Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše:
To mi připomnělo ty patvary ve snaze o spisovnou češtinu:auto výtřaska, studuju na výšce a pohádka O pískovi a kočičce. Ale o hlavě v pýru jsem ještě neslyšela.
Já u maturity slyšela zas největší úspěchy Bolka Polévky…
@chipsa samozřejmě že je, nicméně taky neřekneš že ten kluk je pěkná květina, ale kvítko.
@Myska45 píše:
Ahoj, mám hlavu v pýru. Můj přítel se kterym jsdm pres 2 roky mi lze v dost závažných věcech…například:když jsem byla s kamarádkama oslavit silvestra na pár dnů do termalu tak přítel jel někam do Rakouska pracovně prej a psal mi presne na silvestra, ze tam nekdo zapalil hotel a ze mu shorel notebook a doklady a vsechno tak ja brecela a bala se o nej zkazeny silvestr a pak prijede domu bez modrinky a vse v poho a hraje si na největšího hrdinu jak v pohode vyvazl uz divne pak bylo kdyz nechtel rict nazev hotelu…pak rika ze si musi jit zaridit novy pas a vsechno a v tom kdyz si ho jel „zaridit novy“ tak mu ho najdu v tasce uplne v pohode vsechny doklady vcetne pasu rok porizeni 3 roky stary si rikam tak to se mu moc nepovedlo a to jako bylo dost hrozne zjistit ze vam lze a pak se to nejak uklidnilo tak jsem to neresila no a potom prijde za mesic dalsi lez ze mi koupil novy mobil ze prijde zitra…rikam jsi super no a ono nic nedoslo se ho ptam kde je ten mobil a on, ze ho objednal omylem na prodejnu a pak rikam ze si pro nej zajedu…on hned Nene a ja proc? Ze prej ho neobjednal ze si jen chtel splhnout a ze kdyz mi rika veci tak jak jsou tak, ze si pripada méně cenny a pekne me to stve nebo mi lze i v úplných kravinach treba ze vysál a pritom na koberci bordel…proc mi to proste dela…nevim co s nim mam delat uz jsem se s nim nekolikrat chtela rozejit ale vzdycky me zacal prosit a dusovat se ze se spravi a ze uz takovy nebude tak ja vzdy jako blba mu na to kyvnu, ale ted uz je toho opravdu hodne nevim jestli se s nim mam rozejit nebo ti nejak kousat dál…nemate nekdo takovou zkusenost? pripadne nevite jestli se ten partner spravi a prestane lhát? jsem z toho zoufalábudu rada za kazdou odpoved dekujuPříspěvek upraven 27.07.16 v 19:28
odejdi, bude ti líp bez něj
@Myska45 Jste spolu přes 2 roky, kolik vám je? Z toho co jsi psala bych řekla, že nemá cenu se s někým takovým zdržovat, ale samozřejmě když s tebou bude komunikovat a začne se léčit z tím lhaním (protože to působí jako nemoc), tak s tím půjde něco dělat.
@Burj Chalifa píše:
ano. Je tam také pysk, ale není tam pyj
. Je tu, prosím, nějaká zástupce ústavu pro jazyk český? Je třeba odstranit tuto nejasnost.
V moderních učebních materiálech už uveden je, loni jsme na něj s dětmi narazili.
@Myska45 píše:
Ahoj, mám hlavu v pejru. Můj přítel se kterym jsdm pres 2 roky mi lze v dost závažných věcech…například:když jsem byla s kamarádkama oslavit silvestra na pár dnů do termalu tak přítel jel někam do Rakouska pracovně prej a psal mi presne na silvestra, ze tam nekdo zapalil hotel a ze mu shorel notebook a doklady a vsechno tak ja brecela a bala se o nej zkazeny silvestr a pak prijede domu bez modrinky a vse v poho a hraje si na největšího hrdinu jak v pohode vyvazl uz divne pak bylo kdyz nechtel rict nazev hotelu…pak rika ze si musi jit zaridit novy pas a vsechno a v tom kdyz si ho jel „zaridit novy“ tak mu ho najdu v tasce uplne v pohode vsechny doklady vcetne pasu rok porizeni 3 roky stary si rikam tak to se mu moc nepovedlo a to jako bylo dost hrozne zjistit ze vam lze a pak se to nejak uklidnilo tak jsem to neresila no a potom prijde za mesic dalsi lez ze mi koupil novy mobil ze prijde zitra…rikam jsi super no a ono nic nedoslo se ho ptam kde je ten mobil a on, ze ho objednal omylem na prodejnu a pak rikam ze si pro nej zajedu…on hned Nene a ja proc? Ze prej ho neobjednal ze si jen chtel splhnout a ze kdyz mi rika veci tak jak jsou tak, ze si pripada méně cenny a pekne me to stve nebo mi lze i v úplných kravinach treba ze vysál a pritom na koberci bordel…proc mi to proste dela…nevim co s nim mam delat uz jsem se s nim nekolikrat chtela rozejit ale vzdycky me zacal prosit a dusovat se ze se spravi a ze uz takovy nebude tak ja vzdy jako blba mu na to kyvnu, ale ted uz je toho opravdu hodne nevim jestli se s nim mam rozejit nebo ti nejak kousat dál…nemate nekdo takovou zkusenost? pripadne nevite jestli se ten partner spravi a prestane lhát? jsem z toho zoufalábudu rada za kazdou odpoved dekujuPříspěvek upraven 27.07.16 v 19:32
Ne, nespraví se.
@hanka.br. píše:
V moderních učebních materiálech už uveden je, loni jsme na něj s dětmi narazili.
narazili jste na pyj? a jak to vysvětluješ? Dík, M.
Příspěvek upraven 27.07.16 v 19:35
@Malaga píše:
narazili jste na pyj?
Ano, přímo na pyj jsme narazili.
Udělej z něj bývalého, čím dřív, tím lépe. Hlavně si nenech udělat dítě.
@chipsa píše:
Kde?![]()
Byl to nějaký výukový portál na češtinu, vyjmenovaná slova po P. To víš, že si mě děti vychutnaly, najednou nikdo nevěděl, co to je. ![]()
@hanka.br. píše:
Byl to nějaký výukový portál na češtinu, vyjmenovaná slova po P. To víš, že si mě děti vychutnaly, najednou nikdo nevěděl, co to je.
já myslím, že moc dobře věděly, co to je ![]()