Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemohu hodnit vaši situaci doma, moje dcera by chytla po papuli takovou, že by jen koukala. A to u nás bití nefrčí. A pak by přišly restrikce, že by se nestačila divit. A až bych se uklidnila já, ne desetileťák titulující mámu krávou, pak bychom mohly spolu diskutovat, co že jí žere. Nicméně restrikce by zůstaly pěkně dlouho, aby viděla, co je to nejhorší máma na světě.
@Tichošlápek píše:
Chytla by pěknou. A za to držkování poté ještě zaracha.
Tak to uz by si urcite zacala myslet, jaka je maminka uzasna
..
@_.Emilyyy to po ní nikdo nechce. Slušné chování vůči rodičům ano
@Janli píše:
Ve chvíli, kdy by mi to řekla, tak jednu chytne. A na tu nejhorší mámu na světě, bych jí předala telefonní číslo na sociálku ať si zařídí ubytování v dětským domově a najde si jinou mámu. Že jí s tím mileráda pomůžu, aby viděla, že nejsem tak hrozná. Není nad to ukázat dětem, že všechno co řeknou muže mít následky, který se jim nebudou líbit
Takže bys ji uhodila, pak bys jí vyhrožovala ztrátou fianačního zabezpečení (které jsi ze zákona povinná poskytovat a emocionální popory (ať si najde jinou mámu). ![]()
Jasne, zeptam se decka, co chce ke svacine a ono mi na to rekne, ze jsem krava. Tak jak to teda bylo?
Pokud takto odpověděla z ničeho nic a nemáte žádné konflikty jiného typu a závažnější, tak u mně by jí to rozhodně neprošlo a chytla by druhou o zem.
Ale jestli jí tvoje svačina nechutná nebo stejná jako včera nebo cokoliv - a proto máš být taková kráva, nepodařilo by se jí odejít bez fyzického trestu.
Jinak si připouštím možnost, že některé matky krávy jsou a dítě to vyhodnotí docela správně.
No tak tohle mi rict vlastni dite, chyti takovou, ze se nestaci divit… jsem horka hlava a tohle si proste nesmi dovolit. Pak bych zakazala neco oblibeneho a pridala neco neoblibeneho. Moc neverim, ze slo o svacinu, ale pokud ano, asi jsi nekde davno zacala delat chybu. Dite ma mit k rodici uctu a tohle je od 10 lete holky hodne za hranou.
Nejsi si ty ta, co špehuje své dcery a závidí jim brigády? Pokud jo, tak měla dcerka recht
@Tichošlápek píše:
@_.Emilyyy to po ní nikdo nechce. Slušné chování vůči rodičům ano
Kdyz myslis…
Podle me tada by se rodic mel zajímat o dětských pocitech, mel by se snazit mit s dítětem dobry vztah..
@_.Emilyyy to ano, ale já mám jisté hranice, které když dítě překročí, tak proste přijde trest. A tohle je hodně za tou hranicí
@PaníBovaryová píše:
Nejsi si ty ta, co špehuje své dcery a závidí jim brigády? Pokud jo, tak měla dcerka recht
nee, to není ona, ta má holky 18 a více
@Šáruší píše:
Nemohu hodnit vaši situaci doma, moje dcera by chytla po papuli takovou, že by jen koukala. A to u nás bití nefrčí. A pak by přišly restrikce, že by se nestačila divit. A až bych se uklidnila já, ne desetileťák titulující mámu krávou, pak bychom mohly spolu diskutovat, co že jí žere. Nicméně restrikce by zůstaly pěkně dlouho, aby viděla, co je to nejhorší máma na světě.
asi tak nějak…
Ja jsme se jí zeptala, jestli chce k svacine toust nebo housku a na to mi odpověděl, ze se ji na to ptam kazdy den a ze ji to stve a oka mi rekl, ze jsem krava..
@Verun83 píše:
Jasne, zeptam se decka, co chce ke svacine a ono mi na to rekne, ze jsem krava. Tak jak to teda bylo?
určitě. ![]()
@_.Emilyyy píše:
Kdyz myslis…
Podle me tada by se rodic mel zajímat o dětských pocitech, mel by se snazit mit s dítětem dobry vztah..
A nemělo by to dítě mit taky dobrý vztah a slušné chování k rodičům? To si myslim, ze je základ.