Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, řešíme s partnerem svatbu, chtěla bych se brát příští rok zhruba v říjnu a tím jsou i omezené možnosti na místa. Strašně se mi líbí na Těrlicku Grunt No. 135, ale nikde jsem nevyhledala přibližnou kalkulaci a více než 150 tisíc dávat za svatbu nechceme
neměl tam někdo nedávno svatbu a nevíte jak to cca vychází? A taky padla otázka, jestli tam v říjnu nebude chladno
nebo nevíte někdo o nějakém jiném nápadu? Přemýšleli jsme i nad nějakou velkou chatou a udělat si to všechno sami, ale hostů bude okolo 60ti, takže nemožné najít tak velký objekt
napadá někoho nějaké přijatelné řešení? ![]()
Jakože máte rozpočet 150 tisíc na vše a chcete mít na svatbě 60 hostů? Podle mně nereálné ![]()
@vedma007 myslím tím jídlo a prostory. Za mě naprosto reálné
špatně jsem se vyjádřila
a hlavně si myslím, že člověk dokáže zařídit svatbu i levně, nejdražší vždy bude to jídlo ![]()
@KarolínaSrbkovic píše:
Ahojte holky, řešíme s partnerem svatbu, chtěla bych se brát příští rok zhruba v říjnu a tím jsou i omezené možnosti na místa. Strašně se mi líbí na Těrlicku Grunt No. 135, ale nikde jsem nevyhledala přibližnou kalkulaci a více než 150 tisíc dávat za svatbu nechcemeneměl tam někdo nedávno svatbu a nevíte jak to cca vychází? A taky padla otázka, jestli tam v říjnu nebude chladno
nebo nevíte někdo o nějakém jiném nápadu? Přemýšleli jsme i nad nějakou velkou chatou a udělat si to všechno sami, ale hostů bude okolo 60ti, takže nemožné najít tak velký objekt
napadá někoho nějaké přijatelné řešení?
Dcera mela u Svatého Jana, jak je to s cenou nevim. Maji bud salonek nebo party stan, kam davaji primotopy.Taky jsem slyšela chvalu na Jelena v Havířově. Proc chces zrovna rijen.
@Anonymní píše:
Dcera mela u Svatého Jana, jak je to s cenou nevim. Maji bud salonek nebo party stan, kam davaji primotopy.Taky jsem slyšela chvalu na Jelena v Havířově. Proc chces zrovna rijen.
Dobře, kouknu, děkuji
Říjen je pro nás takový speciální, kvůli dětem, to je na delší vyprávění. A tak mě už letní svatby hrozně nudí a miluju podzimní barvy
letos jsme byli na dvou a akorát je hrozné horko, všichni protivní a hledají místo, kde se zašít ![]()
@KarolínaSrbkovic píše:
@vedma007 myslím tím jídlo a prostory. Za mě naprosto reálnéšpatně jsem se vyjádřila
a hlavně si myslím, že člověk dokáže zařídit svatbu i levně, nejdražší vždy bude to jídlo
Hele, ten rozpočet je pro 60 osob fakt nízký. To je 2000 Kč na osobu za předpokladu, že ten pronájem bude jen za 30 000. A z toho slušný raut od oběda přes svačiny, sladké, večeři a pozdní večeři pro 60 lidí fakt neuděláš. Pokud to teda nebude domácí guláš s chlebem, když to trochu přeženu…
@nozu tyjo,tak to jsem lehce zaskočená, našla jsem totiž Roubenku u rybníka, je moc pěkná a kalkulace na jídlo mi přišla velmi nízká, kdy oběd na jednoho vycházel cca na 500 a pak byla možnost složení rautu na podvečer. Dort a zákusky vlastní. Upřímně za jeden den 200 tisíc je pro nás dost, kde jsou ještě šaty, prsteny, fotograf ![]()
Při dnešních cenách bych taky řekla že 150tis. pro 60 lidí je fakt málo.
Byli jsme na jedné svatbě na Rekovicích a můžu říct že to tam bylo krásné. Netuším ale jak to tam vyjde finančně.
https://www.rekovice.cz/
No nic, i chudí se berou, musíme slevit z nároků 🤣
Já chtěla svatbu jen s blízkou rodinou, partner chce pozvat všechny, aby nikoho neurazil, tak snad při pohledu na kalkulaci si to rozmyslí 🤣 🤣
Tak všechno se dá. Svatba 150 tisíc pro 60 hostů úplně s přehledem, v pohodě, se vším všudy
. V každé vesnici, jsou kulturní domy, kde se dají dělat zábavy, za malou částku. Jídlo a raut taky seženeš. A pro hosty si domluvíš někoho, kdo bude rozvážet. Jinak, ať si každý své přespání vyřeší sám
.
@KarolínaSrbkovic no jenomže ten večerní/ noční raut tě už na 1000 na osobu vyjde. A kde máš pití na celou dobu a drobné občerstvení v průběhu odpoledne? Já v práci dost často řeším catteringy na různé druhy akcí a váš rozpočet je dost nízký, pokud si většinu nebudeš zařizovat svépomocí…
@nozu tak jsem nakonec hodně zabruslila a hledala, až tak nereálné a nízký rozpočet to není, jenom to není na šílené rozhazovalni 😊každopádně jsem se to nakonec opravdu rozhodli překopat a našli krásný kulturní dům ☺️
Ony ty ceny ve velkých městech a na vesnici jsou docela rozdílné 😁 ale moc děkuji za názor 🌹
Příspěvek upraven 25.09.23 v 15:44
@nozu píše:
@KarolínaSrbkovic no jenomže ten večerní/ noční raut tě už na 1000 na osobu vyjde. A kde máš pití na celou dobu a drobné občerstvení v průběhu odpoledne? Já v práci dost často řeším catteringy na různé druhy akcí a váš rozpočet je dost nízký, pokud si většinu nebudeš zařizovat svépomocí…
Tady jsou rauty za 35000 Kč pro 50 lidí, jídla tolik, že vždycky zbyde.
Levně vyjdou svatby Polsku. Pokud vám to nevadí… hodně lidí jezdí jen kousek za hranice Bohumína do Chalupek ( mela tam svatbu před covidem kamarádka) jsou zvyklí na české svatby a není problém se na čemkoliv domluvit. A celkově všude podél hranic. Ale netusim jaké jsou ceny teď. ![]()