Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím že pokud zrovna probíhá spor o dítě nebo týkající se dítěte tak by to zrušení občanství neprošlo, viděli by v tom záměr. Co se týče matky a jejího získání občanství tak to není až tak jednoduché podléhá to spoustě pravidel, zákonů atd. Musela by splnit podmínky což není jednoduché a trvá to i několik let.
k té ceně právníka - drahé to je jako prase , ale v tomhle směru bych to prostě dala i kdybych se měla zadlužit nevím kde všude…nic jiného než dobrý právník ti nepomůže - když to neuděláš, budeš se s tím potýkat dokud nebude malé 18 nebo 21? je to tvá jediná naděje
souhlasím s napsaným výše - všechno evidovat, na vše mít svědky, každé rozbité koleno si nechat potvrdit - prostě udělat z ex před soudem ještě většího hajzla než je…jinak se svých práv nedomůžeš…a s tím volným pohybem to je na hlavu,– přeci má malá právo i na styk s ostatními příbuznými… ale chápu i jejich pohled že bys mohla dítě unést do špinavé zaostalé země…jejich představy o ČR busou asi jako naše představy o Ukrajině…
@papavlinka33 píše:
Myslím že pokud zrovna probíhá spor o dítě nebo týkající se dítěte tak by to zrušení občanství neprošlo, viděli by v tom záměr. Co se týče matky a jejího získání občanství tak to není až tak jednoduché podléhá to spoustě pravidel, zákonů atd. Musela by splnit podmínky což není jednoduché a trvá to i několik let.
S tím prvním máš asi pravdu, ale co se týče matky a jejího získání občanství - vždyť psala, že už tam žije dost dlouho, tak třeba už má k tomu nakročeno…?
No zatim u soudu slychavam Czechoslovakia
Zatim mam napsany i v papirech, ze moje naradnost je Czechoslovakian
![]()
Mala ma v papirech napsany, ze jeji narodnost je Czech / UK.
Pravnika uz fakt nechci, opravdu jsem ho mela 2× u soudu, zbytecne, protoze vubec nerikala, co jsem mela na srdci, ted v tom breznu jsem mluvila u soudu vetsinou ja, a i ex pravnik priznal, ze mluvim k veci. Nechal me mluvit. Pote vyrizoval vsechno on, i pro me. Soudce nam totiz naridil, ze mame jit na kurz - separated parents, tak on to hledal i pro me a pak sepsal papiry. Ex pana ten soud v breznu vysel na 900- 1000 liber.
Ja uz na zadne rezervy sahat nechci, nebot uz zadne nejsou. Ex pan mi nechal na krku 7 tisic liber pujcku, kterou splacim. Kdyz vypadl v prosinci, tak muj ucet byl minus 3 tisice liber, z toho jsem se vyhrabala. Hlidani male me stoji 400 liber mesicne, nafta do prace 320. Pronajem domu s uctama 1000 liber. V brisku mam miminko a nechci se zadluzovat. Zijeme normalni zivot, na jidlo a obleceni mame, obcas na nejaky vylet, i s tema dluhama, co splacim.
V cervnu to bude 3 hodinove stani plus vsechny ty papiry a cekani, takze bych musela najednou najit dalsich 1500 jen na ted den a to se mi fakt nechce. Ja mu neubiram kontakt, jen rikam, ze ji nemuze mit zatim pres noc, protoze na neho neni zvykla. Hodne veci mu povoluji - ze ji muze mit na den otcu, ze si ji muze vzit na narozeniny. Snazim se byt rozumna a vychazet s nim…
Jen doufam, ze konecne nekdo pochopi, ze me ex pan jen vydira tim, ze jsem cizinka.
Pokud mi v cervnu nevrati pas male, tak si zkusim podat zadost k evropskemu soudu o lidska prava, protoze mi ho zadrzuji nepravem…
Jen me mrzi, ze neni v cesku nejaka instituce, ktera by mi pomohla, protoze tohle je vazne diskriminace. Kdybych byla UK obcan, tak by se tohle nestalo ze. Mam pravo pozadat o UK pas, ale tim padem prijdu o ten cesky a to nechci ( cr pas si muzu ponechat jen pokud jsem obcasntvi ziskala snatkem)
Jsem tu letos 10 let, malou jsem nikdy neusnesla, tak nevim wo co jim jako go
![]()
určitě tady v ČR existuje nějaká právní poradna zabývající se i těmito problémy, zkus hledat, třeba to poradí pomůžou, když nic tak třeba jen po telefonu anebo mailem.
ahoj ![]()
rada bych ti pomohla, moje kamoska prochazela necim podobnym
tak jsem ji kontaktovala, nevim, zda mi odepise, uz nejsme delsi dobu v kontaktu
mela snad ceskou pravnicku
v UK a tam to resili, vim, ze deti dostala do sve pece a uz jsou v CR
hodne stesti a nevzdavej to , podle tvych slov nic nevzdavas a to je super
![]()
@leros33 píše:
ahoj
rada bych ti pomohla, moje kamoska prochazela necim podobnym
tak jsem ji kontaktovala, nevim, zda mi odepise, uz nejsme delsi dobu v kontaktumela snad ceskou pravnicku
hodne stesti a nevzdavej to , podle tvych slov nic nevzdavas a to je superv UK a tam to resili, vim, ze deti dostala do sve pece a uz jsou v CR
![]()
Juu, dekuji
Uz se nenervuji. Nekolikrat jsem to obrecela, kdyz jsem byla sama v lednu a jedine co bylo tak vyhruzky policajtama, pak kdyz jednou prijeli a pak v prosinci po tom soudu jsem nesla 2 dny do prace, nebot jsem se trosku slozila. Ale mam uzasneho pritele a kolegy v praci, tak uz se tim nenervuji. Navic mam v brisku miminko, a s novym pritelem se moc tesime. I kdyz po nem chci, aby mi podepsal papir, ze me nikdy nezastavi vycestovat do Cech
mozna ho ani neuvedu na rodny list. Je z toho smutny, ale chape to! vi, cim prochazim, nebot je u kazdeho soudu se mnou.
Ja se do cech vracet nechci, jsem tu spokojena, jen chci jezdit aspon 5× rocne domu na navstevu a to zatim nemuzu
![]()
@webparazit píše:
Juu, dekujiUz se nenervuji. Nekolikrat jsem to obrecela, kdyz jsem byla sama v lednu a jedine co bylo tak vyhruzky policajtama, pak kdyz jednou prijeli a pak v prosinci po tom soudu jsem nesla 2 dny do prace, nebot jsem se trosku slozila. Ale mam uzasneho pritele a kolegy v praci, tak uz se tim nenervuji. Navic mam v brisku miminko, a s novym pritelem se moc tesime. I kdyz po nem chci, aby mi podepsal papir, ze me nikdy nezastavi vycestovat do Cech
mozna ho ani neuvedu na rodny list. Je z toho smutny, ale chape to! vi, cim prochazim, nebot je u kazdeho soudu se mnou.Ja se do cech vracet nechci, jsem tu spokojena, jen chci jezdit aspon 5× rocne domu na navstevu a to zatim nemuzu
![]()
vidis, jak jsi statecna
![]()
jasne, ze chces do Cech jezdit na navstevy, navstevovat rodinu, na tom neni nic spatneho
se mi zda od tveho ex, ze spis chce ublizovat tobe, nez male ![]()
jestli ano, to svedci o jeho „nedospelosti“,
kor, kdyz chces zit v UK, chce si dokazovat, jaky je chlap, ale chlap tohle nedela
vim, ze kamosce jeji ex taky vyhrozoval, docela hnusne, vim, ze psala, ze se nikde nemuze dovolat pomoci, dobre to dopadlo, tak tobe taky, bojuj, hlavne to nevzdavej
![]()
a gratuluji k mimiku, uzasne ![]()
a k priteli, ktery te miluje a diky Bohu i za pratele
![]()
jestli se mi kamoska ozve, urcite ti dam vedet
Bohuzel tak to tady funguje pas diteti zabavit muzou. Na jak dlouho nevim. Proc nemas pravnika? To neni dobry napad.
@webparazit
Tak tam tu stiznost podej! Na evropsky soud. Plati se za to? Nebo si pozadej o britske obcanstvi. Akorat to stoji dost penez. Ceske bys dostala zpatky mnohem lehceji, kdyz uz jsi jednou ceska byla.
Příspěvek upraven 20.04.12 v 18:34
@kostickaa píše:
k té ceně právníka - drahé to je jako prase , ale v tomhle směru bych to prostě dala i kdybych se měla zadlužit nevím kde všude…nic jiného než dobrý právník ti nepomůže - když to neuděláš, budeš se s tím potýkat dokud nebude malé 18 nebo 21? je to tvá jediná naděje
souhlasím s napsaným výše - všechno evidovat, na vše mít svědky, každé rozbité koleno si nechat potvrdit - prostě udělat z ex před soudem ještě většího hajzla než je…jinak se svých práv nedomůžeš…a s tím volným pohybem to je na hlavu,– přeci má malá právo i na styk s ostatními příbuznými…ale chápu i jejich pohled že bys mohla dítě unést do špinavé zaostalé země…jejich představy o ČR busou asi jako naše představy o Ukrajině…
O to vubec nejde, delaji to kazdemu cizinci. Kamoska je Nemka a stalo se ji to taky.
Ahoj,
slibila jsem, ze se ozvu, az se ozve i kamoska, ale od ni zadna odezva.
jestli se ozve a neco zjistim, ozvu se ti ![]()
@bjetuschka Pas mam zpatky, pan se umoudril. Dostala jsem residence order, coz znamena, ze mala bydli u mne a ze s ni muzu cestovat max na mesic do zahranici bez povoleni otce a nejedna se o unos.
Hned po soude prestal platit alimenty, uz mi dluzi za dalsi tri mesice, plus to co mi dluzi uz z minula.
Ma ji kazdy druhy vikend a male to asi prospiva
, jednou se mi vratila a mela celou pusinku plnou aftu, podruhe horkou vyrazku na rucickach az po lokty, ruda, natekla!! Takze nejaka alergicka reakce na neco
Do stredy nam krasne zmizela.
Pres tyden nezavola, nema zajem. Ted letime do CR, takze i o vikendu neuvidi, nejake slova, ze by si chtel prohodit vikend, nebo malou videt pres tyden - nezajem.
Tyhle vanoce ji mam ja, pristi ji ma on. Pristi rok si ji muze vzit na dva tydny na dovolenou. pred vanocemi ji ma od stredy do nedele.
To podle mě nejde, nemůžeš proti vůli někoho zbavit jeho občanství.