Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@adelnsn Napsala jsi ty dvě mladší a že se bijou, tak příště napiš pořádně jak to je, ať čtenář není zmaten ![]()
@Janasas Tak to zas překonává všechny superlativy moje maminka, bere si i pět vnoučat naráz a stihne s nima navařit, děcka udělají šišky, posbírají ostružiny, dojdou na zmrzku, stihnou hřiště, zahrají karty a ještě upečou buchtu a vrátí mi děti i s proviantem, mamka je prostě nejlepší!!! Ještě dodám, že se stíhá starat o nemocného taťku a vnoučata mají 7, 7, 5, 4, a tři roky. ![]()
@LadySi tak u nás zase máma, když má kluka a je sám tak je to horší jak dvě, tři děti- musí se mu naplno věnovat- nebo musí.. nemusí, ale prostě chce.. Te´d má 7 le tje to jiné, ale ve 3 letech se pořád chtěl s ní hrát a číst, atd. a prostě ona je tkaová, že je nervnozní, že by neměla všechno udělané ![]()
@LadySi Závidím takovou maminku (ale hezky závidím, přejícně), super babička…je mi líto mých děcek, že nemají takovou babičku
@Mirka Dušínová já ne
mě, máma stačí, jeslti si uklízí a vaří dopředu je mi jedno, ale jako fakt klobouk dolů, musím uznat, že taková babička se fakt těžko hledá… ![]()
Tchýně má vlastně 4 vnuky - my a švagrová a bere si buď naše a ńebo jejich, víc jak dvě prý nestíhá
@Mirka Dušínová @Janasas Holky, díky za uznání, maminka je zlatá, je nepřekonatelná, pořád usměvavá, akční, absolutně nedocenitelná, musím jí to přetlumočit, at jí potěším. ![]()
Taky závidím babičku(v dobrém)!Babička má v péči 2neteře(4r a 1r)takže na ostatní nemá čas(mám 6sester, mamka má tedy 12vnoučat)ale zajímá ji jen ty 2 neteře…jo sejdeme se, přijde na oslavu ale to je vše..druhá babička nežije ![]()
Ještě jsem zapomněla dodat, že tchánovci mají veliké hospodářství, takže děti se nenudí ani u našich ani u tchánovců. Jsem za toto velice ráda a ráda je tam i odkládám. Mají plno zážitků a já se stíhám prokousat svými resty ![]()
@Janasas Už to chápu
hele já jo, protože kdyby jsi věděla jak to je u nás, lepší ani nerozbírat ![]()
@adelnsn To je někdy těžké v rodinách, když je hodně dětí a vztahy nejsou optimálně vyrovnané. Pro mě to je veliké ponaučení, jak bych to chtěla dělat, až budu babičkou:-D
@LadySi no právě unás máma mají taky docela hodně zvířat, takže si vzpomenu jak nás hlídala babička..
A to nás měla i měsíc!!! já teda jsem dojížděla, ale sestřenice jezdila z druhého konce republiky a byla tam měsíc a já s ní.., bratranec a ještě k nám chodily sousedovic dva kluci na celé dny
@Janasas jj, já taky tak trávila dětství, půl prázdnin u babičky, střídaly se tam děti, my celé dny venku, zabili jsme si mycáka na oběd, pak na splav, kde nás babička naučila plavat a návrat až večer. To bylo tak krásné…:-D, ale je pravda, že si toto bylo poprvé v pěti letech a pak až od osmi, devíti let a bylo to super až do puberty:-D ![]()
@lecijasek píše:
Upřímně, nechci být rýpal, ale s takovým věkovým rozdílem to vůbec nemůžeš posoudit. Děti takhle po sobě jsou prostě úplně jiná liga. A co jsem odpozorovala od kamarádek, tak v tomhle věku je to s nimi horší než s dvojčaty. Ty se taky hádají, perou a rvou, ale jsou alespoň na stejné úrovni. Takhle se musíš navíc vyrovnat s tím, že to mladší se snaží starší dohonit, ve všem, ale to prostě nejde, nemá na to. To je jedna příčina sváru. A taky se spolu ještě neumí domluvit, protože starší není tak vyspělý, aby si s tím poradil… To jen tak, než začneš radit odborníky
@LaternaM mám holky s podobným věkovým rozdílem a v tomhle věku to byl kolikrát děs. Co můžu radit, tak dávat děti na hlídání a pravidelně vypnout a zrelaxovat
Zlata slova o tom vekovem rozdilu, mame 2 holky 5 a 2,5 roku a dneska jsem se v aute z nich uz rozbrecela, protoze se zase zacaly hadat kvuli nejake kravine a obe se z toho vztekání rozbrecely a jecely jak sireny. Tohle ted mame porad, pritom byly minuly tyden od sebe, kazda u jine babicky, tak jsem si od nich i odpocala, ale jako by to nebylo, porad same spory, porad jeci, porad beco chteji. Uz jsem z toho vycerpana. Vymyslime jim program a vylety, ale zmena stereotypu je rozhodi, jsou unavene a furt po sobe jdou. Doma se zase uz nudi. Ja mam furu prace na baraku a momentalne to nemuzu jit rozbehat nebo rozplavat a uz mi z toho fakt hrabe.
Příspěvek upraven 17.07.16 v 12:58