Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@ajaho18 píše:
@Jeans děkuji, snad mi URL pomůže.
A ty nemůžeš svoji práci vykonávat? Já třeba pracuju v kanclu, takže naštěstí mám wc pár metrů a můžu jít kdy chci.
Jeans, tohle je uplně na psychiku to nejhorší![]()
![]()
nemůžeš se poradit i s nějakým odborníkem. Za mě můžu říct, že pokud na to nemyslím, tak snad vydržím i 2hodiny nejít na wc. Víkend na chatě jsem ani nevěděla, že mám nějaké problémy. Měla jsem wc pár kroků, nebo jsem šla v lese. Psychika se uklidnila a měla jsem pokoj.
Měla by jsi to řešit i v tomto směru. Sama píšeš, že jsi uzel nervů
Já do práce nemůžu. Pracuji jako pečovatelka v terénu a chodím po lidech a starám se o nê. Chodím s nimi nakupovat, k lékaři apod a toho nejsem schopna, když to nevydržím! Jo potřebuji dát psychiku dohromady, ale jak, když je to nuceni tak šílené! Já už takhle nechci žít!… 😧 Je mi fakt bídně. Na každé vyšetření čekám, protože nejsou lékaři. Já už to prožívám 3 měsíce a nezvládám to.
@Jeans to je strašné. A hlavně mě udivuje, že to přišlo tak z ničeho nic. U mě vím, že se to táhne, tak nějak postupně, rok..né li dýl. Dnes jdu na rodičák…a vím, že jen příjdu do školy, jdu na wc, pak hodinu a hned jdu zas po rodičáku na wc.
Život to opravdu obtěžuje otřesně. Nejhorší bude pak schůzka v MŠ, to máme ve čtvrtek a tam nejsou wc…budu běhat kdoví kam pak..asi do tesca.
opravdu, koho toto netrápí, si to nedovede představit. Ale zároven se bojím a říkám si…kéž by to byl jen hyperaktivní močák…můžou být opravdu daleko horší věci a diagnozy ![]()
@ajaho18 píše:
@Jeans to je strašné. A hlavně mě udivuje, že to přišlo tak z ničeho nic. U mě vím, že se to táhne, tak nějak postupně, rok..né li dýl. Dnes jdu na rodičák…a vím, že jen příjdu do školy, jdu na wc, pak hodinu a hned jdu zas po rodičáku na wc.Život to opravdu obtěžuje otřesně. Nejhorší bude pak schůzka v MŠ, to máme ve čtvrtek a tam nejsou wc…budu běhat kdoví kam pak..asi do tesca.
opravdu, koho toto netrápí, si to nedovede představit.
Ano kéž by to bylo lehce vylecitelne. Už je to na palici.
@ajaho18 píše:
@Jeans to je strašné. A hlavně mě udivuje, že to přišlo tak z ničeho nic. U mě vím, že se to táhne, tak nějak postupně, rok..né li dýl. Dnes jdu na rodičák…a vím, že jen příjdu do školy, jdu na wc, pak hodinu a hned jdu zas po rodičáku na wc.Život to opravdu obtěžuje otřesně. Nejhorší bude pak schůzka v MŠ, to máme ve čtvrtek a tam nejsou wc…budu běhat kdoví kam pak..asi do tesca.
opravdu, koho toto netrápí, si to nedovede představit. Ale zároven se bojím a říkám si…kéž by to byl jen hyperaktivní močák…můžou být opravdu daleko horší věci a diagnozy
Jo tohle mě také štvalo. Ráno se mi na wc chtělo už v půlce cesty do školky, natož pak ještě zpět. A poté „ideální“ v kombinaci školka+škola a nejhorší čekání na děti, když jely z výletu.
Nyní už to mám lepší, ale dříve jsem měla děsné nucení, i když jsme nepila a měla v močáku pár kapek. Nyní při lécích to je jednou tak, podruhé onak. Třeba dnešek mě mile překvapil, že jsem v práci nebyla na WC 4 hodiny (!) fakt nějaká extra výjimka, jinak chodím co hodinu.
@Evkad píše:
Jo tohle mě také štvalo. Ráno se mi na wc chtělo už v půlce cesty do školky, natož pak ještě zpět. A poté „ideální“ v kombinaci školka+škola a nejhorší čekání na děti, když jely z výletu.
Nyní už to mám lepší, ale dříve jsem měla děsné nucení, i když jsme nepila a měla v močáku pár kapek. Nyní při lécích to je jednou tak, podruhé onak. Třeba dnešek mě mile překvapil, že jsem v práci nebyla na WC 4 hodiny (!) fakt nějaká extra výjimka, jinak chodím co hodinu.
A ty bereš jaké leky na ten mocak? A kdy začali zabirat?
@Jeans Už mám vyzkoušených více, ale mám intoleranci léků, takže jich většinu nesnesu. Momentálně beru jeden v minimální dávce (vliv na močák spíše nic jako moc
, ale pomohl mi při léčbě problémů jiného oboru/neuro) a momentálně ten druhý, asi také nemá takový vliv, jaký by měl mít.
@Evkad píše:
@Jeans Už mám vyzkoušených více, ale mám intoleranci léků, takže jich většinu nesnesu. Momentálně beru jeden v minimální dávce (vliv na močák spíše nic jako moc, ale pomohl mi při léčbě problémů jiného oboru/neuro) a momentálně ten druhý, asi také nemá takový vliv, jaký by měl mít.
A to bereš tedy na tu hyperaktivní tu mocoveho mechyre? A něco na uklidneni, když je to z neurologie? Potřebovala bych to jako sůl,!
@Jeans Copak já vím?
První asi na uvolnění svalů a to druhé na hyperaktivní moč. měchýř(?) - aby se zvedla kapacita, ale jak opadla horka, tak mám dojem, že kapacita je ještě horší než byla.
@Evkad píše:
@Jeans Copak já vím?První asi na uvolnění svalů a to druhé na hyperaktivní moč. měchýř(?) - aby se zvedla kapacita, ale jak opadla horka, tak mám dojem, že kapacita je ještě horší než byla.
Dnes je mi hrozně. Strašně mě to nuti a to co chvíli. Zbláznim se z toho
Ahojte holky,
tak jsem dnes byla u urologa a málem jsem tam ani nedojela, cesta trvá hodinu, takže jsem v polovině cesty musela vystoupit a letět na placené wc. A to jsem před odchodem byla během hodiny 4-krát. Dostala jsem léky Betmiga, už jsem je jednou brala a pokud nezaberou do měsíce, tak by Dr. uvažoval o botulotoxinu do močového měchýře. Jinak jako obvykle předpis cévek, ty mi přijdou poštou.
Je to fakt psycho, pak jsem byla na neurologii a tam jsem nevěděla, jestli můžu jít na wc, protože přede mnou byl někdo v ordinaci a já nevěděla, kdy vyjde a kdy půjdu na řadu já, takže jsem se tam kroutila. Sice jsem to skoro 1,5 hodiny vydržela, ale pak jsem hned letěla.
@Lollitka píše:
Ahojte holky,
tak jsem dnes byla u urologa a málem jsem tam ani nedojela, cesta trvá hodinu, takže jsem v polovině cesty musela vystoupit a letět na placené wc. A to jsem před odchodem byla během hodiny 4-krát. Dostala jsem léky Betmiga, už jsem je jednou brala a pokud nezaberou do měsíce, tak by Dr. uvažoval o botulotoxinu do močového měchýře. Jinak jako obvykle předpis cévek, ty mi přijdou poštou.
Je to fakt psycho, pak jsem byla na neurologii a tam jsem nevěděla, jestli můžu jít na wc, protože přede mnou byl někdo v ordinaci a já nevěděla, kdy vyjde a kdy půjdu na řadu já, takže jsem se tam kroutila. Sice jsem to skoro 1,5 hodiny vydržela, ale pak jsem hned letěla.
Ty jsi jak já! Hrůza vid také se moc bojím, když někam jdu k doktorovi! Prosím jak ta cytoskopie probíhá? Bolí to? Řeknou výsledky hned? Jak dlouho to trvá? Děkuji
@Jeans Cystoskopie se vůbec neboj, mě to nebolelo ani trošku a byla jsem na ni 2-krát. Ale já jak se cévkuji, tak jsem na to zvyklá. Trvá to chviličku, tak cca 5 minut? Možná i méně, záleží, jak pečlivě to Dr, prohlíží, mně tam napustil trochu tekutiny, aby byl lepší přehled. Výsledek je hned, protože pokud tam něco je, tak to Dr. hned vidí, takže alespoň nějaký přibližný výsledek napíše od zprávy, pokud je tam něco, co je potřeba poslat na histologii, tak mně pak např. v narkóze dělali biopsii, takže se to pak dá ještě kromě makroskopického pohledu ověřit i mikroskopicky, když je na něco podezření. Držím moc palce, kdy na to jdeš?
@Lollitka píše:
@Jeans Cystoskopie se vůbec neboj, mě to nebolelo ani trošku a byla jsem na ni 2-krát. Ale já jak se cévkuji, tak jsem na to zvyklá. Trvá to chviličku, tak cca 5 minut? Možná i méně, záleží, jak pečlivě to Dr, prohlíží, mně tam napustil trochu tekutiny, aby byl lepší přehled. Výsledek je hned, protože pokud tam něco je, tak to Dr. hned vidí, takže alespoň nějaký přibližný výsledek napíše od zprávy, pokud je tam něco, co je potřeba poslat na histologii, tak mně pak např. v narkóze dělali biopsii, takže se to pak dá ještě kromě makroskopického pohledu ověřit i mikroskopicky, když je na něco podezření. Držím moc palce, kdy na to jdeš?
Díky moc, jdu 1.10. v, 11.30. No už teď se bojím, ale doufám, že se to pohne k lepšímu prosím 🙏. Zítra mám donést 2 zkumavky moci, cervenou a žlutou mi dali! Také jsi dávala moc předem?
@Jeans Jj, dávala jsem předem vždycky moč a samozřejmě jsem v ní měla bakterie, takže jsem tam přišla na tu cystoskopii, Dr. mi dal ATB, musela jsem hodinu počkat a pak mi cystoskopii provedl, ale zkumavku jsem dávala jen jednu.
Byla jsem na urodynamice, ta tedy trvá déle než 5 minut. Cévku mi zaváděli 2×, jednou na vyprázdnění zbytkové moči a pak na vyšetření. Nic jsem necítila, až doma asi dvě močení byla nepříjemná. Horší to bylo první tři dny co jsem se sama cévkovala, než člověk přijde na princip.
@Lollitka Pokud někde u lékaře čekám, tak většinou jdu zároveň, když vchází nějaký pacient do ordinace, tak vím, že to stihnu. Ale už jsem šla i když mě pak asi vyvolávali, po chvilce vyšli z ordinace a ptali se, kde jsem byla. Podruhé mě hledali po chodbě. Ti co vědí, co mám za problém, tohle neřeší. Prostě počkají.
No jsem zvědavá na sebe, neboť jsem čekala, co léky a močák u normálního počasí, jako něco drobného je lepší, ale asi ne tak, jak si představují. Ale tedy noci jsou čím dál horší, asi tím jak mě léky vysušují a nutí mě to pít.
Pokud Ti dali dvě zkumavky, tak ta jedna je sterilní a tu budou posílat na kultivaci. U nás jim asi stačí odebrat vzorek těsně před vyšetřením na místě.
P. S. nebylo by dobré udělat uzavřenou skupinu?