Moje dcera mi řekla, že jsem kráva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4511
27.6.19 00:07

@ospalámyš v tom se neshodneme od dospělýho člověka čekám že se umí ovládat a minimálně mi řekne slušně co se mu nelíbí na mým názoru ale nebude mi říkat že jsem kráva pak diskuse končí a odcházím a ze svých dětí chci vychovat slušný lidi a ne takový co při nesouhlasu budou lidem sprostě nadávat. Když neposlouchaji třikrát varuju a pak opravdu hrozí buď zákaz něčeho a nebo i jedna výchovná.

Domlouvani a vysvětlování je sice hezký ale musí mít nějaký limity stejně jako děti mají mít nastavený mantinely. Ale tady nic mezi nefunguje buď jsi ta co dítě trestá a nebo slunickarka co domlouvá a dítě nikdy fyzicky netresta protože by to ublížilo jeho vývoji a určitě z něj vyroste tyrany člověk :roll:. Já jsem někde mezi. Domlouvani ano ale všechno má svý hranice.

A když přijdu s dcerou na pískoviště, další dítě tam po ní hází hračky a písek zatímco ona mu nic nedělá a hraje si a nebo jde brečet za mnou a dítě dal pokračuje zatímco máma mu říká Matýsku to se nedělá holčičku to bolí a takhle mu to zopakuje 20× aniž by se zvedla a jednu mu pleskla tak potom odcházím protože to bych jí musela plesknout něčím po hlavě protože dítě jí evidentně neposlouchá, ubližuje jinýmu dítěti a ten trest je prostě na místě a nebo at si vezme dítě a jde někam kde nejsou lidi když si dítě neumí vychovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
27.6.19 00:15
@Anonymní píše:
Ja jsme se jí zeptala, jestli chce k svacine toust nebo housku a na to mi odpověděl, ze se ji na to ptam kazdy den a ze ji to stve a oka mi rekl, ze jsem krava..

kolik ma dcera roku? Tohle rict, tak uz zadnou svacinu nechystam,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
27.6.19 06:31
@_.Emilyyy píše:
Tak on se ji za to i omluvil a slíbil ji, ze uz ji nikdy neuhodi :nevim:, ale i tak se l nemu chova normalne

jo, nejdřív byla drzý spratek, jednou dostala po té nevymáchané puse a přítel má klid. Donutila jsi ho, aby se omluvil, tvá věc, ale dítě vidí, co je přes čáru a stáhlo se. Navíc tvoje dcera ví, odkud proudí její nadstandardní život, který na rozdíl od vlastního rodiče nemá jistý, jiná situace. Neplácejme se po ramenou, jak my máme vychováno, a máme super výchovu, a ten druhý nemá vychováno a má špatnou výchovu. Minimálně z poloviny záleží na dítěti. Já mám dvě, stejný přístup, stejná výchova, starší je skoro anděl, od malinka, stačí jí říct, vysvětlit a pohoda. Malá je od malinka ďáblík o 100% jiná, takže nejde srovnávat ani dvě děti v jedné rodině, natož cizí děti. Je celkem hloupé se chvástat tím, jak mám dítě vychované a jako mám výchovu.. A před tím zakládat diskuze, že dítě bylo takový spratek s nevymáchanou pusou, až ruply nervy i chlapovi, který do té doby držel.

Příspěvek upraven 27.06.19 v 06:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.19 06:35
@Kukacka123 píše:
Triskat deti hlava nehlava je blbost, ale placnout vychovnou po zadku, kdyz mi dite nadava, je normalni ;) znam v okoli tuhle „slunickovou“ vychovu - tytyty, to je osklive slovo, to se nerika…a z decka je spratek prvniho radu. Jen rodice to porad zkouseji po dobrem :roll: prijde mi, ze uz to spis nechteji ani videt…na nektere dite to holt neplati :P

já mám v okolí dvě tyhle sluníčkové rodiny. Děti jsou spratci na entou. Maminky vysvětlují a děti se jim smějí do obličeje. Jedna desetiletí jejich nejstarší o nich venku mluví jako o de. bilech a rozhodla se, že jim nebude říkat mámo a táto, a oslovuje je jmény. A jak se ty děti chovají mezi sebou, to je ukrutné, sobci na entou, jen já já já. Pravda, nikdy nedostali a nekřičí se na ně. Tak to velmi pěkně děkuji.

• Citovat
  • Upravit
11923
27.6.19 06:41
@_.Emilyyy píše:
Moje dcera se nenechá podplacet :jazyk:. Pritel se k ni snazit chovat hezky, získává si ji tim jak se k ni chova ;), ne co jí kupuje nebo kolik ji dava penez ;), ale je to příjemná změna, ze uz ma nej dcera neni zla a drza, od ty doby, co jí dal pritel pohlavek, tak si na neho nedovoluje :nevim:, ildyz ji prave slíbil, ze uz ji neuhodi :nevim:.

no vidíš, kdyby jí fláknul dřív, mohl si ušetřit dost let, kdy na něj byla drzá a zlá. Měli jste to utnout hned. Takže nesuď jiné lidi. Většina těch lidí nemlátí děti jak na běžícím pásu, většina se snaží se svými dětmi domluvit a vychovávat je v dobrém, ale jsou hranice, za kterými prostě dobrota končí. A jedna facka není mlácení a týrání dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.6.19 07:04
@Šáruší píše:
jo, nejdřív byla drzý spratek, jednou dostala po té nevymáchané puse a přítel má klid. Donutila jsi ho, aby se omluvil, tvá věc, ale dítě vidí, co je přes čáru a stáhlo se. Navíc tvoje dcera ví, odkud proudí její nadstandardní život, který na rozdíl od vlastního rodiče nemá jistý, jiná situace. Neplácejme se po ramenou, jak my máme vychováno, a máme super výchovu, a ten druhý nemá vychováno a má špatnou výchovu. Minimálně z poloviny záleží na dítěti. Já mám dvě, stejný přístup, stejná výchova, starší je skoro anděl, od malinka, stačí jí říct, vysvětlit a pohoda. Malá je od malinka ďáblík o 100% jiná, takže nejde srovnávat ani dvě děti v jedné rodině, natož cizí děti. Je celkem hloupé se chvástat tím, jak mám dítě vychované a jako mám výchovu.. A před tím zakládat diskuze, že dítě bylo takový spratek s nevymáchanou pusou, až ruply nervy i chlapovi, který do té doby držel.Příspěvek upraven 27.06.19 v 06:42
Ja jsem nerikala pritelovi ať se jí omluvi :nevim: , to udelal sam od sebe ;) , sam si pak přiznal , ze selhal ;) .
On ji nedal facku , on ji dal po hlave - a to je o dost horsi..To nemel delat
@Šáruší píše:
no vidíš, kdyby jí fláknul dřív, mohl si ušetřit dost let, kdy na něj byla drzá a zlá. Měli jste to utnout hned. Takže nesuď jiné lidi. Většina těch lidí nemlátí děti jak na běžícím pásu, většina se snaží se svými dětmi domluvit a vychovávat je v dobrém, ale jsou hranice, za kterými prostě dobrota končí. A jedna facka není mlácení a týrání dítěte.

Ja jsem dceru treba nikdy v zivote neuhodila a v vzdy se ke mne chovala v pohode ;), ja bych nerekla, ze ta moje vychova je spatna ;) a ze dcera si dovolovala na meho pritele, tal za tp si mize sam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.6.19 07:08

@ospalámyš no tak by mne zajimalo, az by ten tvuj pubos prisel a rekl ti to, jak to s nim budes v klidu rozebirat. Co si kolikrat ti pubosi mysli je jedna vec a jak se chovaji k rodicum snad druha ne? Taky jsem si kolikrat nemyslela uplne krasne veci (kdyz mi treba nebylo neco dovoleno, kupodivu ted vim, ze opravnene), ale nahlas to jaksi ventilovat nebudu ne? Protoze jsem mela hranice, coz ocividne zakladatelky dcera nema. A nemusi hned znamenat, ze zakladatelka je krava. Proboha kam opravdu ten svet speje 🙏 🙏 🙏 ja nestacim zirat, jak je kazdy ted benevolentni a pak se jen divi kolikrat (nerikam, ze to musi byt tvuj pripad, ale vidim par v okoli)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.6.19 07:13
@Anonymní píše:
já mám v okolí dvě tyhle sluníčkové rodiny. Děti jsou spratci na entou. Maminky vysvětlují a děti se jim smějí do obličeje. Jedna desetiletí jejich nejstarší o nich venku mluví jako o de. bilech a rozhodla se, že jim nebude říkat mámo a táto, a oslovuje je jmény. A jak se ty děti chovají mezi sebou, to je ukrutné, sobci na entou, jen já já já. Pravda, nikdy nedostali a nekřičí se na ně. Tak to velmi pěkně děkuji.

Presne tak. Taky to v okoli vidim, bohuzel :nevim: a ti rodice si to bohuzel udelali sami no, ale preci jim nedaji po zadku treba ze :roll: ja nikdy nebyla moc bita, nasi se s nama snazili vse resit v klidu, ale obcas jsem proste po zadku dostala a bylo. Ale nikdy me nezmydlili…nikdy jsem to nebrala jako nejakou frustraci a taky jsem si nikdy nedovolila na ne byt sprosta. Proste rodic je rodic a ne partak, hotovo konec. A dovolim si rict, ze ze mne vyrostl slusny clovek. Mam slusneho chlapa, ktery mel stejnou vychovu. Oba mame s rodici uzasny vztah a temer kazdy vikend k nim jezdime. Takze to, ze se pubertak urazi a odejde, ok…a ze utece z domu? No to je zas dalsi extrem, to taky neni normalni, ale tam tech problemu asi musi byt vic podle me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.6.19 07:13
@LaPaloma píše:
Každý chlap rád poslouchá pochlebování.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.6.19 07:18

@Šáruší @LaPaloma
Holky, ale mojí dceři vubec nejde o prachy :nevim:., ona si jo spis vazi, ze jí ma rad a, ze jí dela tatu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
27.6.19 07:31
@_.Emilyyy píše:
Ja jsem dceru treba nikdy v zivote neuhodila a v vzdy se ke mne chovala v pohode ;), ja bych nerekla, ze ta moje vychova je spatna ;) a ze dcera si dovolovala na meho pritele, tal za tp si mize sam :nevim:

tak to nemáš pravdu, že si za to může sám, vychovávají oba rodiče, pokud je jeden nevlastní, tak ten vlastní o to víc. Pokud na něj byla sedm let drzá a zlá, tak za to můžeš minimálně z poloviny ty, ne že si za to může sám. Ty jsi jak kolovrátek. Dítě bylo sedm let spratek drzé a zlé na jednoho rodiče, tak mi netvrď, jak je tvá výchova super. Na tebe nebyla, na druhého rodiče až tak, že se ti ulevilo, když to po facce přešlo. Ale dokola budeš tvrdit, jak je tvá výchova super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
27.6.19 07:36
@_.Emilyyy píše:
@Šáruší @LaPaloma
Holky, ale mojí dceři vubec nejde o prachy :nevim:., ona si jo spis vazi, ze jí ma rad a, ze jí dela tatu

a to je dobře. Moc dobře. Hurá, že si to uvědomila. Snad už na něj bude milá pořád. Totiž ať ji bere jako vlastní, a já tomu věřím, stejně ví, že je nevlastní, miluje ji, dělá pro ni první poslední, a nechce od ní nic, jen lásku a úctu dcery. Dostával vzek a zlobu, tak mám vážně upřímnou radost, že se to u vás hlo k lepšímu. Já své děti nebiju a plácnu je výjimečně, starší dceru už xlet ne, je o dva roky mladší jak ta tvá. Ale nedělám aféru, když dítě neví roupama už coby, z jedné facky či pohlavku. pravda, přes hlavu nedávám nikdy, a dokonce nikdy ani ve vzteku, ale po zadku dostali klidně jednu, až to štíplo. A neberu to jako týrání. A nedovolí si prostě být na jednoho z rodičů zlé, ani omylem. Pokud to třeba přehání, tak manžel zavelí, že takhle se k mámě chovat nebude, dítě se stáhne. Zrovna tak obráceně, zavelím já, že stačilo, že takhle se na tátu nemluví. Nějak to křížem funguje lépe, dítě vidí, že je to z obou stran stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
27.6.19 13:22

@Ravedd jako proč? když má pravdu, ať mu to řekne když ho na..Re někdo cizí a je to oprávněný taky mu to řekne. nechci dítě co neřekne vlastní názor a jen tupě poslouchá dospele :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
27.6.19 13:23

@Šáruší asi neznáš děti ne? dnešní děti už prostě v tomhle věku sprostá slovíčka znají, je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.6.19 13:26

@hulala tahle vychova: rikej, co si myslis… :roll: neco jinyho je, ze to zna a neco jineho, ze to rika tatovi nebo nejakemu dospelemu. A kdyby mu dal pres zadek, jeste serves manzela ne? :roll: aby ses nedivila jednou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí