Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, mrazíte zákusky? Například dortová lízátka a podobné,…
No jasně, naprosto běžně… narozeninový dort nemůžeme prostě sníst… takže pár kousků vždy zamrazím a jak se za měsíc hodí a přijde k chuti ![]()
To samé s vánočním cukrovím. To by se teda sežralo, ale dávám vždy bokem krabičku na mrazák a vytahuji v únoru na narozeniny… ![]()
Totéž bych udělala s dortovými lízátky ![]()
Ne, vůbec nechápu k čemu by to jako mělo být užitečné - v praxi to znám jen z amerických filmů a přišlo mi to tak nějak eklhaft… To, co se nesní na oslavě, dáváme jako výslužku.
V mrazáku uchováváme jen zeleninu, ovoce a maso.
Jde mi například o to, že před oslavou nestíhám napect, tak že bych si je nachystala dopředu a dala do mrazáku…
@valacek píše:
Jde mi například o to, že před oslavou nestíhám napect, tak že bych si je nachystala dopředu a dala do mrazáku…
Jo takhle… no hele, to samozřejmě záleží co. Pokud bude něco se želé či ovocem tak to se nedá - po rozmražení to bude vodnaté. Pozor na šlehačkové krémy.
Pudinkový a máslový krém bude úplně v pohodě i po rozmražení. ![]()
@valacek píše:
To bych nedělala, ono se to často podepíše na chuti. U nás doma se takhle mrazily buchty, co se nesnědly a vždy bylo poznat, že jsou z mrazáku…
@valacek píše:
Ahoj, mrazíte zákusky? Například dortová lízátka a podobné,…
Zákusky nemrazím. Kupuju nebo peču jen tolik, kolik jsme schopní sníst. Předloni jsem mrazila vánoční cukroví, ale ne to krémové.
Kdyby to bylo pro jiné lidi, nestrkám a nevyndavám to z mrazáku, ale mám to čerstvé. Pro jistotu.
Ne, přijde mi to hnusný. Max krabičku zbytku cukroví z vánoc.
Normálně kupuju hotový zmrazený dorty se šlehačkou nebo marcipanem a je to v pohodě jedlý ![]()
Vždyť ses tu už předevčírem ptala, a teď další 2 diskuze. Ano, mrazit se to dá, občas je to na chuti poznat, občas to vyjde a nepozná se to. Ale proč jíst proboha na svatbě rozmrazené a ne čerstvé jídlo? Mně osobně to přijde hnusný, promiň. To tak nutně musíš dělat sama kvůli penězům, že šetříš? Pokud jo, požádej o napečení kamarádky místo svatebního daru. Já jsem takhle byla na svatbě, kde nevěsta požádala tři svoje kamarádky, aby jí místo darů napekly něco sladkého, domluvily jsme se a každá upekla 3 druhy, měla tam: věnečky a větrníčky, makronky, tiramisu, pannacottu, ovocné košíčky, a obzvlášť starší pánové kvitovali jablečný závin a makové rohlíčky (ta starší generace na ty novoty moc není a třeba pannacottu nebo jiné skleničkové dezerty a dortová lízátka nebo teď nevím proč tolik oblíbené cup cakes fakt neocení).
Byla jsem už i na svatbě, kde byl svatební dort, na stole svatební koláčky a pak už jen ovoce a čokoládová fontána. Naprosto to stačilo. Jestli nestíháš nebo nemáš nikoho, kdo by pomohl nebo kdo by to zaplatil u profesionálů, tak bych se na sweet bar vykašlala, než to tahat z mrazáku ![]()
Já mrazím akorát cukroví co zbyde a na Velikonoce vytáhnu, bývá to 1 krabička.
Kamarádka ale zamrazila spoustu dortíků a cukrovi, hodně kremoveho, ze svatby a bylo to skvělý i potom ![]()