Snažení po revizi a kontryhel

Anonymní
23.1.24 07:33

Snažení po revizi a kontryhel

Zdravím, jsem tři měsíce po revizi v 11tt kvůli ZT. Už nejsem nejmladší (36), tak bych ráda znovu otěhotněla co nejdříve. Hned po revizi jsem začala brát kontryhel. MS mám teď mnohem silnější a delší než před revizi a tento měsíc dorazila ještě ke všemu o týden dřív. Myslíte, ze je to ok? Nebo raději kontryhel přestat pít? Čím ještě šance zvýšit? A vy co mate podobnou zkušenost, za jak dlouho jste znovu otěhotněli? Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
23.1.24 09:06

Jelikož kontryhel podporuje růst děložní sliznice, je logické že máš po něm silnější/delší krvácení. Někudy ta zvýšená sliznice odejít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.24 09:45

Otěhotněla jsem přesně 4 měsíce po revizi, zatím jsem na začátku. Taky jsem zkoušela kontryhelovy čaj ten jsem přestala pít a začala jsem užívat gynex. S ním jsem taky přestala a povedlo se to.

• Citovat
  • Upravit
2291
23.1.24 09:49

Osvědčené rady jednoho bylináře ve spolupráci s výživovou poradkyní:

"Je třeba, aby byli oba partneři detoxikovaní, vyhýbat se kouření, alkoholu, konzervované a instatntní stravě a uzeninám.

Dostatek vitamínu E, je obsažen ve lněném semínku, pšeničné klíčky, olej z bavlníku a vlašských ořechů, kukuřičné klíčky, sezamový olej, mandle, arašídový olej, slunečnicová semínka, olivový olej.

Je třeba zajistit dostatek pohybu, podle čínské medicíny se vyhýbat potravinám, které vnášejí do těla chlad a vlhko, mléčné výrobky, cukr, jižní ovoce, studené nápoje.

Důležitou roli hraje psychická pohoda.

Bylinná podpora početí pro ženy – drmek, vrbka úzkolistá, schizandra, andělika, jam čínský, kotvičník, další vhodné byliny jsou diskorea, kontryhel, kopřiva, kohoutek luční,

Bylinná podpora početí pro muže – kotvičník, maralí kořen, vrbka úzkolistá, vrbovka malokvětá

Z hlediska výživy je třeba opět dostatek vitamínu E, tedy veškeré klíčky, je potřeba v kombinaci se selenem, selenu je hodně v para ořeších ale zase to s nimi nepřehánět. Vitamín E je dále obsažen ve slunečnicovém semínku, oleje lisované za studena, paprika, kukuřice, rajčata, růžičková kapusta, celozrnné obiloviny, luštěniny. Dále je třeba doplňovat třeba ve formě pšeničných klíčků omega3 a 6 nenasycené mastné kyseliny (omega 6 nenasycených kyselin je v běžné potravě přebytek), vitamíny B1, B2, B6, B9, vitamín E, stopové prvky P, Fe, Mg, Ca, Mn, Se, Zn, stačí dvě polévkové lžíce semínek denně. Důležitá je i kyselina listová, zdrojem je veškerá listová zelenina, dále květák, brokolice, kapusta, růžičková kapusta, zelený hrášek, fazolové lusky, okurky, dýně, červená řepa, rajčata, celozrnné obiloviny, mango, avokádo, pomeranče, banány, třešně, višně, jahody maliny, angrešt, (z jižním ovocem opatrně, vnáší do těla chlad), vlašské ořechy, para ořechy, pistácie, droždí, vejce, játra, cizrna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
23.1.24 15:40

Ahoj, jsem po UPT v 17TT na začátku prosince, první MS byla taky dost silná, teď čekám na druhou a chceme se začít snažit znovu.
Mám namíchané bylinky přímo z čínské medicíny, k tomu beru listovku a hořčík.
Doufám, že se zadaří brzy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
23.1.24 19:42

@Malvína86 Držím palce, listovku mám taky v plánu koupit a začít brát. Trochu vzhledem k věku chytám paniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
23.1.24 20:56

@NoraDoma mně je 37, taky mam strach, ale miminko moc chci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
25.1.24 13:31
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem tři měsíce po revizi v 11tt kvůli ZT. Už nejsem nejmladší (36), tak bych ráda znovu otěhotněla co nejdříve. Hned po revizi jsem začala brát kontryhel. MS mám teď mnohem silnější a delší než před revizi a tento měsíc dorazila ještě ke všemu o týden dřív. Myslíte, ze je to ok? Nebo raději kontryhel přestat pít? Čím ještě šance zvýšit? A vy co mate podobnou zkušenost, za jak dlouho jste znovu otěhotněli? Moc děkuji

Zdravím vás, mám podobnou zkušenost a v současné době se také snažíme otěhotnět.
Jak zde ostatní píšou, možná je lepší mít doporučené bylinky od bylinkáře nebo výž. poradce, než je začnete sama na vlastní pěst užívat.
Poradila jste se aspoň s vaším obvod. gynekologem, co na to říká? Tím myslím, změřil vám v období PL dnů výšku děložní sliznice? Pochopila bych, kdyby vám doporučil pití kontryhele při nízké sliznici, ale jinak to není potřeba.
Pokud se snažíte otěhotnět+máte prav.MS…Vřele vám doporučuji zaměřit se na ovulaci místo menstruace. Můžete zkusit několik metod, spoustu žen zde baví používání ovulačních testů. Dále je tady metoda měření bazální teploty.
Když vysledujete ovulaci, doporučuje se v tomto časovém úseku provádět pravidelný pohlavní styk 1× za den. Většinou se otěhotnění podaří brzo po revizi podle zdejších zkušeností, takže nemějte žádné obavy.

• Citovat
  • Upravit
1590
27.1.24 19:48

@Mandarinka104 tak paní asi tuší jak otěhotnět a pije kontryhel právě na nárůst děložní sliznice po potratu a možná
revizi. Taky mě bohužel tohle teďka čeká a budu pít čaj aby co nejrychleji děložní sliznice opět narostla.
Anonymní, myslím že 3 měsíce stačilo a dál bych jej nepila. Já asi budu pít max. v šestinedělí a možná ještě jeden cyklus potom. A také je mi 36 a budu doufat, že se brzy podaří duhové miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí