Moje neplodná kamarádka a já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5040
1.3.21 12:55
@Pantalaimon píše:
Tak uvádí se, že problémy s početím má jedna čtvrtina párů a to pořád znamená, že 75 % problém nemá… A podle mého čistě soukromého názoru, i z té jedné čtvrtiny by značná část otěhotněla v pohodě, kdyby ty ženské přestaly vyšilovat. Takže klid…

Já si to taky myslim. Kdyby ženské nestresovaly, tak se jim stopro spustí ovulace, přestanou mít imunologické problémy, jejim mužům se zlepší sperma, geny se taky přešroubují do potřebné jakosti. Tak to prostě funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
1.3.21 13:00
@Čičorečka píše:
Já si to taky myslim. Kdyby ženské nestresovaly, tak se jim stopro spustí ovulace, přestanou mít imunologické problémy, jejim mužům se zlepší sperma, geny se taky přešroubují do potřebné jakosti. Tak to prostě funguje.
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.21 13:11

Otehotnela jsem vzdy na poprve. Poprve teda SP v 5/6tt, podruhe ZT v 17tt. Pak dcerka, nyni pres 2,5 roku (otehotnela jsem v 28 letech, hned prvni mesic bez ochrany). Ted jsem tehotna (prvni nechraneny mesic, ve 30 letech), blizim se pomalu ke 30tt a podarilo se na poprvy (uz jsem i myslela, ze je po ovulaci a nezadari se) a dokonce dvojcatka :mrgreen: (anonym nebo smazat)

Nenech se vystresovat a tlacit do tehotenstvi driv, nez chces. Ze ma kamaradka problem neznamena, ze ho budes mit i ty :kytka:

Taky jsem kolem mela plno kamosek a znamych, co jim to neslo hned, nekomu i xx let. Ale i dost lidi, co se zadarilo takrka hned ;)

• Citovat
  • Upravit
18718
1.3.21 13:17

Otehotnela jsem tesne pred 30 hned prvni mesic, kdyz jsme chteli druhe, tak 1× biochemko, 1× SP a 1× ZT - vsechny tri hned prvni mesic snazeni. Sice to boli, ale zase se smeju ze my jsme super plodni a ujme se mi kazdy sunt co by jinas deloha odignorovala jako beckovy emryo. Mam dve kamaradky a ty maji dve deti taky hned prvni mesic. jedna rodila obe pred 30 testne a druha 33 a 35 nebo 34 a 36.. uz ani nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.3.21 13:31
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym.
Je mi 27 let, mojí nejlepší kamarádce 24. Ona se už 2 roky snaží o dítě a pořád nic, je na to hrozně upnutá a nemluví o ničem jiném. Doktoři jim v podstatě nedoporučili ani IVF, kamarádka má cosi se sliznicí, nemá ovulaci a nějak jí nedozrávají vajíčka (moc tomu nerozumím), ale má prý jen 5% šanci, že vůbec otěhotní a 10% šanci že by to vůbec donosila. Navíc prý její tělo jakoby nepřijme spermie toho manžela. Já jsem ve fázi, kdy zatím se nesnažíme, ale manžel už naznačuje že by chtěl tak jsem před pár měsíci vysadila HA a dáváme si pozor. Kamarádka mě hrozně straší, že jsem už stará a že se mám připravit na to že pokud to budu ještě odkládat tak bych nemusela mít dítě vůbec 8o prý se mám podívat na ni jak dopadla a že já jsem ještě starší. Začíná mi to dost vrtat hlavou, tady na stránce taky dost čtu, jak lidem nejde otěhotnět a mám trochu depresi. Vážně je v dnešní době takový problém počít dítě? Opravdu má tolik párů potíže s plodností?

Blbost… schopnost rychle otěhotnět neni o věku…23,29,34 let vše se zadařilo první cyklus. Problem s neplodnosti předhazují média a reprodukcni kliniky který se snaží hlavně vydělat. Tim dostávají páry do představy, že je dneska normalni, že nejde otěhotnět. Neni, tot celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
1.3.21 13:36
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym.
Je mi 27 let, mojí nejlepší kamarádce 24. Ona se už 2 roky snaží o dítě a pořád nic, je na to hrozně upnutá a nemluví o ničem jiném. Doktoři jim v podstatě nedoporučili ani IVF, kamarádka má cosi se sliznicí, nemá ovulaci a nějak jí nedozrávají vajíčka (moc tomu nerozumím), ale má prý jen 5% šanci, že vůbec otěhotní a 10% šanci že by to vůbec donosila. Navíc prý její tělo jakoby nepřijme spermie toho manžela. Já jsem ve fázi, kdy zatím se nesnažíme, ale manžel už naznačuje že by chtěl tak jsem před pár měsíci vysadila HA a dáváme si pozor. Kamarádka mě hrozně straší, že jsem už stará a že se mám připravit na to že pokud to budu ještě odkládat tak bych nemusela mít dítě vůbec 8o prý se mám podívat na ni jak dopadla a že já jsem ještě starší. Začíná mi to dost vrtat hlavou, tady na stránce taky dost čtu, jak lidem nejde otěhotnět a mám trochu depresi. Vážně je v dnešní době takový problém počít dítě? Opravdu má tolik párů potíže s plodností?

Otěhotněla jsem poprvé v 37 (dříve nebyl vhodný tatínek ani moc chuť)- přirozeně, těhotenství i porod bez komplikací. Pravda, na těhotenství jsem si chvíli počkala, nechávali jsme tomu volný průběh a vyšlo to ve chvíli, kdy jsem se rozhodla vyhledat pomoc, pokud se do 3 měsíců nezadaří :D Jsi mladá, pokud jsi zdravá, máš ještě celkem dost času :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
1.3.21 13:43

Statisticky má problémy asi pětina párů a i tam do toho vstupují nejrůznější faktory, třeba že jsou nekompatibilní a s někým jiným jim to pak jde. Lidí, kteří přes všechnu snahu nakonec dítě nemají je opravdu menšina. Do 30 by měla být plodnost nejvyšší, takže myslím, že někteří zbytečně vyšilujou (a pak je druhá skupina, která si myslí, že po 40 času dost, to je taky špatně). Z mého okolí (a mých vrstevnic, tzn. čtyřicátnic, řádově desítky žen) znám jen jednu ženu, která dítě mít nemohla na základě nějaké vrozené anomálie, takže ti adoptovali, jinak kdo měl první dítě ve věku do 30 problém neměl, nebylo potřeba ani IVF. Ve 35 plus už čekali déle, ale podařilo se, jednomu páru kolem 40 (potkali se holt pozdě) to zatím nejde a dost možná už ani nepůjde, ale ještě se nevzdávají.

Příspěvek upraven 01.03.21 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.3.21 13:47

Stará nejsi. Radím ti neposlouchej v tomto kamarádku, akorát ti podsouvá brouky do hlavy. Tvoje tělo je jiné než její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
1.3.21 13:54

Také jsem četla, jak těžké je otěhotnět, atd. Atd… Ale opravdu to píšou spíš ty, co otěhotnět nemůžou… Je mi 22 let. A vzala jsem si z toho všeho, že tedy určitě hned neotehotním, když je to v této době takový problém, tak že bychom to s manželem zkusili, aspon rok, že to určitě bude trvat. No a na první pokus dvojčata :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.21 13:55

První dítě jsme počali, když mi bylo 27 na první dobrou, druhé ve 29 na první dobrou.
Známá otěhotněla vždy na první dobrou, i když jí bylo 35 (jen měla asi 3× zamlkle a jedenkrát biochemické až pak se podařilo donosit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
1.3.21 13:58

Znám spoustu lidí co mají problém a ještě mnohem větší spoustu lidí co ho nemají a otěhotnění u nich bylo na první pokus :nevim: Těžko z toho dělat statistiku. U nás jednou půlrok snažení, jednou první pokus (věk 28 a 29 let… :nevim: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
1.3.21 13:59

Trošku jsem zaskočena jak snadno by to mělo jít. Tedy ani mně se nedařilo, manžel na tom taky nebyl nejlépe, ale jakousi stimulací se nám dvě děti povedly a jsem za to moc ráda. Jedno se povedlo asi po dvou letech léčby, druhé po šesti letech. Byly tam nějaké přestávky, ale z umělého oplodnění nemáme ani jedno dítě. Každopádně v mém blízkém okolí problémy jsou a ne malé. Taky když už se povede, tak nedonosí. Já to tak ideálně nevidím. Na druhou stranu blbnout hlavu si nenechej. Chápu kamarádku, ale co se děje jí se nemusí nutně stát tobě. Každopádně první dítě jsem porodila a bylo mi lehce přes třicet. Kdyby to bylo ideální a mohla se rozhodnout, tak bych obě děti měla raději do 30 let. Okolnosti bohužel občas situaci komplikují. Reprodukční věk se natahuje hodně přes 40 let. Neříkám jestli je to dobře nebo špatně, to každý sám musí vědět. Každopádně jsem se určitě cítila lépe ve 30 než 40. Pokud okolnosti na dítě jsou, tak bych to asi moc neodkládala. Co je nepopiratelné věk už na to máš. Jestli i rozum musíš vědět sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.21 14:45

Cekala jsem spis ze dotaz pujde smerem ‘az otehotnim budu se citit blbe vuci te kamaradce’. Urcite se neboj ze v 27 jsi stara, vzdyt vetsina lidi ma dnes prvni dite urcite po 25. Ja v 27 otehotnela napoprve. V 33 po pul roce. Mezitim jeste 2× (jednou trvalo dyl, jednou opet hned) a tehotenstvi nevysly. Ale kdyz to vezmu prumerem tak cca 5-6 mesicu snazeni.
Spis bych se zacala pripravovat na tu moznost ze se zadari rychle a kamaradka to nemusi vzit nejlepe…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.21 13:52

Já otěhotněla ve 27 po ivf, přirozeně nemohu. Švagrová 29 let otěhotněla okamžitě první cyklus co se snažili… Nyní je mi 29 let, s manželem ochranu neřešíme, těhotná stejně nejsem a to máme sex poměrně často… Manžel je v pořádku, problém je na mojí straně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová