi těhotná.

Je potřeba rozlišovat přírodní a umělé plísně. Já v těhotenství jim normálně ty sýry s umělou plísní. Přírodní je v těch hlavně francouzských a to nějakej Troubelin opravdu není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
27.12.20 14:47

@Rachel_cz co myslíš tou umělou plísní? Jako ušlechtilou plíseň, která na daný typ sýra záměrně patří? Nějak nevím, co je na ní umělého? Pokud si dobře pamatuju, ta na hermelínu apod. se jmenuje penicillium camemberti. Stejně jako třeba ve francouzském brie.
Nebo jsi chtěla rozlišit sýry plesnivé a plísňové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová