Moje studium na VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
9.6.22 08:11

Ahoj, určitě to smysl má. U nás na medicíně se našlo pár lidí, co už za sebou měli nějakou VŠ, jedna dokonce i RNDr. titul. Dost lidí se tam dostalo na podruhé, napotřetí apod. Nemělo to vliv na dokončení studia. Jen si ujisti jestli jsi ochotný se učení věnovat cca 5 hodin denně, k tomu ještě chodit do školy, dělat protokoly a praxe. Výsledek ale určo stojí za to. Já se teď do školy, plánuju vracet. Chce to jet si to svoje ať každý říka co chce. Na medicíně najdeš svoji krevní skupinu. Tady tě bude akorát dost lidí, kteří k vš ani nečuchli shazovat.
P. S. není to ani tak o inteligenci, jako o tom kolik času tomu věnuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
9.6.22 09:35
@Vasek002 píše:
@Lucka1111 Myslím, že dost dobře nechápeš mou situaci. Je velký rozdíl absolvovat dvouleté semináře na gymnáziu a hlásit se na medicínu a nebo se pro medicínu rozhodnout později, což je můj případ. A ty si myslíš, že dokončit VŠ ve 28 letech je taková hrůza oproti lidem z ČVUT, kteří končí ve 25 nebo 26 letech? Plus si myslím, že nemáš pravdu ohledně platby pojištění. Limit 26 let platí pro studia, která jsou bakalářská s navazujícím magisterským programem…

Tak tam jdi, na co se tedy tady ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
9.6.22 10:46

Zkoušet to můžeš kolikrát chceš. Mám vystudovanou VŠ a můj názor je, že přijímačky jsou v hodně případech velmi zvláštně nastavený. Na mou školu jsem se sotva přes přijímačky dostala, ale během studia jsem byla jedna z nejlepších studentů. Takže se nenech tady shodit ostatníma, že když neuděláš přijímačky, tak tam nepatříš… to zjistíš až budeš studovat. Hodně štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
9.6.22 11:39

@Vasek002 a tedy myslím si, že jestli jsi se nedostal o bod a udělal jsi přijímačky, tak budeš nakonec přijatý, máme 7 nebo 8 lékařských fakult (nevím jestli Ostrava má nebo nemá akreditaci) a většina lidí se hlásí na víc fakult a určitě tak polovina přijatých je přijatých na více škol. Takže logicky se dostanou i ti, co jsou pod čarou. Pokud jsi o bod nevyhověl minimálním požadavkům, tak samozřejmě šanci na přijetí nemáš. Jinak hlásit se můžeš kolikrát chceš, pokud je to Tvůj sen a jsi ochotný tomu obětovat všechen volný čas, tak se můžeš přihlásit na kurzy přípravy na medicínu, předpokládám, že je pořádá každá fakulta. A podat si přihlášku na více škol, alespoň v Praze se přijímačky na nekryjí a lze dělat tedy přijímačky na všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
9.6.22 11:57
@ElenaKa02 píše:
Ahoj, určitě to smysl má. U nás na medicíně se našlo pár lidí, co už za sebou měli nějakou VŠ, jedna dokonce i RNDr. titul. Dost lidí se tam dostalo na podruhé, napotřetí apod. Nemělo to vliv na dokončení studia. Jen si ujisti jestli jsi ochotný se učení věnovat cca 5 hodin denně, k tomu ještě chodit do školy, dělat protokoly a praxe. Výsledek ale určo stojí za to. Já se teď do školy, plánuju vracet. Chce to jet si to svoje ať každý říka co chce. Na medicíně najdeš svoji krevní skupinu. Tady tě bude akorát dost lidí, kteří k vš ani nečuchli shazovat.
P. S. není to ani tak o inteligenci, jako o tom kolik času tomu věnuješ

Tak já asi nebyla ochotná učit se denně dalších 5 hodin (nebyla jsem ochotná se učit ani denně krom zkouškového období), tak možná proto jsem to měla nastavené tak, že když se tam napoprvé nedostanu, tak to není škola pro mě. Jinak u nás v kruhu byli lidi vesměs rovnou po gymplu, 2 spolužáci vzdali po semestru 1.LF a šli na druhou. V jedné nemocnici jsem měla kolegu co měl krom MUDr. i titul Mgr., ale není to úplně běžné a myslím, že zrovna lidé s jedním titulem nemají zas takový problém udělat přijímačky. A jak jsem psala výše, pokud se zakladatel nedostal o bod a přijímačky udělal, tak nejspíš bude přijat, protože dost z těch přijatých bude přijato i jinam (nevím jak teď, ale za mě nebyla fakulta v Plzni ta nejvíce vyhledávaná, tehdy to byly 2.LF, 3.LF a fakulta v Hradci Králové). Pokud vůbec neudělal přijímačky, tak pak se musí ještě hodně učit aby měl šanci na přijetí.

A nemyslím si, že by medicína nebyla o inteligenci, ale jak myslíš. Člověk nemusí být geniální, ale inteligentní být musí. Toho učení je tolik, že je třeba v tom hledat i nějaké logické souvislosti a ne se to jen bezhlavě šprtat. Ale já dělala fakultu, kde i cílem přijímaček bylo něco víc, než jen naučené testové otázky, vlastně jsme dělali k přijímačkám i něco jako IQ test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová