Moje matka a můj muž

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
26.2.12 08:38

Takže podstata problému je v tom, že jsi konečně získala mámu, jakou jsi vždycky chtěla, a teď se bojíš, že ju zase ztratíš, když budeš odporovat jejímu jednání? :think: A zároveň jsi ochotná riskovat svoji vlastní současnou rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.12 09:54
Ywett píše:
Takže podstata problému je v tom, že jsi konečně získala mámu, jakou jsi vždycky chtěla, a teď se bojíš, že ju zase ztratíš, když budeš odporovat jejímu jednání? :think: A zároveň jsi ochotná riskovat svoji vlastní současnou rodinu?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.12 09:56

To ne, riskovat to rozhodně nechci. Asi bych vážně měla otevřít oči.

• Citovat
  • Upravit
6735
26.2.12 11:11
Anonymní píše:
Mě mrzí, že nejsou tím moc dobré vztahy, ale to asi nejsou nikde. A taky mě moc mrzí, že se se svým mužem dost ohledně toho hádáme. On poukazuje na mou matku, já na oplátku plácnu něco na jeho rodiče. Pak nám je to moc líto, že na sebe štěkáme, zbytečně si nadáváme a tak. Pořád mi říká, že to musíme nějak vyřešit, že se to nedá dlouhodobě vydržet, ale já se k tomu stále moc nemám. Jsem ráda, že mám s mojí mamkou konečně docela dobrej vztah, ale muž říká, že ona mne bere jen kvůli našemu dítku. A já opravdu nevím, asi neumím v tomhle případě uvažovat racionálně a podívat se na to s nadhledem, jelikož mám mojí mamku ráda.

Nejak nevidim nic spatneho na tom, ze se tvoje maminka chce stavovat casteji. Zvlast kdyz bydlite kousek od sebe. Urcite te vidi rada a ze se klepe na vnouce - ukamenujte ji za to! Me prijde normalni, ze se chcete videt vic, spis nechapu tveho muze. Mozna by si to mel s ni vyrikat sam a nechovat se taky jak malej. Nekam zaleze, kdyz prijde maminka na navstevu, pff.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.2.12 11:48

Nečetla jsem diskuzi..
Manžel má pravdu a jeho pocity jsou odpodstatněné..je mi ho líto..
Měla bys být na jeho straně.

Možná změní názor, až babi bude hlídat vnouče bez vaší přítomnosti a vy si toho třeba začnenete užívat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
26.2.12 12:09
Anonymní píše:
No potěš pánbůh. Jak to tady tak čtu, tak to se těším až si moje dítka najdou partnery, kteří budou mít tuhle výchovu a uvidím je jednou za měsíc. Já se jak s rodiči partnera tak se svými vídám minimálně jendou týdně.Jestli je mi někdo blízký, pak je to nejbližší rodina. Rodiče mě vychovali, sourozenci ovlivnili. Není nikdo bližší. Ale asi je to dobou, rodina už asi neznamená to, co dřív…

přesně tohle mě napadlo při čtení všech příspěvků…myslím, že dítka by se měla stýkat se svými prarodiči…tchánovce máme poměrně celkem z ruky, ale jednou za tři týdny (někdy po 14 dnech) k nim jedem a děti se moc těší a hlavně babička se jim opravdu celý víkedn věnuje (já a muž ,,odpočíváme,,)…moje mamka bydlí ve stejném městě a dítka se s ní vidí minimálně jednou týdně…v letě na chalupu jezdil můj táta každý den, aby se s klukama viděl a když nemohl dorazit, tak si alespon zatelefonovali…
já v dětství viděla své prarodiče každý víkend a jsem za to moc vděčná…
a k diskuzi: co mamince navrhnout, aby si jedno odpoledne v týdnu vzala malou ven, aby něco sami podnikali? a vy s mužem budete mít volné odpoledne jen pro sebe…no a třeba ob týden můžeš s malou zajet k mamce na návštěvu (někdy s mužem, jindy bez něj)…a ještě mě napadlo…tvůj muž nemá žádný koníček? nikam odpoledne, večer nechodí?…já třeba často navštěvuju mamku, když je muž na nějakém sportu…děti užijí babičku a muž si nemusí povídat s tchýní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.12 12:23
baimoli píše:
Anonymní píše:
Mě mrzí, že nejsou tím moc dobré vztahy, ale to asi nejsou nikde. A taky mě moc mrzí, že se se svým mužem dost ohledně toho hádáme. On poukazuje na mou matku, já na oplátku plácnu něco na jeho rodiče. Pak nám je to moc líto, že na sebe štěkáme, zbytečně si nadáváme a tak. Pořád mi říká, že to musíme nějak vyřešit, že se to nedá dlouhodobě vydržet, ale já se k tomu stále moc nemám. Jsem ráda, že mám s mojí mamkou konečně docela dobrej vztah, ale muž říká, že ona mne bere jen kvůli našemu dítku. A já opravdu nevím, asi neumím v tomhle případě uvažovat racionálně a podívat se na to s nadhledem, jelikož mám mojí mamku ráda.
Nejak nevidim nic spatneho na tom, ze se tvoje maminka chce stavovat casteji. Zvlast kdyz bydlite kousek od sebe. Urcite te vidi rada a ze se klepe na vnouce - ukamenujte ji za to! Me prijde normalni, ze se chcete videt vic, spis nechapu tveho muze. Mozna by si to mel s ni vyrikat sam a nechovat se taky jak malej. Nekam zaleze, kdyz prijde maminka na navstevu, pff.

Tady nejde o to že se moje mamka klepe na vnouče. Jak jsem psala, asi se chová až moc nestandardně, snaží se ho vychovávat ona sama a jako by my jsme měli jen přihlížet, to se muži nelíbí.

Samozřejmě, že jsme oba jí již několikrát něco říkali ale jaksi to nemá moc smysl, chvíli dodržuje co jí řekneme a pak zase nanovo. A to že si jde jinam, když je moje mamka u nás, je spíš proto, že se na to nemůže prý dívat, jak si z nás dělá moje mamka „legraci“ a že nechce dělat zbytečně rozruchy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.12 12:26
Maartina7 píše:
Anonymní píše:
No potěš pánbůh. Jak to tady tak čtu, tak to se těším až si moje dítka najdou partnery, kteří budou mít tuhle výchovu a uvidím je jednou za měsíc. Já se jak s rodiči partnera tak se svými vídám minimálně jendou týdně.Jestli je mi někdo blízký, pak je to nejbližší rodina. Rodiče mě vychovali, sourozenci ovlivnili. Není nikdo bližší. Ale asi je to dobou, rodina už asi neznamená to, co dřív…
přesně tohle mě napadlo při čtení všech příspěvků…myslím, že dítka by se měla stýkat se svými prarodiči…tchánovce máme poměrně celkem z ruky, ale jednou za tři týdny (někdy po 14 dnech) k nim jedem a děti se moc těší a hlavně babička se jim opravdu celý víkedn věnuje (já a muž ,,odpočíváme,,)…moje mamka bydlí ve stejném městě a dítka se s ní vidí minimálně jednou týdně…v letě na chalupu jezdil můj táta každý den, aby se s klukama viděl a když nemohl dorazit, tak si alespon zatelefonovali…
a k diskuzi: co mamince navrhnout, aby si jedno odpoledne v týdnu vzala malou ven, aby něco sami podnikali? a vy s mužem budete mít volné odpoledne jen pro sebe…no a třeba ob týden můžeš s malou zajet k mamce na návštěvu (někdy s mužem, jindy bez něj)…a ještě mě napadlo…tvůj muž nemá žádný koníček? nikam odpoledne, večer nechodí?…já třeba často navštěvuju mamku, když je muž na nějakém sportu…děti užijí babičku a muž si nemusí povídat s tchýní :)

Nám nejde o to aby moje mamka vnouče neviděla, ale spíš o to, že asi je u nás moc často a nenechá nás žít a dýchat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.12 12:33
Maartina7 píše:
Anonymní píše:
a k diskuzi: co mamince navrhnout, aby si jedno odpoledne v týdnu vzala malou ven, aby něco sami podnikali? a vy s mužem budete mít volné odpoledne jen pro sebe…no a třeba ob týden můžeš s malou zajet k mamce na návštěvu (někdy s mužem, jindy bez něj)…a ještě mě napadlo…tvůj muž nemá žádný koníček? nikam odpoledne, večer nechodí?…já třeba často navštěvuju mamku, když je muž na nějakém sportu…děti užijí babičku a muž si nemusí povídat s tchýní :)

Koníčky můj muž má, ale co se narodilo naše dítko, nejraději tráví čas s námi,na tom nevidím nic špatného zase. Má o nás zájem a to asi taky tak časté není.

• Citovat
  • Upravit
4118
26.2.12 12:34
Anonymní píše: … , snaží se ho vychovávat ona sama a jako by my jsme měli jen přihlížet, to se muži nelíbí.Samozřejmě, že jsme oba jí již několikrát něco říkali ale jaksi to nemá moc smysl, chvíli dodržuje co jí řekneme a pak zase nanovo. A to že si jde jinam, když je moje mamka u nás, je spíš proto, že se na to nemůže prý dívat, jak si z nás dělá moje mamka „legraci“ a že nechce dělat zbytečně rozruchy.

Ale vaše dítě vychováváš ty a tvůj muž, ne babička!!! Tečka.
Nezlob se na mě, ale tvoje máma se chová jako malé dítě, které neustále zkouší hranice. A vy musíte neustále dokolečka ty hranice stavět. A hlavně neúnavně je držet!
Najdeš tady hromady diskuzí, jak je tchýně šílená, protože se chová stejně, jako tvoje máma. A ty jsi jedna z mála, kdo takovéto chování omlouvá :think:
Přijde mi, že tvoje máma si ukradla další šanci. S tebou se jí to asi moc nepovedlo, tak teď zkouší urvat tvoje dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.12 12:51
Ywett píše:
Anonymní píše: … , snaží se ho vychovávat ona sama a jako by my jsme měli jen přihlížet, to se muži nelíbí.Samozřejmě, že jsme oba jí již několikrát něco říkali ale jaksi to nemá moc smysl, chvíli dodržuje co jí řekneme a pak zase nanovo. A to že si jde jinam, když je moje mamka u nás, je spíš proto, že se na to nemůže prý dívat, jak si z nás dělá moje mamka „legraci“ a že nechce dělat zbytečně rozruchy.
Ale vaše dítě vychováváš ty a tvůj muž, ne babička!!! Tečka.
Nezlob se na mě, ale tvoje máma se chová jako malé dítě, které neustále zkouší hranice. A vy musíte neustále dokolečka ty hranice stavět. A hlavně neúnavně je držet!
Najdeš tady hromady diskuzí, jak je tchýně šílená, protože se chová stejně, jako tvoje máma. A ty jsi jedna z mála, kdo takovéto chování omlouvá :think:
Přijde mi, že tvoje máma si ukradla další šanci. S tebou se jí to asi moc nepovedlo, tak teď zkouší urvat tvoje dítě :nevim:

No přesně slova mého muže, asi pravdivá. Také to tak vnitřně vidím, na mě v dětství celkem kašlala. Ale ne a ne s tím z mé strany nic udělat. Ale snad se vzmužím a něco s tím udělám. Docela mi dodáváte odvahu! Nerada bych díky ní o svého muže přišla, což to asi k tomu tak plyne… i když muž říká že ne, že by nás nikdy neopustil, že tohle není důležitější než já a malé

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
26.2.12 13:38

Nezlob se na mě, ale přijde mi, že jsi tak trochu mamánek. Hodně upnutá na maminku. Většinou se řeší, že chlap je takhle upnutý a bývá to obráceně, ale tohle vypadá taky na tento případ. Rodina jste vy tři, maminka je už babička a měla by být v pozadí. Tvůj muž má pravdu a já se divím, že má svatou trpělivost a ještě tchýni někam neposlal.

Jak to bude vypadat za pár let? Babička vše dovolí, tatínek nebude mít žádnou autoritu, protože dítě bude vědět, že maminka ho vezme k babičce a tam může vše. To není moc dobrý model.

• Citovat
  • Upravit
3379
26.2.12 13:58

Moji rodiče bydlí cca 1km ode mne. Mamka mě navštěvuje a jejího vnuka 1× až 2× týdně. A jsem ráda, že tu je. Myslím si, že věnování cca 8h týdně matce se dá strávit, hlavně už kvůli dětem.

Kámen úrazu je odlišný pohled na výchovu a respektování to. Babičkám se toto těžko vysvětluje (vím to od sebe, kdy se s mamkou kvůli tomu i chytnem), ale když to vidím v mém okolí, pomalu je to všude s babičkama obdobné.

Zase být Tebou nenechala bych se od muže distancovat od rodiny, jelikož ta Tvá rodina může být první, která by Ti pomohla, kdyby se na Tebe a dítě muž nedejbože vybodnul (samo, že Ti to nepřeji). Je dobré přemýšlet i dopředu a nechat si v rodině zadní vrátka v případě nějakého životního kopance.

Myslím si, že muž by měl být v tomto ohleduplný, a co se týče výchovy, tak má pusu a může mamině něco slušnou cestou vytknout. Jeho mamka sice k vám jezdí jednou za čas,jak jsi psala, ale to neznamená, že to musí dělat i matka z druhé strany.

A s mamkou máš dobrý vztah? Pokud ano, tak nevidím důvod, proč by se to mělo přetrhat jen proto, že se to Tvému muži nezdá :nevim: ?

A myslím si,že díky ní o muže nepříjdeš, pokud je rozumný a tolerantní, tak rozhodně tam odchod nehrozí.

A mamina se předem na návštěvu nehlásí? Jako např. telefonem? Moje mamina se tedy hlásí, nečekané návštěvy nemám moc ráda.
Nebo chodí na blint? A mamka žije sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21908
26.2.12 14:37

Ja zakladatelku svym zpusobem chapu..V detství asi mama nefungovala tak,jak by mela,takze ted kdyz chce chodit casto,byt ne kvuli zakladatelce samotne,nechce se toho vzdat,protoze ma pocit,ze ted jsou vztahy dobre.Prestoze sama citi,ze to tak uplne neni..Jak to rict,takova ne uplne naplnena laska mezi matkou a dcerou..

Bud silna,nastav ty hranice.Drzim ti palce.Ono mozna,kdyby tvuj chlap pred tvou matkou vybouch a jasne rek co a jak,situlace se srovna.A jestli to nesrovnas ty sama,tak ver,ze k tomu „vybuchu“ jednou dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
27.2.12 14:51

ja bych rozhodne drzela se svym muzem…s matkou se muzete vidat behem dne kdyz muz neni doma a tim neprijde o to ze si nemuze s prckem pohrat vecer kdyz se vrati z prace…taky bych nebyla nadsena kdyby 2× tydne byli u nas tchanovci-ikdyz jsou moc fajn-ale 1×-2× za mesic je rada vidim…
ja se s moji makou vidam taky casteji,ale bez meho pritele…a az nam bude hlidat ,tak taky jen pres den aby si vecer s prckem mohl pohrat jeho tatka-kdyz ho cely den nevidi…
mozna jsi porad sama doma a vlastne jsi rada kdyz za tebou nekdo prijde a je jedno ,ze je to zrovna tva mama…
no nevim -jak bych to takhle urcite nechtela-ale je tvoje volba

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová