Moje dcera smrdí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
22.3.18 23:11
@růžový achát píše:
Memu synovi zapacha hlava :roll:,myje se a sprchuje kazdy den po sportu ( musi) a ted kdyz byl u kadernice, tak se ho ptala jaky pouziva sampon, tak na ni vykvak Hand and shoulders a paní se zhrozila, ze je na to mládý a ať si padá koupit březový šampon za 20,– do pennáče :nevim:, tak jsem mu pořídila dětský heřmankový a nějake bylinky a funguje to a háro se mu nemastí :palec:. Ja si myslim taky, že je to hormonama. Klukovi se proste mastí rychle ty vlasy a pak to žlukne a chudák…no a bude hůř, čeká nás bouřlivé období- už teďje to očistec :roll:

To zmakne, brachovi je ted dvacet a dodnes si myje hlavu kazdy rano, i kdyz se mu uz vlasy nemastej zdaleka tolik, jako v patnacti. A je to na tech pacesech i znat, asi jak to prechazi z detskejch vlasu do dospelejch, ted ma husty stetiny a zadny chmyri, uz to neni muj malej braska no :mrgreen: Ale je fakt, ze se rika, ze cim vic si vlasy myjes, tim vic se mastej - ja si je myju jednou za tyden a nemastej se skoro vubec, ale pokud ma nekdo vylozene mastny vlasy, tak bohuzel moc na vyber nema a je v zacarovanym kruhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
22.3.18 23:17
@Azeretereza píše:
Hele nevim, jde o pubertaka. Nejenom ze muze smrdet potem, ale hlavne i hygienicka stranka veci - chodi do skoly, je venku, jen ty necistoty co se na cloveka za den nachytaj.. Ja to uplne neprehanim, vlasy si nemyju klidne tyden a neni to poznat, ale sprcha a umyti celyho tela denne je snad zaklad. Nereknu obden, ale dvakrat tydne? Ja si pripadam ze smrdim uz rano kdyz jsem se den predem nevykoupala, a to neprochazim pubertalni hormonalni bouri.

Taky si myslím. Když si třeba vezmu jen ve škole tělocvik/to mi bylo předtím hnusný jen se po něm převlíct/a když si představím, že bych se ten den neumyla a mšla jít spát :roll: brr. Neříkám koupat, ale osprchovat se každý den je myslím dobrý. Oni se děti spotí častěji-sezení ve škole, je jim teplo, cestou popoběhnout. 2× týdně je strašně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.3.18 23:20

POKUD LÉKAŘ vyloučí zdravotní příčiny, zaměřila bych se u dcery na celkovou očistu organismu. Pokud má nadváhu, byo by dobré rozumně zhubnout. Zkvalitnění stravy - více ovoce, zeleniny, méně masa, uzenin, sladkostí a různých polotovarů, hodně pít vodu či čaje, at se tělo vyčistí. Koupání je na kůži dost nešetrné, smyje si ochranný kožní film. Sprcha 1× denně stačí, z téhož důvodu. Rozhodně bych ji nepatlala průmyslovými sprcháči a šampony, ale kvalitní přírodní kosmetikou - Lavera, Weleda, Alverde a pod. Rozvěž bych vynechala průmyslové prášky na praní a zaměřila bych se na ty ekologické.

Příspěvek upraven 22.03.18 v 23:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
22.3.18 23:22
@Azeretereza píše:
To zmakne, brachovi je ted dvacet a dodnes si myje hlavu kazdy rano, i kdyz se mu uz vlasy nemastej zdaleka tolik, jako v patnacti. A je to na tech pacesech i znat, asi jak to prechazi z detskejch vlasu do dospelejch, ted ma husty stetiny a zadny chmyri, uz to neni muj malej braska no :mrgreen: Ale je fakt, ze se rika, ze cim vic si vlasy myjes, tim vic se mastej - ja si je myju jednou za tyden a nemastej se skoro vubec, ale pokud ma nekdo vylozene mastny vlasy, tak bohuzel moc na vyber nema a je v zacarovanym kruhu.

Mě se třeba vlasy skoro vůbec nemastí, kromě období menstruace, takže si myslím, že ty hormony za to taky budou moct. Jinak mi taky přijde, že čím víc se myjí, tím víc se mastí. Docela dobrý je po umytí vlažný heřmánkový čaj(odvar) občas a nebo taky ve vlažné vodě trochu citronu(ale tohle ne moc často) a někdo potom musí ještě spláchnout :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
22.3.18 23:26

Lepší bude dceru naučit se každý večer osprchovat a nelézt do peřin jako čuně. Pak jí spolužáci nebudou říkat, že smrdí. A ono se ptát, čím to je, to je vtipný :lol:. Promiň, ale v pubertě se mýt jednou za 4 dny, to je mazec. A píšeš navíc, že se myje „tak 2× týdně“, ono to ve skutečnosti nemusí být ani dvakrát a navíc, pokud má takový přístup k hygieně, tak se třeba jen ošplouchne vodou, aby se neřeklo a pořádně se neumyje mýdlem.

Příspěvek upraven 22.03.18 v 23:27

• Citovat
  • Upravit
7188
22.3.18 23:27
@sarusa4 píše:
Taky si myslím. Když si třeba vezmu jen ve škole tělocvik/to mi bylo předtím hnusný jen se po něm převlíct/a když si představím, že bych se ten den neumyla a mšla jít spát :roll: brr. Neříkám koupat, ale osprchovat se každý den je myslím dobrý. Oni se děti spotí častěji-sezení ve škole, je jim teplo, cestou popoběhnout. 2× týdně je strašně málo.

Joo, pisu koupat, ale ani nemam doma vanu :mrgreen: Myslim koupat jako umyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.3.18 23:36
@Azeretereza píše:
8o 2× tydne? To snad ne. My se jako decka museli mejt kazdej den. Ted se taky semtam vecer nevykoupu, ale rano jo, 2× tydne to je sila, to je fakt malo. V lete se koupu rano i vecer, nesnasim ten pocit, kdyz vstanu ulepena z postele a mam se obliknout do cistyho obleceni, brr.Cim smrdi, potem? Nebo necim jinym? Ji aromaticky veci, nemuze to mit zdravotni puvod?

Promiň, ale já se jako dítě koupala jednou týdně a nikdy jsem nesmrděla. Pro děti není každodenní koupání nic zdravého ani přínosného. Nemyslím samozřejmě dny, kdy se děti opravdu zpotí. U dcerky zakladatelky se evidentně jedná o zdravotní problém a dočasně se bude muset sprchovat každý den. Dělat z toho pravidlo je ovšem nesmysl, zbytečně se ničí přirozená obranyschopnost. Zeptej se kteréhokoliv kožního lékaře, co ti na tohle řekne.

• Citovat
  • Upravit
7188
22.3.18 23:41
@Janli píše:
Promiň, ale já se jako dítě koupala jednou týdně a nikdy jsem nesmrděla. Pro děti není každodenní koupání nic zdravého ani přínosného. Nemyslím samozřejmě dny, kdy se děti opravdu zpotí. U dcerky zakladatelky se evidentně jedná o zdravotní problém a dočasně se bude muset sprchovat každý den. Dělat z toho pravidlo je ovšem nesmysl, zbytečně se ničí přirozená obranyschopnost. Zeptej se kteréhokoliv kožního lékaře, co ti na tohle řekne.

Jako dite to beru, jako pubertak uz min. Ja se koupu odmalicka kazdej den a doopravdy nemam jedinej ekzem nebo neco, proc by to nemelo bejt zdravy. Pokud dite ma kozni problemy, pak to chapu, pokud ale ne, pak mi prijde koupani 1× - 2× tydne fakt malo, to se na me nezlob. Mozna u mimin. Prijde mi prasecina jit do postele „spinava“ a vzdycky mi prislo, jako decka jsme litali porad venku a ten prach co se nalepi, pot. Kdyz uz jsme se nekoupali, tak nas mama KAZDEJ den minimalne vyhnala umejt si aspon zadek a pipinu na bidetu. Bez toho se proste do postele neslo. A svete div se, ziju.

Docasne se bude muset sprchovat kazdy den? Nevidim problem. Hele, mela jsem kolegu, ten se koupal taky cca jednou za dva, tri dny. A ten smradek bych ti neprala cichat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
23.3.18 00:35

2× týdně?? 8o bych ji nepustila ani do postele.. Musíme se koupat každý den a kord když se potí a smrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
23.3.18 02:07

Chudák dcera, jestli jí říkáte, že smrdí. Snad nevoní nebo je cítit potem.
Každopádně naučit správnou a pravidelnou hygienu. Žádná syntetické oblečení, změna jídelníčku a zajít na odběry krve. Co bude dělat až dostane menzes? To bude teprve zápach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
23.3.18 03:15

Koupat každý den- nebo alespoň intimní partie
A koupit ji Rexonu
Taky patřím k těm, které smrdí sotva vylezou z vany :roll: Já teda nakupuji normálně v drogerií a nikdy nesmrdim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.18 06:08

Asi by bylo potřeba určit příčinu zápachu vaší dcery. Jestli na ní jde puberta - hormony, jestli to není zdravotní záležitost-štítná žláza, kvasinky, nebo jestli se jedná spíš o technický problém - syntetické nebo zapařené prádlo, zapářku, pokud je dcera obézní. A taky odkud ten zápach nejvíc vychází.
Já jsem např. v pubertě smrděla potem (měla jsemjí tedy později), a to i když jsem se sprchovala denně. Už kolem poledne holt ten odér byl a sprchovat se jen dvakrát týdně, tak mé okolí padne smrady. Kolikrát jsem byla po příchodu ze školy doma upozorněna, že smrdím, a to jsem nemusela být nijak extra zpocená.
V dospělosti jsem se začala ještě více potit. V klidu a neustále mokré koláče v podpaží, nakonec se ukázalo, že mám hypofunkci štítné žlázy.
Jediné řešení krom léčby, je systém hygieny. Bát se, že správně provedenou sprchou odmyjete nějaký ochranný film, je pověra, řekla mi to i kožní lékařka.
Sprcha musí být krátká (já dvakrát denně) a mydlit se musí pouze intimní, tedy zapáchající partie, rozhodně ne celé tělo. Po sprše očuchat, jestli je to umyté pořádně! Prádlo a oblečení jedině přírodní-bavlna, bambus, merino, len a pokud možno takové, které jde v pohodě prát i na vyšší teplotu. Po vyprání prádlo důkladně a rychle usušit, aby se nezapařilo. Poměrně se mi osvědčila žínka. Pokud jsem umytá a přesto mám pocit, že začínám cítit pot, umyju si v rychlosti žínkou pouze podpaží (i ta žínka se musí udržovat čistá). Používám deodoranty (borotalco), antiperspiranty mi stejně nepomohly, akorát zničily oblečení v podpaží. Samozřejmostí je oholené podpaží (platí i pro muže). Chlupy tam slouží pouze jao substrát pro bakterie, které tak mají větší působiště k tvorbě zápachu. Zkontrolovat oblečení-měla jsem trika, která jsem zvládla natolik zasmradit, že to nešlo vyprat. Triko po vyprání vonělo, ale jakmile se zahřálo na tělesnou teplotu, tak z podpaží byl cítit odér (prala jsem je na 60, máchala v octu a pak vyhodila). Jeden čas jsem si potírala podpaží octem, třeba nadoma a kupodivu to dost pomáhalo.
Prosím anonym, jinak smazat - smraďoška :)

• Citovat
  • Upravit
3348
23.3.18 06:38

Uz jsem to jednou tady nekde psala- mela jsem podobny problem s bratrem. Ukazalo se, ma kazdy den sprchu a ciste pradlo, ale starou bundu/mikynu/dziny. A od toho vse nacichne. Takze zkontrolovat vsechno obleceni vcetne bot/backor!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.18 06:51
@Azeretereza píše:
Jako dite to beru, jako pubertak uz min. Ja se koupu odmalicka kazdej den a doopravdy nemam jedinej ekzem nebo neco, proc by to nemelo bejt zdravy. Pokud dite ma kozni problemy, pak to chapu, pokud ale ne, pak mi prijde koupani 1× - 2× tydne fakt malo, to se na me nezlob. Mozna u mimin. Prijde mi prasecina jit do postele „spinava“ a vzdycky mi prislo, jako decka jsme litali porad venku a ten prach co se nalepi, pot. Kdyz uz jsme se nekoupali, tak nas mama KAZDEJ den minimalne vyhnala umejt si aspon zadek a pipinu na bidetu. Bez toho se proste do postele neslo. A svete div se, ziju.Docasne se bude muset sprchovat kazdy den? Nevidim problem. Hele, mela jsem kolegu, ten se koupal taky cca jednou za dva, tri dny. A ten smradek bych ti neprala cichat.

já třeba žádný výrazný kožní problémy nemám, jen mám po tělě hodně jemnou kůži, suchou… doporučení od kožaře je, abych se sprchovala maximálně obden, častěji jen pokud je to vyloženě nutný… a ještě jen vodou nejlépe… a stejně se pak musím ještě namazat, jinak jsem šupinatá… a je fakt, že se skoro nepotím, v životě jsem neměla potní koláč… :think: spodek myju denně :mrgreen:
Radši anonymně, ať nejsem za prase :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
23.3.18 07:07

Já se teda taky myju jenom vodou, mýdlo mi nedělá na kůži dobře. Na vlasy teda normálně šampon a kondicionér.
Zakladatelkou, dokud se problém nevyřeší, ať na sebe neplaca žádný voňavky, protože tím nadělá ještě větší paseku. Deodorant jsi ji koupila jaký? Já třeba musím mít antiperspirant alespoň o síle 48 hodin, jinak je to k prsu. Dobrá je taky rexona maximum protection, ta se nanáší večer po umytí a funguje druhý den skvěle. Jinak podpaží má oholené?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová