Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Alenka až na ten běh bych se pod to mohla podepsat včetně té afektované chůze
O nádobí mám strach - porcelán by můj vztek nemusel ustát, tak práskám aspoň se skříňkami v kuchyni, i když do této fáze mě vytáčí víc manžel než děti
Se sousedkou se rovněž ujišťujeme, že se neslyšíme a je nám fajn
Jen si někdy říkám, jestli pro chudáky sousedy není horší můj zpěv než ten křik ![]()
Ahoj holky, tak dnes je zase vztekací den, ale co me vytáčí nejvíc je, že na mě začal taky křičet… Budu muset to svoje řvaní přehodnotit… Dělají vám to děti taky?
Ano, dělají. Zrcadlo děti umí dokonale, obzvlášť starší syn mě kopíruje na mladší ségru, buď křičí nebo používá můj zoufalý výkřik, kdy melu z posledního „Mám tě už plný zuby“. To hned rázem přehodnocuju svoje chování. Někdy to jde i bez křičení, ale pokud se pára nahromadí, musím ji někde vypustit. Už se těším na jaro až bude tepleji a budu moci večer běhat:-) To pak budu milující matka k pohledání:-)
Snažím se dnes nekřičet, ale mladšímu rostou zuby, má teplotu, je ukňouraný, tak občas prostě zařvu… Ano, taky opakuje, co mu říkáme, sranda je, když to používá na hračky
Přesně, už aby bylo tepleji a mohli jsme být venku častěji, snad mi do té doby nehrábne ![]()
Moje dcera to dělá taky
Když řvu, tak řve taky a ještě si zakryje uši a vrtí hlavou
![]()