Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Vybrala jsem si ho proto, ze to byl první chlap, který řekl : pojedeme na dovolenou,koupím pro nás byt, vím ze touzis po dítěti není problém a všechno splnil, opravdu netuším jak si to představoval, ale v uších mi zní věta kamarada gaye : holka, ritis se do pruseru, nechce zůstat na starý kolena sam a je o několik tahu před tebou a měl pravdu
no tak si užívej byt a dovolené a dítě…máš co jsi chtěla. Je to cizí člověk. Až jako těhotná jsi zjistila, co vlastně dělá a jak žije. A myslím, že jsi mohla zjistit i něco horšího, než že chodí s kamarády sedět nebo cvičit. Na to jaká ruská ruleta to byla, nejsi prostřelená. Mohl to být taky třeba násilník a nebo drogový či jiný delikvent. Tento jenom nebejvá doma. ![]()
Bu´d taky sobecká a dělej si co chceš. Co by za to jiné daly :-p
@kontramatka píše:
no tak si užívej byt a dovolené a dítě…máš co jsi chtěla. Je to cizí člověk. Až jako těhotná jsi zjistila, co vlastně dělá a jak žije. A myslím, že jsi mohla zjistit i něco horšího, než že chodí s kamarády sedět nebo cvičit. Na to jaká ruská ruleta to byla, nejsi prostřelená. Mohl to být taky třeba násilník a nebo drogový či jiný delikvent. Tento jenom nebejvá doma.
Bu´d taky sobecká a dělej si co chceš. Co by za to jiné daly :-p
Děkuju, mas pravdu mohlo by to být i daleko horsi
začnu se soustředit na sebe a malé, zatím kojim co 2-3 hodinky a vyžaduje péči a pozornost po cely den, hned jak bude sedět a trosku víc komunikovat zaridim se podle toho, a už žádná zbytečná očekávání z toho prameni jen zbytečně zklamani ![]()
Myslím si, že mateřství je samo o sobě náročné období, hlavně pro toho kdo zůstane doma s dítětem sám. Nemění se jen priority, ale i celková organizace dne a to sebou nese jistá rizika. U nás doma došlo k tomu, že jsme se první měsíce s manželem odcizili, vázla komunikace i sexuální život. V první řadě jsme si vyjasnili, co jeden od druhého očekáváme.
Také jsem si myslela, že je partner sobecký a hledá si výmluvy, proč některé věci nedělat, ale byly to pouze mé domněnky. Za tím vším se skrýval strach, potřeboval jen čas a důvěru, že vše zvládne a jasné hranice. Chlap který utíká z domova k tomu má důvod a otázkou zůstává, proč tak jedná.
V tom nejhorším období, kdy jsem se cítila obzvlášť sama, jsem si popovídala s kamarádkou a švagrovou. Je to super věc, nejhorší emoce se dostanou ven a člověk začne přemýšlet víc racionálně. Díky tomu jsem si uvědomila, že po manželovi chci něco, co ve své rodině neviděl a tudíž se to musí naučit. A také to, že mi na manželovi záleží a chci na našem vztahu pracovat, chci mu více naslouchat a znát jeho pocity a názory.
Toto je část mého příběhu, pro každého je ve vztahu důležité něco jiného, ale co si myslím, že zůstává stejné je si o tom navzájem říci.
S odstupem deset let (tolik je dnes mladsimu) s dvema detma po dvou materskych (s petiletym rozestupem) muzu rict, ze na materske se clovek citi velmi osamely a pritom nikdy neni sam… ![]()
@TrueIsFalse ..zakladatalka tohle asi slyšet nechtěla…ale život „na dluh“ neuznávám…a pro mě je život na dluh i to když čověk nic nema, nic nespoří a utrací za kraviny jako hadry, cestování, sebeprezentace na facebooku…a ve 35 bydlí takový človek v nájmu…je to težky v dnesni době nepodlehnout tomu tlaku ale rozumný človek si to v hlavě srovná a prvni co řeší je nějake bydlení..a dobře když nemam nebo nechci hypoteku - chápu… tak se dá bydlet za 5tis v nejakem podnajmu a pak i z toho nižšího platu se spořit dá… navíc kdo nema deti, muže stihnout i více prací najednou.. penize jsou ted vsude stačí být pracovity
@axelina
Zakladatelka tu vysvetlila, ze garsonku rodicum koupila a platila sama, takze byt ma, ale ne pro osobni potrebu
@Hanka1 píše:
S odstupem deset let (tolik je dnes mladsimu) s dvema detma po dvou materskych (s petiletym rozestupem) muzu rict, ze na materske se clovek citi velmi osamely a pritom nikdy neni sam…