Můj splašený močák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.9.19 00:24
@Jeans píše:
Dnes jsem o tom také přemýšlela zda to nemůže být hyperaktivní mocovy mechyr! Od června se léčím se zánětem močových cest a běhání na wc mě ubiji. Vynechala jsem sex, beru atb už 6 v pořadí. Brusinky, lichoresnici a nic nezabira. Dnes jsem si byla pro výsledky cevkované moci a již to mám negativní, kultivacne i mikroskopicky! Přesto mě stale trápí to běhání na wc po půl hodině a někdy i po 15 minutách. Také nemám od ledna ms. Dle hormonálniho profilu vše ok až na prolaktin, který má být 25 a já mám hodnoty 53. Může to být tím, že nemenstruji a z toho zanetu k tomu splaseny mocak! Také zuzena mocova trubice, ale to se pozna na cytoskopii. Jenže dr. Nemají čas je jich málo a já jsem na to objednaná od srpna až nakonec října. Jsem na neschopence a už to těžko zvládám. Jsem neschopná někam jet, jít. Stále myslím b s to kam a kde di dojit na wc.

Koukám, že nás je s podobným problémem docela hodně :( Soucítím s Tebou. Já také čekám na termín u doktora, sama jsem zvědavá, co se dozvím :nevim:
Zakladatelka Olča

• Citovat
  • Upravit
781
10.9.19 06:18
@Anonymní píše:
Koukám, že nás je s podobným problémem docela hodně :( Soucítím s Tebou. Já také čekám na termín u doktora, sama jsem zvědavá, co se dozvím :nevim:
Zakladatelka Olča

Ano, je nás hodně. Píšu si s hocinou se stejným problémem a také je z toho už zničená! Jen mám strach 😱 z toho kdy tohke už skončí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9121
10.9.19 16:14

Holky, já už jsem z toho močáku taky na palici, dnes už 15-krát čůrat a den nekončí. Strašně mě to nutí. Minulou neděli jsem dobrala ATB a minulý čtvrtek jsem moč dávala znovu na kultivaci, tak čekám na výsledky a už se bojím. Jen kolik dám desetikorun denně na veřejných wc, když ten den někam jdu… hrůza. Držím palce, ať je nám lépe. Já už se s močákem trápím 12 let, zkazilo mi to hodně život, vím, že jsou horší věci, ale tohle mě taky mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 16:29
@Lollitka píše:
Holky, já už jsem z toho močáku taky na palici, dnes už 15-krát čůrat a den nekončí. Strašně mě to nutí. Minulou neděli jsem dobrala ATB a minulý čtvrtek jsem moč dávala znovu na kultivaci, tak čekám na výsledky a už se bojím. Jen kolik dám desetikorun denně na veřejných wc, když ten den někam jdu… hrůza. Držím palce, ať je nám lépe. Já už se s močákem trápím 12 let, zkazilo mi to hodně život, vím, že jsou horší věci, ale tohle mě taky mrzí.

Take mě to moc trápí a velmi s tebou Soucítím! Je to peklo na zemi a to nikdo nepochopí kdo to sám nezazije! Máma mi říká ať z toho nedělám takovou vědu a léčím se. Jenže já nedělám nic jiného, že se léčím a stale sedím na wc. Ničí mi to život, setkání s přáteli se vyhýbám, do práce nechodím.. Dnes jsem šla do lékárny a koupila si homeopatika cantharis, ale stejně vím, že mi nepomohou. Cestou zpět jsem se stavila v práci a dvakrát se tam vycurala, abych došla domu. Zítra jdu na gyndu a už teď jsem ve stresu jak dojdu a zvládnu vyšetření. Já už jsem na dně.. V práci mi kolegyně říká, že to je v hlavě, ale vím, že není… 😧 Jak z toho ven prosím 🙏 pomozte někdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9121
10.9.19 16:37

@Jeans Držím ti palce zítra na gyndu, já mám vždy hrůzu, když jdu někam k Dr., že zrovna budu v čekárně na wc, když mě budou volat. Na urologii čekám třeba 3 hodiny a nevím, kdy na mě přijde řada a na wc lítám pořád z čekárny. Nejvíc mě tohle stresuje u praktické Dr., protože ta má rozbitý wc a jiný tam nikde není a to tam čekám někdy třeba hodinu. Takže jdu doma třeba 3-krát před cestou a pak na metru, než nastoupím a když vystoupím a pak se modlím, ať tam nečekám déle, než hodinu a to ještě ráno jen zapiju douškem léky a stejně pořád musím. A našli ti v té cévkované moči nějaké bakterie tedy? Nemáš taky hyperaktivní močák? Já si říkám, že pokud bude teď kultivace negativní, že to musí být OAB. Moc držím palce, radu bohužel moc nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 16:41
@Lollitka píše:
@Jeans Držím ti palce zítra na gyndu, já mám vždy hrůzu, když jdu někam k Dr., že zrovna budu v čekárně na wc, když mě budou volat. Na urologii čekám třeba 3 hodiny a nevím, kdy na mě přijde řada a na wc lítám pořád z čekárny. Nejvíc mě tohle stresuje u praktické Dr., protože ta má rozbitý wc a jiný tam nikde není a to tam čekám někdy třeba hodinu. Takže jdu doma třeba 3-krát před cestou a pak na metru, než nastoupím a když vystoupím a pak se modlím, ať tam nečekám déle, než hodinu a to ještě ráno jen zapiju douškem léky a stejně pořád musím. A našli ti v té cévkované moči nějaké bakterie tedy? Nemáš taky hyperaktivní močák? Já si říkám, že pokud bude teď kultivace negativní, že to musí být OAB. Moc držím palce, radu bohužel moc nemám.

Bakterie jsou prý už negativní tak nic tam není a já lítám co chvíli. Ano možná hyperaktivní močák, ale vyšetření v nedohlednu a já to nezvládám! U gynekolozky záchod na klíč no hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.19 16:51
@Jeans píše:
Take mě to moc trápí a velmi s tebou Soucítím! Je to peklo na zemi a to nikdo nepochopí kdo to sám nezazije! Máma mi říká ať z toho nedělám takovou vědu a léčím se. Jenže já nedělám nic jiného, že se léčím a stale sedím na wc. Ničí mi to život, setkání s přáteli se vyhýbám, do práce nechodím.. Dnes jsem šla do lékárny a koupila si homeopatika cantharis, ale stejně vím, že mi nepomohou. Cestou zpět jsem se stavila v práci a dvakrát se tam vycurala, abych došla domu. Zítra jdu na gyndu a už teď jsem ve stresu jak dojdu a zvládnu vyšetření. Já už jsem na dně.. V práci mi kolegyně říká, že to je v hlavě, ale vím, že není… 😧 Jak z toho ven prosím 🙏 pomozte někdo

Z vlastní zkušenosti vím, že to opravdu v hlavě může být. Měla jsem období, kde jsem kvůli neustálému čůrání nemohla ani spát. Všechna vysětření v pořádku, praktická mi zkusila nasadit lehká antidepresiva, která dobře fungují na problémy se spaním a fakt mě to zachránilo. Najednou jsem spala celou noc.

• Citovat
  • Upravit
781
10.9.19 16:55
@Anonymní píše:
Z vlastní zkušenosti vím, že to opravdu v hlavě může být. Měla jsem období, kde jsem kvůli neustálému čůrání nemohla ani spát. Všechna vysětření v pořádku, praktická mi zkusila nasadit lehká antidepresiva, která dobře fungují na problémy se spaním a fakt mě to zachránilo. Najednou jsem spala celou noc.

Jedna holčina mi psala, že ji nasadili betigma na caste moceni a prý ji to zabralo. Zeptám se na to zítra gynekolozky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9121
10.9.19 17:33

@Jeans Já ti zas napíšu, že jsem brala Betmigu samotnou, i Betmigu a Vesicare dohromady a vůbec mi to nepomohlo :think:, ale zeptat se určitě můžeš. Držím palce, dej pak vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 17:36
@Lollitka píše:
@Jeans Já ti zas napíšu, že jsem brala Betmigu samotnou, i Betmigu a Vesicare dohromady a vůbec mi to nepomohlo :think:, ale zeptat se určitě můžeš. Držím palce, dej pak vědět.

Díky, ale co s tím Teda mini dělat? Vždyť tě takhle snad nemohou nechat? Cytoskopii ti dělali? Třeba je zuzena mocova trubice a ta se dá upravit dilatačne nebo operaci! Dále splaseny mocak opět operace, když leky nezaberou! Také to může být orekrvena sliznice v močáku, zanicena apod. No co pomuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9121
10.9.19 17:45

@Jeans Cystoskopii mám dělanou 2-krát, poprvé nález tzv. „glomerulace“, typické pro intersticiální cystitidu, takže jsem byla hospitalizovaná na urologii a v narkóze mi dělali biopsii, ale tam se IC nepotvrdila. Pak podruhé cystoskopie vloni a tam nález cystitis cystica a metaplazie trigona, dřív se myslelo, že je to prekanceróza, tak se to vypalovalo, ale pak se zjistilo, že není a že to nevadí, takže tam mám cysty pod sliznicí. Močovou trubici mám normální šířky (2-krát dělaná kalibrace). S Dr. jsme se jednou bavili i o botulotoxinu do močáku, ale pak bych byla nějakou dobu prý asi plně závislá na cévkování a to nechci (takhle se cévkuji 2-krát denně). Urodynamiku jsem taky měla dělanou 2-krát, tam je zas nález hypotonický, hypoaktivní detrusor a detrusoro-sfinkterická dyssynergie (detrusor a sfinkter jsou svaly, které se podílí na močení, detrusor se má stáhnout a sfinkter povolit), proto mám zbytkovou moč. Tak já už fakt nevím… k urologovi se budu tento týden objednávat na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 17:50
@Lollitka píše:
@Jeans Cystoskopii mám dělanou 2-krát, poprvé nález tzv. „glomerulace“, typické pro intersticiální cystitidu, takže jsem byla hospitalizovaná na urologii a v narkóze mi dělali biopsii, ale tam se IC nepotvrdila. Pak podruhé cystoskopie vloni a tam nález cystitis cystica a metaplazie trigona, dřív se myslelo, že je to prekanceróza, tak se to vypalovalo, ale pak se zjistilo, že není a že to nevadí, takže tam mám cysty pod sliznicí. Močovou trubici mám normální šířky (2-krát dělaná kalibrace). S Dr. jsme se jednou bavili i o botulotoxinu do močáku, ale pak bych byla nějakou dobu prý asi plně závislá na cévkování a to nechci (takhle se cévkuji 2-krát denně). Urodynamiku jsem taky měla dělanou 2-krát, tam je zas nález hypotonický, hypoaktivní detrusor a detrusoro-sfinkterická dyssynergie (detrusor a sfinkter jsou svaly, které se podílí na močení, detrusor se má stáhnout a sfinkter povolit), proto mám zbytkovou moč. Tak já už fakt nevím… k urologovi se budu tento týden objednávat na kontrolu.

Tak na něj šlapni, že takhle to nejde! Třeba kdyby to vypálili tak by se ti ulevilo! Jedna holka to tady psala, že ji něco vypalovali nějaké ložisko a ulevilo se jí od toho moceni! Já se z toho zcvoknu. Vůbec to nedávám. Byla jsem veselá 😊 stále jsme něco podnikali a teď je ze mě hromádka neštěstí co nic nemůže a nezvládne. Já klidně půjdu na operaci, upise se dáblu, když mi někdo pomůže. Tohle už nezvládám psychicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 17:52
@Lollitka píše:

A co zkusit ive incontinent stop. Některé ženské psaly, že tak často nemusí na wc. Nevím jen tip co kdyby to vyšlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9121
10.9.19 17:58

@Jeans A co to je? Nějaké vložky? Já netrpím inkontinencí, mám tzv. „suchý“ OAB asi, ale díky za tip, s urologem to vše proberu, naštěstí je fajn a snaží se pomoci. Mrzí mě, že tě to tolik semlelo, mně je to sice nepříjemné, ale zažila jsem v životě spousty horších věcí (léčím se k tomu na psychiatrii 12 let), takže močák mě sice štve, ale říkám si, že je tolik horších věcí, které by mně vadily více. Třeba teď mi bylo měsíc pořád šíleně na zvracení a každé ráno jsem zvracela, motala se mi hlava, skoro nikam jsem nemohla jít a když už, tak jen s igelitkou a dávila jsem se i před lidmi… tak to mi bylo víc nepříjemné, než to, že pořád lítám na wc a že mě to řeže a že se musím cévkovat. Ale samozřejmě na operaci s močákem bych taky klidně šla, kdyby na to nějaká byla. Kdyby bylo indikované např. to vypálení, tak do toho jdu hned. A ty jsi ještě nebyla na cystoskopii, ani urodynamice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 18:02
@Lollitka píše:
@Jeans A co to je? Nějaké vložky? Já netrpím inkontinencí, mám tzv. „suchý“ OAB asi, ale díky za tip, s urologem to vše proberu, naštěstí je fajn a snaží se pomoci. Mrzí mě, že tě to tolik semlelo, mně je to sice nepříjemné, ale zažila jsem v životě spousty horších věcí (léčím se k tomu na psychiatrii 12 let), takže močák mě sice štve, ale říkám si, že je tolik horších věcí, které by mně vadily více. Třeba teď mi bylo měsíc pořád šíleně na zvracení a každé ráno jsem zvracela, motala se mi hlava, skoro nikam jsem nemohla jít a když už, tak jen s igelitkou a dávila jsem se i před lidmi… tak to mi bylo víc nepříjemné, než to, že pořád lítám na wc a že mě to řeže a že se musím cévkovat. Ale samozřejmě na operaci s močákem bych taky klidně šla, kdyby na to nějaká byla. Kdyby bylo indikované např. to vypálení, tak do toho jdu hned. A ty jsi ještě nebyla na cystoskopii, ani urodynamice?

Ne mě to nikdo neudělal tohle vyšetření! Ten ive incontinent stop jsou tablety a ano, ženské to berou na inkontinenci, ale i na oddaleni moci. Prodává se to v lékárně. Nevim nezkusil jsem to, ale zkouším co se dá. Teď propolis v lekarskem lihu do sklenice vody. Lžička ráno a večer. V sobotu jdu k leciteli. Mě to semlelo moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí