Můj splašený močák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9109
10.9.19 18:09

@Jeans To mě mrzí… no ale tedy že tě nepošlou ani na ta vyšetření? Jak dlouho že už tě to trápí? A jestli nemáš zúženou močovou trubici zjišťovali? Léčitelům moc nevěřím, ale nechci tě odrazovat, sama jsem s tím močákem (mimo jiné) byla u vyhlášené léčitelky, ale vůbec mi nepomohla. Byla jsem kvůli močáku i na hypnózách a taky nic. Já už se s tím prostě nějak smiřuji, že to bude napořád, ale tak uvidím, co teď ta nová kultivace a hlavně, co urolog. Kamarádka začala chodit na výplachy močáku hyaluronovou kyselinou, tak třeba to pomůže taky, mně o tom říkali v nemocnici, že bych na to chodila, kdyby se potvrdila ta intersticiální cystitida, ale nepotvrdila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 18:14
@Lollitka píše:
@Jeans To mě mrzí… no ale tedy že tě nepošlou ani na ta vyšetření? Jak dlouho že už tě to trápí? A jestli nemáš zúženou močovou trubici zjišťovali? Léčitelům moc nevěřím, ale nechci tě odrazovat, sama jsem s tím močákem (mimo jiné) byla u vyhlášené léčitelky, ale vůbec mi nepomohla. Byla jsem kvůli močáku i na hypnózách a taky nic. Já už se s tím prostě nějak smiřuji, že to bude napořád, ale tak uvidím, co teď ta nová kultivace a hlavně, co urolog. Kamarádka začala chodit na výplachy močáku hyaluronovou kyselinou, tak třeba to pomůže taky, mně o tom říkali v nemocnici, že bych na to chodila, kdyby se potvrdila ta intersticiální cystitida, ale nepotvrdila se.

Já podstoupím cokoliv jen ať to pomůže. Mám pořád plný bolestivý mocak, který se musí bezpodminky vyprázdnit. Trpím takhle od začátku června a vyšetření nic. Jen 6 atb, které nepomohly. Zítra jdu na gyndu a na urologii 25 září na cevkovani moče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9109
10.9.19 18:30

@Jeans Já mám taky pořád nutkání, než bolest spíš tlak, ale cítím to de facto celý den, když se vymočím, tak za 5 minut už bych mohla znovu a nechápu, kde se ta moč tak rychle bere. Ale tobě už jednu cévkovanou moč vyšetřovali, ne? Já se cévkuji do zkumavky sama, praktická Dr., nebo urolog, mi jen dají žádanku na kultivaci cévkované moči. Držím moc palce na tu gyndu zítra, dej pak vědět, co ti Dr. řekla. To už tedy máš docela dlouho a že to moc neřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 18:39
@Lollitka píše:
@Jeans Já mám taky pořád nutkání, než bolest spíš tlak, ale cítím to de facto celý den, když se vymočím, tak za 5 minut už bych mohla znovu a nechápu, kde se ta moč tak rychle bere. Ale tobě už jednu cévkovanou moč vyšetřovali, ne? Já se cévkuji do zkumavky sama, praktická Dr., nebo urolog, mi jen dají žádanku na kultivaci cévkované moči. Držím moc palce na tu gyndu zítra, dej pak vědět, co ti Dr. řekla. To už tedy máš docela dlouho a že to moc neřeší…

Já ne sama oni cevkuji mě! No první moci jsem dávala v nacurane zkumavce sama. Tam byli ty bakterie! Minulý týden ve čtvrtek mě cevkovali přímo v ordinaci a, že už tam bakterie nejsou, ale proč tedy mám to caste curani? Tak zítra na gyndu a uvidím co tam mi poví? A pak na uro toho 25 zase cevkovani a čekání na výsledky. Jen bych chtěla kdyby to ustoupilo. Pokud by to bylo podrazdene od zanetu! Přesně tak to mám já vycuram se a mohu jít znovu. Pořád mam ten dojem, ze se nedocuram úplně a pořád v mocovych cestach zůstává zbytkova moc. Myslím, že nejsem daleko od pravdy. V ten čtvrtek jsem byla u dr. a v čekárně jsem se vycurala! Pak mě chvilku nato cevkovali a v pohodě si vzali 2 zkumavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9109
10.9.19 18:51

@Jeans Já vím, že tě cévkují oni, já jen psala, že já se cévkuji sama do zkumavky, že mi Dr. jen dají žádanku na cévkovanou moč. No pokud tam máš tu zbytkovou moč a měla bys často bakteriální záněty, tak to chápu, protože ve zbytkové moči se bakterie množí. Třeba bys mohla dostat nějaké léky, aby ses lépe vyprázdnila, nebo pak třeba taky to cévkování, ale to vše by měla určit urodynamika, tam se zjišťuje zbytková moč (reziduum). Tak uvidíš, co toho 25.9. na té urologii vymyslí, ale kdyby tě odbyli, tak bych se na ta vyšetření objednala někam na soukromou kliniku třeba, nevím, jak to máš daleko do Prahy, ale je jich tu několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9109
10.9.19 18:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 18:55
@Lollitka píše:
@Jeans Já vím, že tě cévkují oni, já jen psala, že já se cévkuji sama do zkumavky, že mi Dr. jen dají žádanku na cévkovanou moč. No pokud tam máš tu zbytkovou moč a měla bys často bakteriální záněty, tak to chápu, protože ve zbytkové moči se bakterie množí. Třeba bys mohla dostat nějaké léky, aby ses lépe vyprázdnila, nebo pak třeba taky to cévkování, ale to vše by měla určit urodynamika, tam se zjišťuje zbytková moč (reziduum). Tak uvidíš, co toho 25.9. na té urologii vymyslí, ale kdyby tě odbyli, tak bych se na ta vyšetření objednala někam na soukromou kliniku třeba, nevím, jak to máš daleko do Prahy, ale je jich tu několik.

Já bych se i klidně objednala do Prahy jsem z Kolína. Mám to hodinu cesty do Prahy, ale oni mají také dlouhé čekací doby. Zkoušela jsem Karlak a tam mi řekli až v listopadu. V Kolině je to na dlouho nemají moc doktorů a místa na vyšetření jsou zábrana. Teď pojedu toho 25 do Čáslavi, ale už chci nějaké řešení. Mě to utrapi. Bojím se jet dal i jít bez dostupnosti wc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.9.19 19:06
@Lollitka píše:
Něco třeba tady: https://urosante.cz/…covych-cest/

Děkuji, už jsem tam napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9109
10.9.19 19:10

Já ti poslala SZ, jsou už některé věci, které veřejně psát nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.19 19:16

Holky včera jsem ponocovala kvůli práci a musela si dát malou kofolu, abych neusnula, když kafe fakt nedávám. Šla jsem po ní 3krát vydatně na záchod ještě v bdělém stavu, 4krát v noci a ještě ráno jsem pořád čurala jako průtokáč aniž bych moc pila. Olča zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
9109
10.9.19 19:37

Ahoj Olčo,
já mám přesně to samé, dám si i třeba skleničku obyčejné vody a za chvíli jdu 3-krát hned po sobě a pak ještě po nějaké době zas. A kdy že jdeš na nějaké to vyšetření? Držím moc palce, já jsem taky průtokáč :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.19 21:20

Na vyšetření půjdu přes příští týden. Čekací lhůty jsou kapitola sama o sobě, ale tak je to asi všude :zed: Holky, to je hrozné, co píšete - tolik vyšetření a pomoc v nedohlednu :,(
@Lollitka - A sdělili ti doktoři vůbec nějakou diagnozu nebo jen dvanáct let tápou…? Je mi tě líto. Třeba by se to ani močáku nemuselo týkat. Já už hledám všemožné diagnozy na internetu a děsím se čím dál víc. Mohlo by to být prý i něco s hypofýzou, nadledvinami nebo i roztroušená skleroza…Kdybych třebas chodila jen ve dne, ještě bych to pochopila, ale to noční vstávání už je asi opravdu závažnější + sem tam únik. Já se ani pořádně nevyspím kvůli tomu. Mám podezření, že mi snad i nějaká moč v měchýři zůstává, hlavně když piju něco perlivého nebo s kofeinem.
Jak tady psala paní o tom, že to může být v hlavě, souhlasila bych, kdybych chodila často a MÁLO. Vzpomenu si na nervy u zkoušek apod., tam tenhle mechanismus podobně fungoval. Jenomže pochybuju o tom, že by si „hlava vyrobila“ takový objem moče. Ale vyloučit to nemůžu.
Já mám veřejné WC také zmapované, vítám i ta v obchoďácích, mnohokrát mě zachránila. Mám zmapované i různá odlehlejší místa v případě nouze. Prostě když musím, tak hned.
Ale někdy zas vydržím dlouho i s plným močákem. Pak si vyberte :nevim:
Praktická na mě koukala, že to asi ještě neslyšela :mrgreen: To jsem zvědavá, jak bude koukat ten doktor…a pak já na tu případnou diagnozu :zed:
Myslím na vás, holky :hug: :hug:
 Olča

• Citovat
  • Upravit
9109
11.9.19 13:02

Olčo,
a kolik denně vypiješ tekutin? Kolikrát za noc chodíš na wc?
Já jsem si teď měřila objemy moči a třeba během 10ti minut se mi jí udělá 150 ml, což mi taky nepřijde normální.
Budu ti moc držet palce příští týden na vyšetření, dej pak vědět.
No moje diagnóza původně byla retence moči, ale pak se k tomu nabalovaly další a další problémy s močákem. Na roztroušenou sklerózu u mě urologové mysleli a hnali mě na neurologii na MRI mozku a míchy, ale nic se nenašlo. Jinak ano, může se třeba jednat i o diabetes insipidus (tzv. „žíznivka“), mrkni třeba tady: https://www.wikiskripta.eu/…us_centralis
Tak moc držím palce a určitě se ozvi, já mám zítra volat urologovi, tak se snad taky na něčem domluvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11669
11.9.19 14:13

@Lollitka Po ránu také lítám a nejhorší jsou cca 2-3h po probuzení. Kolikrát jsem nemohla ani na otočku obchodu (cca 30-40 minut), jelikož jsem nemohla ani dojít dojít, jak se mi chtělo. Doma jsem pak vypustila skoro 500ml moči bez pár mm a to před odchodem jdu 3×, abych měla jistotu, že chvilku vydržím. Do práce vstávám před 4h, abych mohla za 2,5h vyrazit a vydržela 30minutovou cestu.
O nocích ani nemluvě, spíše už jásám, pokud se probudím jen 3×, jelikož některé noci jsou fakt zážitek. Pak se divím, že jsem utahaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
11.9.19 14:52

Ahoj holky, čtu vaši diskuzi a jsem na tom hodně podobě a začínám z toho taky šílet. Jak píšete o tom že je to v hlavě…tak u mě už určitě :? :?
U mě proběhly opakované záněty močových cest…trápila jsem se tím cca 5let (je to asi 15let zpátky..ted je mi 40). Neustále jsem brala atb..v létě, zimě…minimálně 3×do roka. Pak mě kontroloval pravidelně URL, co půl roku..udajně mi kontroloval ledvinovou pánvičku. Dle URL se mi nezvětšovala, tak nebyl důvod nic s tím dělat. Chodila jsem tam co půl roku a pak už jen co rok. Mezitím jsem 2× porodila a nikdy se mi zánět nevrátil. Poslední rok se pozoruji, že močím nějak častěji. Přikládala jsem to tomu, že díky těm zánětům jsem se naučila více pít (cca 3litry tekutin vypiju denně+kávy). Pak se to ale stupnovalo a všimla jsem si, že když jedu na nákup, nevydržím ani hodinu bez wc. V práci to samé, doma to samé…v noci chodím minimálně 3×. Už jsem zkoušela i méně pít, ale bolí mě pak hlava a stejně lítám taky. Začne mě tlačit na močáku a pokud to držím ještě déle, už pak nemůžu ani vyčurat, jak to nejde a bolí mě podbřišek. Při čurání nic..ani pálení, ani bolení, vyčurám a taky žádná bolest.
Minulý týden se to uplně zhoršilo-byli jsme na konci srpna v termálech. Bylo vedro, ale celý den jsem byla v mokrých plavkách, šla do termální vody 38st a pak do chladnější 28st. Večer šílené křeče, nemohla jsem chodit. Nahřála jsem se ve sprše a dobrý. Pak jsem ovšem lítala celý týden v práci co hodinu, břicho mě bolelo, no děs. Pořád jsem na to myslela, takže ještě o to horší. Objednala jsem se na URL, naštěstí mě vezme už hned 17.9. K tomu jsem začala ted v pondělí krvácet, přitom MS mám mít až za 10dní (mám tělísko) takže jsem vyplašená..jestli mám jít i na gyndu!!! Už jsem taky zoufalá, počkám na URL a pak ještě zkusím na gyndu.
Holky dejte info, co a jak vaše vyšetření. A at dopadne co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí