Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj Maminky, u mých dětí se molusky také vyskytly a už nás trápí skoro 2 měsíce. Ve čtvrtek jsme na kožním vyfasovali InfectoScab - mastičku, kterou jsme se měli od krku až po paty potřít celá rodina a nechat to na sobě působit 24 hodin. Pak jsme se umyli jen vodou - akci „Z“ jsme provedli z pátka na sobotu a děti už to nesvědí a nedrbou se. Teď jim mám prý 14 dní mazat jen ty pupínky nějakou jinou mastí - je žlutá a je namíchaná v lékárně, takže název nevím. Doufám, že to pomůže, jinak už se z toho zblázním…
Dobry den,moc vsechny zdravím.Meho syna taky trápí molusky,objednala jsem Molusan,zatím bez výsledku,zkusím koupit Betadine a doufám,že zabere.Nechtěla bych ho trápit vyškrabáváním.Díky za bezva nápady.S pozdravem Andrea
Ahoj,tak ta mastička je pouze desinfekční nikoli léčivá,pokud je moluska uzavřená tak nikdy mazáním nezmizí,vypalování je sněžení a žádné jizvy nezůstávají a ani to nějak zvlášt nebolí ,dcera se za 2minuty smála a o ničem nevěděla,jinak neúčinější je molusku vymáčknout,počkat až naroste napřed.zdesinfikovat a pak zmizí,ale je to otázka imunologie spíš bych řekla,infekce je v krvi tak nelze vyloučit další a další nárust těch potvůrek,jen lze říct že vymizí s věkem určo,obranyschopnost se zvýší věkem kojence ![]()
Syn 10let chytl molusky ve školním bazénu.Dezinfikuju betadinem,potírám sudokrémem,ale objevují se nové a nové.Má je na zadku a nohách.Přibližně tam 80-90.Žádné veliké,ale jen malé tečky.Byli jsme 1krát na seškrabu a pak se to tak rozjelo.Bude léto,nebude moct na koupaliště:-((to mě štve nejvíc.Jedeme k moři..máte s tím někdo zkušenost jestli to pomáhá?????Někdo říká že jo,někdo ne.Jedli jsme měsíc homeopatika thuyu a echinaceu a nezabralo,teď bereme siliciu 15ch.Ale teprve 5dnů.Jsem zoufalá a syna to štve taky..
my zkusili vše to samé jako vy kromě molusanu.To nechci kvůli zápachu.Jak by pak chodil do školy??:-(
Jak jste na tom teď??
synkovi se taky objevily molusky a byli jsme na vypalování, ale zdá se, že se dělají nové, takže jsme nasadili Batadine a uvidíme
četla jsem, že to chce dostatek vitamínu C,E a betakarotenu a hodně promašťovat pokožku, jelikož se vir dostává do těla prasklinkami na kůži ![]()
nám pomohla hlíva a taky homeopatika silicea 15ch.Ty malé úplně zmizely,místo 80 už má asi jen 25 kousků.
holky taky nás to trápilo infectodel nezabral a na netu jsem si přečetla návod - píchnout lehce jehlou, moluska se naruší a pak potřít betadinem. U nás zabralo a máme klid. ![]()
No tak nám se začaly i po propichování kvořit nové a nové.WSyn má 10 let,nemocný vůbec nebývá a přitom to napadá lidi se sníženou imunitou.Tak nevím…u zadku asi 30,nelze tam vůbec pichnout ani seškrábnout.Naordinovala jsem vyšší dávku hlívy-místo 1 tak 2 tablety.
Homeopatika nezabraly.Dnes jsem objednala molusan.Smrdí totak,že by se mu smály děcka ve škole??Brečí,že se toho chce zbavit,nemůže na tábor a ni na koupaliště a léto před náma.....jedeme k moři.Pomohlo to někomu???
Infectodell mame taky,mala krici ze ji to stipe a breci bolesti,je to utrpeni. Dik za radu masticky zkusim taky koupit,i neco na posileni imunity.Nemuzu se na to divat ja breci a trpi.
Holky, taky už si nevím s Moluskama rady. Malej je má na bradě, jednu velkou na víčku a druhou pod okem. Na očích má ještě k tomu ekzém, takže si nechce nechat ani mazat očko. Měli jsme Molusan od Hádka. Zabral jen poprvé na bradě, teď už nám nezabírá. Byli jsme seškrabávat / objevili se potom další /, za homeopatika jsme dali 1000,– a ty vůbec nezabrali. Jsme objednaní ale až na 2.9. do Vojenské nemocnice do Olomouce. Dřív volno prostě neměli.
Před několika lety jsme tam byla 2 x s bradavicema. Jezdila jsem tam se sestřenicí a bratrancem. Všichni jsme měli bradavice. Sestřenci je vyřezávali, vypalovali atd. a nic jí nezabralo. Paní doktorka na kožním nám dala nějaké léky / bohužel si nevzpomenu na název / na posílení imunity. A věřte, do 14 dnů jsme neměli ani jednu bradavici a už se nikdy nevrátili. Tak doufám, že nám taky něco dají ať se toho konečně zbavíme.
ahojte, dcerce jsem objevila 4 molusky, byla jsem na kožní a paní doktorka mi předepsala Verrumal, tak uvidíme jestli nám to zabere.
Taky se trápíme s moluscama. Už dva měsíce. Naštěstí se nešíří. Používali jsme Infectodell. Krásně zabírá. Štípe jen pár dní, to Vítek vydržel a moluska se vždy krásně zahojí. Jenže sotva je pryč, hned se v tom samém místě udělá nová. Naštěstí se mu to nešíří. Má jich celkem 9 a pořád jen na lokti. Ale štve mě, že neůžeme do bazénu.
U moře jsme byli a to teda nepomohlo. ![]()
Zkusím dnes koupit ten Betadin. Jinak už máme předpis ke kožní. ![]()
Seškrabání lžičkou hradí pojišťovna, je to zdarma. Mastičky a různé tinktury fungují na každého jinak, chce to hledat a to je dost nákladné… Vyzkoušeli jsme betadine, sudokrém, pudr…homeopatika bereme už půl roku…na posílení máme hlívu ústřičnou, echinacinu… mazali jsme molusanem… Nic nezabíralo, tak jsme nakonec skončili u škrábání a každý den ráno a večer potíráme jodisolem, ten synovi jako jediný vysušuje nové bradavičky…