Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hulala píše:
Pětiletý, říká manzelovi debile
to se máš čím chlubit a kluka teda podporuješ v pěkných věcech
místo abys mu vysvětlila že tak se tátovi neříká ![]()
@Kukacka123 no tak malý někdy taky dostane, ale to už fakt vidím že mě zkouší a je to výjimečně třeba jednou za půl roku. Naposledy asi před dvěma měsíci, když na mě řval že nepůjde spát
tak jsem mu teda dala jasně najevo že o tom se s ním ještě pár let bavit nebudu a šel s výchovnou na zadek do postele. Tam se půl hodiny vyvztekal a pak došlo k tomu našemu sluníčkarskemu urovnání situace a zas je to v pohodě
na naopak dle své tchýně jsem extra tvrdá matka
nemám totiž problém pokud syn nespolupracuje ho capnout a od hodné babičky odvést, klidně uprostřed oslavy
jo u nás platí, co maminka slíbí to platí. Pokud dvakrát řeknu že to dělat nebude nebo odjíždíme, no tak potřetí fakt odjedeme
no a to platí u nás se vším
@Kukacka123 @LaPaloma
Ono to s Emilky rozmazlenou dcerou je jinak
, Emily neudelala nic
a založila diskuzi, ze jeji pritel dal dceri pohlavek za drze chovani, které trvalo 7 let ![]()
@Eliskaxox tak v tomhle prispevku mi prijdes normalni
vidim to stejne…nerikam hned bit (kor male dite, to vubec), ale kdyz to jinak nejde, plesknuti po zadku podle me neni nic strasneho
ale za kravu bych facku klidne taky dala
kor kdyz vezmu sebe v tom veku, rozum jsem z toho fakt mela ![]()
@Dana112 píše:
@Kukacka123 @LaPaloma
Ono to s Emilky rozmazlenou dcerou je jinak, Emily neudelala nic
a založila diskuzi, ze jeji pritel dal dceri pohlavek za drze chovani, které trvalo 7 let
Aha
to se divim, ze to s nima vydrzel
musi mit Emily hodne rad ![]()
@Dana112 píše:
@Kukacka123 @LaPaloma
Ono to s Emilky rozmazlenou dcerou je jinak, Emily neudelala nic
a založila diskuzi, ze jeji pritel dal dceri pohlavek za drze chovani, které trvalo 7 let
No, ale hlavně že přítel dceři SLÍBIL, že UŽ TO NIKDY NEUDĚLÁ. Z výchovně nevýchovných důvodů to určitě dcera slibovat nemusela, ale vzala rozum do hrsti a docvaklo, že skončí penězovod, když bude donátora sejřit.
Takhle chytrá bych uměla být taky a holky, co všechno chtěj a potřebujou, jsou chytrý poměrně brzo.
@Kukacka123 píše:
Ahato se divim, ze to s nima vydrzel
musi mit Emily hodne rad
Každý chlap rád poslouchá pochlebování.
Tak některý matky krávy jsou, nebo se jako krávy občas chovají, zamyslela bych se nad tím, jestli nemá tak trochu pravdu. Nebo spíš proč má dcera potřebu tě takhle titulovat a jestli na tom nemáš podíl.
Nedokážu si představit že by můj 12lety puboš něco takového řekl. ![]()
Já bych teda holku nefackovala, pokud se takhle normálně nechová, i dospělí občas řeknou ve vzteku slova, který normálně neřeknou a nikdo je za to nefackuje. Tady má každý jen jedno řešení, hned bít.
Jen bych si s ní dost rázně promluvila že takhle ne, jinak to bude mít následky.
@ospalámyš píše:
Tak některý matky krávy jsou, nebo se jako krávy občas chovají, zamyslela bych se nad tím, jestli nemá tak trochu pravdu. Nebo spíš proč má dcera potřebu tě takhle titulovat a jestli na tom nemáš podíl.Nedokážu si představit že by můj 12lety puboš něco takového řekl.
Já bych teda holku nefackovala, pokud se takhle normálně nechová, i dospělí občas řeknou ve vzteku slova, který normálně neřeknou a nikdo je za to nefackuje. Tady má každý jen jedno řešení, hned bít.Jen bych si s ní dost rázně promluvila že takhle ne, jinak to bude mít následky.
ano i dospělí kolikrát řeknou ve vzteku slova co normálně ne ale tady je třeba si uvědomit s kým se bavím. myslíš že někdo šéfce řekne že je kráva? nebo že ve 30ti půjdu a ve vzteku řeknu svojí mámě že je kráva? odpovím ti ne neřeknu protože ty lidi respektuju a tak se s nimi nemluví. myslet si můžu co chci ale z huby to nevypustím. a to že s někým nesouhlasím můžu říct i slušně a myslím si svoje ale nahlas tak nikoho nenazývám
edit a ano některý mámy jsou kráva což ale pořád neopravňuje jejich děti jim tak říkat
@_.Emilyyy píše:
S tou úctou by se to taky nemelo prehanet.. Žijeme v 21.stoleti. Ted je normalni, ze dite s rodičem jsou partaci
Hele Emily, ty jsi fakt jednoduchá, jak daleko vidíš. Prober se do reality. Rodiče mohou být parťáci, ale úcta patří do každého hezkého vztahu.
@Ravedd píše:
ano i dospělí kolikrát řeknou ve vzteku slova co normálně ne ale tady je třeba si uvědomit s kým se bavím. myslíš že někdo šéfce řekne že je kráva? nebo že ve 30ti půjdu a ve vzteku řeknu svojí mámě že je kráva? odpovím ti ne neřeknu protože ty lidi respektuju a tak se s nimi nemluví. myslet si můžu co chci ale z huby to nevypustím. a to že s někým nesouhlasím můžu říct i slušně a myslím si svoje ale nahlas tak nikoho nenazývámedit a ano některý mámy jsou kráva což ale pořád neopravňuje jejich děti jim tak říkat
Podstata sdělení je, že i dospělí se někdy neovládnou a přitom by měli, jsou dospělí, vychovaní, měli by mít rozum. ale děcka je takové situaci třeba hned zfackovat.
Všichni víme jak se máme chovat, ale skoro nikdo se tak vždy 100% nechová. A to jsme dospělí a na výchovu už je pozdě. Takže bych se zamyslela nad tím jestli já jsem tak dokonalá nebo ne, že dítěti ani nedám šanci na nějakou nápravu a hned ho musím bít.
Nebudu to u dítěte tolerovat, ale ono se ješte učí, navíc může mít nějaké problémy, můžou v tom být i jiné okolnosti. Takže já jen říkám že než budu fackovat tak se zamyslím.
@_.Emilyyy píše:
@Kukacka123
Tak to dcera mi nesmí nadávat, trosku to, ale zkousela na myho partnera, ale nenadavala mu sproste
A kolik jí za to platí, aby se chovala slušně?
![]()
@divine woman píše:
A kolik jí za to platí, aby se chovala slušně?![]()
![]()
Moje dcera se nenechá podplacet
. Pritel se k ni snazit chovat hezky, získává si ji tim jak se k ni chova
, ne co jí kupuje nebo kolik ji dava penez
, ale je to příjemná změna, ze uz ma nej dcera neni zla a drza, od ty doby, co jí dal pritel pohlavek, tak si na neho nedovoluje
, ildyz ji prave slíbil, ze uz ji neuhodi
.
@LaPaloma
Vis, co ale muj pritel nebere moji dceru jako nejaky nevlastni dite
On ji bere jako vlastni a vzdy o ni rika, ze je jeho dcera
.Je dobry tata
, po vsech stránkách jí vynahrazuje otce