Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Slavka28 Nevím sice, jak souvisí rovnátka s mračením, ale řeší to jedině botox.
Mimické vrásky jsou normální
můžeš se místo mraceni smát, ale budeš je pak mít kolem úst ![]()
Mně spíš přijde, že se mi změnil výraz v obličeji… Aniž bych si to uvědomovala, mračím se. Přemýšlím, jestli si ten prostor mezi obočím třeba nalepit lepící páskou, aby mě to odnaučilo mračit se.
Je mi 26 a vrasku u oboci mam taky. Ted v tehu vic vylezla mi prijde. Vidim to na botox, pokud se to opet nesrovna, po schozenych kilech.
Taky se mracim. Ani se to neuvedomuji. Mela hsem ji tam uz v 27. Ted v 36 je hluboka. Vidim to na botox.
Myslím, že když už tam ta vráska je a navíc je hluboká, botox to nezachrání, je nutné použít nějakou výplň.
@Verun83 taky se mračím a uvědomím si to jenom při pohledu do zrcadla… Takže se mi vrásky dělají pořádně hluboké.
Ja se nemracim a stejne ji vrasku u oboci mam. Uplne jsm se pred mesicem lekla
.
Oživuji téma. Také mám mezi obočím, nemračím se, jsou to takové dvě svislé vrásky.
Pomůže tady botox? Nebo jiný způsob odstranění?
Mažu, masíruju, ale bez výsledku. Teď v těhotenství se snad ještě prohloubily.
Jinak vrásky moc nemám a o pleť jako takovou se starám pečlivě.
Jen tohle - to je snad i dědičné.
Nebyl jste někdo na zákroku v Plzni?
Zkus arganovy olej, je drazsi, mel by to zmírnit po 2 mesicich… ale botox ideal. Kyselinu hyal ne, jestlikoz to vydrzi 3mesice. Podivej se na Milena Zampova… ig, ma tam overeny typy, triky jak a co resit. Slevy na zakroky.
Pokud ty vrásky nemáš hluboké, pomůže botox, ale budeš na něj muset chodit pravidelně, tak 1× za 3 měsíce. Pokud jsou hluboké, tak botox a navíc výplň kyselinou hyaluronovou. Mimochodem botox obvykle vydrží kratší dobu než výplň, ale jsou různé druhy materiálů na výplň podle výrobce a někdy vydrží kratší dobu.
@Rachel_cz Botox by pomoct měl, mně pomohl. Byla jsem dvakrát během jednoho roku, ale jelikož jsme se přestěhovali dál od Prahy, už to neobnovuju. Ale výsledek byl fakt super ![]()
Pokud je „mračivka“ glabela fakt silná (moje kosmetička mi třeba řekla : Vy nemáte vrásku. Vy máte brázdu…
), tak pomůže jen kombinace botox + výplň a bohužel opakovat.. žádné zázračné krémy mi v životě nepomhly.. začla se mi rýsovat už tak po 25roce a nyní po dalších 20letech je fakt naprosto brutální… asi jako druhá pr-el, ale na obličeji..
![]()
někdo je k nim prostě víc náchylný, někdo míň, souvisí to i s viděním a „zaostřováním“ na dálku-mimikou obličeje…