Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nevím, otevírat v manželství Pandořinu skříňku se nemusí vyplatit. Jsem dost žárlivá, na pivo nebo paintball manžela pustím, ale víkend s kamarády ne - to jedu s nima (jsem starý čundrák
). Takže sama nedělám to, co jemu nedovolím - jakože bych jela někam na víkend bez něho. Postav otázku tak, jak by se asi nelíbilo tobě, kdyby manžel našel na netu svou bývalou lásku a trápil by se, jestli si ho pamatuje, že je k němu na fejsu chladná apod. A další otázka je jestli je ten „David“ taky ženatý nebo aspoň zadaný (třeba má taky žárlivou partnerku a mohla bys mu způsobit tichou domácnost nebo by ti mohla jeho partnerka něco ošklivého napsat a zbytečně). Tohle sice není Zpovědnice, ale má rada je nechat to být. Kór pokud je k tobě chladný, přes mou hrdost bych se mu rozhodně nevnucovala. Taky si vzpomínám na mou první platonickou lásku, myslím, že už jsem nikdy k nikomu necítila nic tak intenzivního, umřela bych za něj. Teď je to tlustý pantáta od rodiny
A já mám skvělého manžela, který se mnou prožil hodně zlé věci. Přece bych ho nevyměnila za vzpomínky, vlastně jsem s tím klukem nikdy nechodila a pořádně ani nevím jaký je v soukromí, třeba bych s ním zaplakala nad výdělkem. Prostě mi nebyl souzený a já jsem ráda za to, co mám. Je to jen rada, Zakladatelko, neubliž si. Možná na tebe jen leze jaro
![]()
@Apaji No jo, jenže tahle první láska je krasavec a zakladatelka má nejspíš motýlky v břiše.
Kdyby to byl tlustej tatík od sedmičlenné rodiny, tak by ji to asi tak nežralo.
Já můžu být taky klidná, první láska - právě ta platonická ze základky to taky nevěděla, prostě jsem k němu obdivně vzhlížela, byl krásnej, urostlej…a dneska je z něj feťák zavřenej za prodej drog.
A to je to taková malá obec, žádný velkoměsto.
@Virginia
No jo, ale, i když je pořád krásný (ne jako ten můj, co se vypapal do mroží podoby
), má babička říkala: „z krásné misky se nenajíš“. Já už vyrostla z toho srovnávat mužské podle vzhledu…navíc, co je atraktivní pro mě, nemusí být atraktivní pro druhé, že? Zakladatelka ani neví, jestli ten její David taky nemá svůj život, ve kterém je třeba šťastný a nepotřebuje ho nikým narušovat. Mi se ozvat bývalý (byl to kretén), nebyla bych ani krapet nadšená, co se mi naváží do života, ve kterém už není skoro 13 let. asi by mi nestál ani za odvěď na to jak se mám, co je mu po tom, že? Kdo ví, jestli to tak nevidí i ten David. Asi by mi nebylo příjemné, kdyby se mi někdo tlačil do života s tím, že mě kdysi miloval. Nechci mít doma problémy, mám spokojené manželství a nešla bych s cizím chlapem ani na to kafíčko, taky by se mi nelíbilo, kdyby na kafíčku seděl můj manžel s nějakou cizí holkou. Tohle jsou nebezpečné roviny. Máme společné známé, víme, kde kdo bydlí, stavím se za kamarádkou na víno, manžel mě večer vyzvedne - normál.
Já bych na to max. napsala, že jsme se znali tehdy a tehdy, měli společné známé… rozhodně bych nevytahovala, že jsem do něj byla zamilovaná… buď to ví a pamatovat si to nechce nebo neví, a tím, že mu to řekneš, co z toho? těžko ti napíše, škoda, že jsem to nevěděl, mohla to být velká láska…
@Virginia
A jestli ještě můžu, věřím tomu, že z nějákého důvodu jsou věci tak, jak jsou a že to tak mělo být. Chtěli jsme s manželem 2 děti, ale já už další dítě mít nemůžu. Vzhledem k tomu, že jsme celá rodina všichni jedináčci, tak nám to vlastně ani tak nevadí (sourozenecké vztahy vlastně ani nechápem). Má bývalá platonická láska chtěla velkou rodinu, teď má ženu, která ho zbožňuje a mají 4 děti (vím z doslechu, jednou za čas mluvím s někým, kdo ho zná). Osud. On je šťastný, že se mu splnil životní sen, a mi 1 dítě nevadí, jsme na to zvyklí. Takže asi tak.
To je zas diskuze o pr..u.. vymaž si ho z přátel a jdi se projít ven at nemusíš řešit blbosti
Vykašli se na to. Zvlášť, když bydlí na druhém konci republiky, jak jsi psala, evidentně nebude mít ani zájem se sejít na to kafe nebo se víc poznat. Jsi vdaná, přemýšlej nad tím, jak by ti bylo, kdyby se tvůj muž snažil navázat kontakt se svou první láskou.. Už nejsi v 7. třídě, vymaž si ho z přátel na FB, když si tě nepamatuje, dál to neřeš a chovej se jako dospělá ![]()
@Virginia sice OT ale neměly my stejnou první lásku? Tem „můj“ dopadl stejně. A já bych mu byla bývala dala i ledvinu, kdby na to přišlo ![]()
@neschopná mamka Vlasta B.
Byl to on??
![]()
Já bych za něj dýchala, v tý šestý třídě, nebo kdy to bylo, jsem myslela, že láskou umřu.
@Virginia Vladimír
a já ho „dostala“ asi za deset let, ale dostala. Úspěch mě sice potěšil, ale chlap zklamal na plné čáře…
@Anonymní píše:
No takhle, trochu me zaskocilo, ze o me vubec nevedel a dodnes vlastne nevi. A ja si malovala takovy vzdusny zamky
hele, já našla na netu kluka, který miloval mě, když mi bylo asi 18. Napojila jsem se na něho, poslala mu i fotku z té doby a on vůbec nevěděl, kdo jsem. A to mi tehdy psal dopisy na deset stránek a pronásledoval mě pořád asi rok. No to byla pěkná blbost, že jsem se mu vůbec ozvala. Prostě si vůbec na mě nevzpoměl. Kdybych mu poslala fotku ze současnost, tak by chápala, že dělá že mě nezná.
Ale tu neměl a v 18 jsem nebyla k zahození. ![]()
Nech ho být, asi o tobě vůbec neví a nebo jsi pro něj nebyla důležitá. Zbytečně si uděláš doma problémy.
Tak jsem se na to vyprdla. Uchovam si jen vzpominky na mou velkou neopetovanou lasku. Otevreli jste mi oci. Diky a dobrou ![]()