Moravskoslezský kraj - svatba

25.9.23 13:55

Moravskoslezský kraj -svatba

Ahojte holky, řešíme s partnerem svatbu, chtěla bych se brát příští rok zhruba v říjnu a tím jsou i omezené možnosti na místa. Strašně se mi líbí na Těrlicku Grunt No. 135, ale nikde jsem nevyhledala přibližnou kalkulaci a více než 150 tisíc dávat za svatbu nechceme :( neměl tam někdo nedávno svatbu a nevíte jak to cca vychází? A taky padla otázka, jestli tam v říjnu nebude chladno :) nebo nevíte někdo o nějakém jiném nápadu? Přemýšleli jsme i nad nějakou velkou chatou a udělat si to všechno sami, ale hostů bude okolo 60ti, takže nemožné najít tak velký objekt :lol: napadá někoho nějaké přijatelné řešení? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4912
25.9.23 14:00

Jakože máte rozpočet 150 tisíc na vše a chcete mít na svatbě 60 hostů? Podle mně nereálné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.23 14:03

@vedma007 myslím tím jídlo a prostory. Za mě naprosto reálné :) špatně jsem se vyjádřila :D a hlavně si myslím, že člověk dokáže zařídit svatbu i levně, nejdražší vždy bude to jídlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 14:12
@KarolínaSrbkovic píše:
Ahojte holky, řešíme s partnerem svatbu, chtěla bych se brát příští rok zhruba v říjnu a tím jsou i omezené možnosti na místa. Strašně se mi líbí na Těrlicku Grunt No. 135, ale nikde jsem nevyhledala přibližnou kalkulaci a více než 150 tisíc dávat za svatbu nechceme :( neměl tam někdo nedávno svatbu a nevíte jak to cca vychází? A taky padla otázka, jestli tam v říjnu nebude chladno :) nebo nevíte někdo o nějakém jiném nápadu? Přemýšleli jsme i nad nějakou velkou chatou a udělat si to všechno sami, ale hostů bude okolo 60ti, takže nemožné najít tak velký objekt :lol: napadá někoho nějaké přijatelné řešení? :D

Dcera mela u Svatého Jana, jak je to s cenou nevim. Maji bud salonek nebo party stan, kam davaji primotopy.Taky jsem slyšela chvalu na Jelena v Havířově. Proc chces zrovna rijen.

• Citovat
  • Upravit
25.9.23 14:17
@Anonymní píše:
Dcera mela u Svatého Jana, jak je to s cenou nevim. Maji bud salonek nebo party stan, kam davaji primotopy.Taky jsem slyšela chvalu na Jelena v Havířově. Proc chces zrovna rijen.

Dobře, kouknu, děkuji :) Říjen je pro nás takový speciální, kvůli dětem, to je na delší vyprávění. A tak mě už letní svatby hrozně nudí a miluju podzimní barvy :D letos jsme byli na dvou a akorát je hrozné horko, všichni protivní a hledají místo, kde se zašít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21652
25.9.23 14:36
@KarolínaSrbkovic píše:
@vedma007 myslím tím jídlo a prostory. Za mě naprosto reálné :) špatně jsem se vyjádřila :D a hlavně si myslím, že člověk dokáže zařídit svatbu i levně, nejdražší vždy bude to jídlo :)

Hele, ten rozpočet je pro 60 osob fakt nízký. To je 2000 Kč na osobu za předpokladu, že ten pronájem bude jen za 30 000. A z toho slušný raut od oběda přes svačiny, sladké, večeři a pozdní večeři pro 60 lidí fakt neuděláš. Pokud to teda nebude domácí guláš s chlebem, když to trochu přeženu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.23 14:44

@nozu tyjo,tak to jsem lehce zaskočená, našla jsem totiž Roubenku u rybníka, je moc pěkná a kalkulace na jídlo mi přišla velmi nízká, kdy oběd na jednoho vycházel cca na 500 a pak byla možnost složení rautu na podvečer. Dort a zákusky vlastní. Upřímně za jeden den 200 tisíc je pro nás dost, kde jsou ještě šaty, prsteny, fotograf :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
25.9.23 14:57

Při dnešních cenách bych taky řekla že 150tis. pro 60 lidí je fakt málo.
Byli jsme na jedné svatbě na Rekovicích a můžu říct že to tam bylo krásné. Netuším ale jak to tam vyjde finančně.
 https://www.rekovice.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.23 15:00

No nic, i chudí se berou, musíme slevit z nároků 🤣
Já chtěla svatbu jen s blízkou rodinou, partner chce pozvat všechny, aby nikoho neurazil, tak snad při pohledu na kalkulaci si to rozmyslí 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
25.9.23 15:19

Tak všechno se dá. Svatba 150 tisíc pro 60 hostů úplně s přehledem, v pohodě, se vším všudy ;). V každé vesnici, jsou kulturní domy, kde se dají dělat zábavy, za malou částku. Jídlo a raut taky seženeš. A pro hosty si domluvíš někoho, kdo bude rozvážet. Jinak, ať si každý své přespání vyřeší sám :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21652
25.9.23 15:32

@KarolínaSrbkovic no jenomže ten večerní/ noční raut tě už na 1000 na osobu vyjde. A kde máš pití na celou dobu a drobné občerstvení v průběhu odpoledne? Já v práci dost často řeším catteringy na různé druhy akcí a váš rozpočet je dost nízký, pokud si většinu nebudeš zařizovat svépomocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.23 15:39

@nozu tak jsem nakonec hodně zabruslila a hledala, až tak nereálné a nízký rozpočet to není, jenom to není na šílené rozhazovalni 😊každopádně jsem se to nakonec opravdu rozhodli překopat a našli krásný kulturní dům ☺️
Ony ty ceny ve velkých městech a na vesnici jsou docela rozdílné 😁 ale moc děkuji za názor 🌹

Příspěvek upraven 25.09.23 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
25.9.23 15:43
@nozu píše:
@KarolínaSrbkovic no jenomže ten večerní/ noční raut tě už na 1000 na osobu vyjde. A kde máš pití na celou dobu a drobné občerstvení v průběhu odpoledne? Já v práci dost často řeším catteringy na různé druhy akcí a váš rozpočet je dost nízký, pokud si většinu nebudeš zařizovat svépomocí…

Tady jsou rauty za 35000 Kč pro 50 lidí, jídla tolik, že vždycky zbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.23 16:02

@Bytsamsebou nemáš nějaký odkaz? 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
25.9.23 16:11

Levně vyjdou svatby Polsku. Pokud vám to nevadí… hodně lidí jezdí jen kousek za hranice Bohumína do Chalupek ( mela tam svatbu před covidem kamarádka) jsou zvyklí na české svatby a není problém se na čemkoliv domluvit. A celkově všude podél hranic. Ale netusim jaké jsou ceny teď. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová