Vadí tato příprava masa

Anonymní
23.3.19 11:23

vadí tato příprava masa

Ahoj, jsme na obědě u tchýně a překvapilo mě, jak popisovala že pekla maso. Ráno v 6 vstata, začala péct kuře, pekla ho asi 3O min, pak si uvědomila, že musí na nějaký sraz, tak vypnula troubu, nechala tam polosyrové maso a začala znovu péct v 11, tedy asi za 5 hodin. MOžná je to kravina, ale bude to jíst i náš prcek, není to nebezpečné? Nezačne se to maso už nějak kazit? :D Ona říkala, že to takhle dělá často.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7333
23.3.19 11:29

Dělá to tak každá, kromě tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.3.19 11:33

Kolikrát takhle moje máma předpékala maso den předtím, aby to ráno stihla dopéct. A nebyla zdaleka jediná, dělá to tak spousta žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
23.3.19 11:34

Nelíbí se mi to, já to tak nedělám, ale vím, že někdo ano. Nic tomu nebude ;)
Minule jsem vytáhla v půl sedmé večer maso na druhý den, protože jinak by nerozmrzlo, vraceli jsme se až dost po půlnoci. Nic mu nebylo a na lince ve vodě stálo dohromady nějakých 13 hodin, než jsem ho začala zpracovávat. Toho bych se bála tisíckrát víc než „rozfázovaného“ pečení. Jenže paměť a hladinka je sviňa a já na to maso zapomněla, proto jsem se mu věnovala až ráno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.3.19 11:43

Ne tomu určitě nic nebude, i kdyby ho nepredpecene nechala 5 hodin na lince tak se pravděpodobně nestihne zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
23.3.19 11:45
@Anonymní píše:
Ahoj, jsme na obědě u tchýně a překvapilo mě, jak popisovala že pekla maso. Ráno v 6 vstata, začala péct kuře, pekla ho asi 3O min, pak si uvědomila, že musí na nějaký sraz, tak vypnula troubu, nechala tam polosyrové maso a začala znovu péct v 11, tedy asi za 5 hodin. MOžná je to kravina, ale bude to jíst i náš prcek, není to nebezpečné? Nezačne se to maso už nějak kazit? :D Ona říkala, že to takhle dělá často.

takhle maso rozhodně nepeču, 5h polosyrové maso v horké troubě to by mne chut rychle přešla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
23.3.19 11:52
@Božislava píše:
Dělá to tak každá, kromě tebe.

8o Tak to jsme asi dvě, které takto vážně maso nepřipravují.

Já bych urcitě nenechávala na půl syrové maso „odstát“ na pozdější dopečení. Chápu, když se dělá pomalinku a postupně dopéká, ale nechat ho rozdělané v troubě :nevim: Nemyslím si, že by to bylo nebezpečné, ale taky by mě na takové maso přešla chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
23.3.19 11:53

normálně takto fakt nepeču, ale jednou nám asi po 20 minutách pečení sekané vypadl proud, nahodili ho až za 4 hodiny a pak jsem sekanou normalne dopekli a snědli. byla to nejlepší sekaná našeho života. 8) maso bych snedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.3.19 11:55

Tak za me ne. Sama bych se zdrahala jist a diteti bych nedavala. Uvarene jidlo se kazi (mnozi se bakterie) myslim pri teplote 70 stupnu a min, tj. kdyz se uvari a hned nekonzumuje, co nejdriv zchladit a do lednicky. Na kazdem prikrmu je psano, ze znovu neohrivat, a to rozhodne nelezi tak dlouho jako to maso :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
23.3.19 12:04

Určitě se to nezkazí a následným dopečením by se případné bakterie stejně zabily, pokud to upekla pořádně.
Nedopečené maso v troubě nenechávám, když tak peču pomalinku na 90 °C, to se nebojím nechat zapnutou troubu a odejít. A po návratu dopeču.

• Citovat
  • Upravit
21091
23.3.19 12:13

Tak zrovna kuře, když se peče na 30 min a nechá v troubě, tak už je skoro hotové, takže bych úplně neřekla, že je polosyrové.

Ale svíčková se u nás taky peče na dvakrát a stejně tak i husa atd. Ale je pravda, že první den peču delší dobu na míň stupňů a druhý už jen dotáhnu, příp udělám kůrku a maso dávám do chladna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.3.19 12:34

Úplně v klidu bych to jedla a dala i dětem. Pokud by se stihlo něco začít množit, tak dopeceni to stejně zabije.

Občas takhle dělám kachnu, na dvakrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85351
23.3.19 12:47

Ja to tak nedelam, ale nebala bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
23.3.19 12:51

Tak maso normálně nepeču, ale také se mi už párkrát stalo, že jsem potřebovala nutně odběhnout, tak jsem troubu vypla a po příchodu maso dopekla a nic tomu nebylo. Dětem se také nic nestalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
23.3.19 12:53

Kuřecí je hotovo rychle tohle ani nebylo polosyrove , normálně bych to snědla a dala u dětem :nevim: já na dvakrát peču třeba svíčkovou a už sem i dělala pečenou krkovicku asi hodinu jsem ji nechala zatáhnout ,nechala v horké troubě a třeba za 3-4 hod dopekla nevidím v tom problém, ikdyby se začalo něco tvořit tak se to dopečenim určitě zabilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová