Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@_.Emilyyy píše:
@LaPaloma
Proc snad v kazde diskuzi, kde se pise o nevhodném chováním ditete hned navrhuješ fyzicky trest?.
Celkem lituji tve deti..
Ty se asi budeš do smrti jen divit. Máš jenom jedno dítě a navíc pokorné, protože dobře ví, že by byl utažen kohoutek. V 15 si to uvědomuje, ale sama říkáš, že byla drzá na sponzora, ale už jí to přešlo. Raději.
Chybí ti zkušenost s nepoddajnými povahami, které nechtějí diskutovat a jsou svéhlavé. Nemluví se tu o nějakém zazlobení, ale o něčem, co je hodně přes čáru.
Ano, zbila bych dceru za tuto nadávku, stejně jako skoro všechny, co sem napsaly. Zvlášť, pokud bych to cítila z její strany jako těžce neoprávněné. A svačiny by si musela dělat sama. To si myslím, že je v 10 letech brzy, ale stála bych nad ní a dívala se, jak si ji udělá.
@Kikin16 zatim si z toho vzal to, že takhle se u nas doma mluvit nebude a už vubec ne k rodičum! ![]()
@Kukacka123
Tak to dcera mi nesmí nadávat
, trosku to, ale zkousela na myho partnera, ale nenadavala mu sproste ![]()
@LaPaloma presne…moje rec… mam 2 deti a syn odmala spratek se kterým topo dobrem nešlo… začal opravdu sekat latinu až když jsem ho začla fyzicky trestat. Ne že bych si to užívala a delala to rada a s potesenim! zkazí mi to den, je mi pak hrozne… ale bylo období kdy opravdu jsem každý týden mu musela nařezat. Te už je tak 4 mesice v pohode, ted má respekt ale neměl ho a zkoušel to na mě. Mladší dcera je uplne jina. odmala se s ni da domluvit, vse ji vysvetlim, vztekat se umi taky ale poslechne me… ten rozdil je hodne velky takže nemuže nikdo sousdit cizí díte tady a rodice…
@LaPaloma
Ano tobe jo..
A ma dcera neni zrovna pokorna
, jo ale je zajímavý, ze uz to na myho partnera nezkousi to jeji hnusny chovani ![]()
@Eliskaxox v 6 ti letech už je díte dost chytrý na to, aby když mu 3× vysvetlim že se NECO řikat NEBUDE…tak aby to respektoval. A pokud ne už nebudu nic vysvětlovat a dostane na prdel, Od te doby je klid.
když jsem ho dřív placala na zadek jen tak trošku tak z toho mel srandu a měl tendenci plácat mě taky! myslím že tenhle sekec co dostal si bude pamatovat navždy. Táta muj mě jednou seřezal bodlákem a taky sito pamatuju dodnes a už jsem nikdy nebyla drza ![]()
@_.Emilyyy píše:
@LaPaloma
Ano tobe jo..
A ma dcera neni zrovna pokorna, jo ale je zajímavý, ze uz to na myho partnera nezkousi to jeji hnusny chovani
dostala jednou a je svatý klid.
@_.Emilyyy píše:
@Kukacka123
Tak to dcera mi nesmí nadávat, trosku to, ale zkousela na myho partnera, ale nenadavala mu sproste
U vás je řešení strašně jednoduchý.
Když by tvoje dcera nepřestala být drzá na tvýho chlapa, říkala mu třeba „ty hajzle“ nebo tak nějak, tak vás kop do řiti obě dvě anebo by dcera normálně jednu chytla.
Ty dobře víš, co by znamenal utažený kohoutek a dcera, která je zvyklá dostat vše a značkové to ví zrovna tak. U vás stačí říct - buď hodná, potřebujeme ho, máme se s ním dobře - a je hotovo.
Tam, kde jsou si lidi spříznění pokrevně a závazky jsou mnohem hlubší než vztah otčíma a nevlastního dítěte, tam je řešení často drsnější, protože to ho vlastního to nasejří víc než nevlastního. Ten si řekne, že tohle nepotřebuje a nemusí to ani řešit.
Vzhledem k tomu, že jsi psala, že jsi náladová, tak bych tě fakt chtěla vidět, jakou skvělou náladu bys měla po nadávce do krav. Labilové jsou na tom daleko hůř než třeba cholerici. Cholerik vybouchne - viz axelina nebo třeba já - a je vyřešíno. Labil se v tom plácá a jde si pro prášky, aby zvládl diskusi.
@Šáruší píše:
Tak on se ji za to i omluvil a slíbil ji, ze uz ji nikdy neuhodi
, ale i tak se l nemu chova normalne
@axelina no mám pětiletého a zatím má že sprostých slov strašnou srandu, absolutně nechápu že bych ho za to měla hodít na zem a ještě zfackovat. Bože úplně se mi chce za tvé dítě brečet. To je opravdu tak příšerná věc že i pomýšlet na to je pro mě děsivé.
Když s něčím takovým syn přijde, tak ho upozorním že to je hnusné slovo a neříká se lidem co se mají rádi. Dokud ho bude používat není se s ním o ničem bavit. Už jen ta ignorace je pro takto malé dítě velký trest, po kterém většinou přijde od něj omluva a celé si to znovu projdeme. Moje dítě mě respektuje aniž bych ho musela mlátit a chovat se jako lidská hyena
@Šáruší píše:
Asi tak. Já jsem hodná, možná až moc, ale říct mi dítě neco takového, tak ji jednu chytne. A to píšu narovinu, ať se tu diví kdo chce.
Nedovolila jsem si k rodičům nikdy nic podobného a to ani dospělá.
@Hegy píše:
@Kukacka123 vubec nevadí, muj nazor chapat nemusis…
Tak jsem to nemyslela, spis ze to taky nechapu - mam stejny nazor jako ty ![]()
@_.Emilyyy tak vidis, ocividne jsi to utnula taky a vcas
zakladatelka si to nechala prerust pres hlavu ![]()
@Eliskaxox píše:
@axelina no mám pětiletého a zatím má že sprostých slov strašnou srandu, absolutně nechápu že bych ho za to měla hodít na zem a ještě zfackovat. Bože úplně se mi chce za tvé dítě brečet. To je opravdu tak příšerná věc že i pomýšlet na to je pro mě děsivé.
Když s něčím takovým syn přijde, tak ho upozorním že to je hnusné slovo a neříká se lidem co se mají rádi. Dokud ho bude používat není se s ním o ničem bavit. Už jen ta ignorace je pro takto malé dítě velký trest, po kterém většinou přijde od něj omluva a celé si to znovu projdeme. Moje dítě mě respektuje aniž bych ho musela mlátit a chovat se jako lidská hyena
Triskat deti hlava nehlava je blbost, ale placnout vychovnou po zadku, kdyz mi dite nadava, je normalni
znam v okoli tuhle „slunickovou“ vychovu - tytyty, to je osklive slovo, to se nerika…a z decka je spratek prvniho radu. Jen rodice to porad zkouseji po dobrem
prijde mi, ze uz to spis nechteji ani videt…na nektere dite to holt neplati ![]()