Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poměrně malá pravděpodobnost, spermie vydrží tak ty 3, max 5 dní. Škoda, že jste to nepojistili když jsi chodila na folikulometrii. Ale divím se, že nějaký doktor měl čas i na utz 2 dny po sobě, většinou jen podle velikosti řeknou kdy zhruba praskne.
Ne, tam uz bych šanci neviděla
@Ardilera Mne kontroloval také takto často, když se nedařilo.
Bez šance. Udává se až 5 dní, ale to jsou vyjímky. Mě doktor řekl, že vydrží v průměru 2 dny
Chodím do caru a jsem pod " dohledem" a tím, že mam delší cyklus, tak od 10DC docházím prakticky co dva dny…Zatím bez nějakých zásahů, pouze folikulometrie, abychom věděli. V tomto případě se ptám pouze proto, že manžel je na dva týdny mimo domov a poslední sexík byl právě toho 15.1 tedy 10DC no. Ale bylo mi jasné, že to nejspíš bude dlouhá dobu do ovulky ma ty spermijky😀
@Anonymní píše:
Chodím do caru a jsem pod " dohledem" a tím, že mam delší cyklus, tak od 10DC docházím prakticky co dva dny…Zatím bez nějakých zásahů, pouze folikulometrie, abychom věděli. V tomto případě se ptám pouze proto, že manžel je na dva týdny mimo domov a poslední sexík byl právě toho 15.1 tedy 10DC no. Ale bylo mi jasné, že to nejspíš bude dlouhá dobu do ovulky ma ty spermijky😀
Tak v CAR je toho času víc, ale i tam jsem 2 roky a tak často mě na utz nezvou max 2-3× do měsíce
to máte dobrý, že aspoň kontrolují a dělají folikulometrii…mě na gyndě odbyli úplně, že oni nic řešit nebudou (folikulometrie ani HP) a CAR tlačil rovnou na IVF.
Aspoň víš, že ovulace probíhá a trefíte se třeba příští měsíc. ![]()
No myslela jsem si, že to teď neklapne, ale občas na mě vyskočilo, že si spermouši počkají i 6 dnů a holky psali, že jo, že se jim tak " zadařilo", ale nejspíš to bude stejná pravděpodobnost, jako vyhrát ve Sportce no ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny😊
Chtěla bych se zeptat, je nějaká šance, že spermie vyčkají na vajíčko 7 dnů?
Konkrétně, 10 DC 15.1 2024 proběhl nechraněny styk, mám delší cykly a včera na utz ještě folík, nachystany na " prasknutí" a dnes ráno 23.01.2024 na utz již folík prasknutý.
Zajímá mě, jestli mohla nějaká potvůrka spermie vydržet někde schovaná těch 7 dnů a být schopná oplodnění?
Děkuji za odpovědi
Ono zalezi zda uz jsi v tu dobu mela plodny hlen a otevreny cipek. Normalne je zavreny a spermie se do delohy nedostanou, kdyz nemas plodny hlen. Pokud jeste nebyl, tak se tam nedostali. Ale tyden do ovulace je celkem dost dlouho. Plodny hlen byva az 5dni pred, ja mivam jeden az dva dny.
Zdravím všechny😊

Chtěla bych se zeptat, je nějaká šance, že spermie vyčkají na vajíčko 7 dnů?
Konkrétně, 10 DC 15.1 2024 proběhl nechraněny styk, mám delší cykly a včera na utz ještě folík, nachystany na " prasknutí" a dnes ráno 23.01.2024 na utz již folík prasknutý.
Zajímá mě, jestli mohla nějaká potvůrka spermie vydržet někde schovaná těch 7 dnů a být schopná oplodnění?
Děkuji za odpovědi