Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kudrnka89
tak to je hnus. Nedokážu si to představit…chudák dítě, to budou šoky…
![]()
@Anonymní píše:
Prosim Vas chtela bych se zeptat. Sestra byla dneska na soudě a rozhodl soudce, ze ma syna dávat otci mi vikend a prazdniny. Problém je v tom, ze otec se o nej nikdy nezajímal a neplatil celých 7let.Ten kluk ho ani nezná a neví, ze je jeho otec(za otce ma přítele matky).Ona neví co ted ma delat, ma dva měsíce na to, aby maleho s nim seznamila jelikoz ho nikdy neviděl. Co muze delat? vzdyt je to blbost, on neplatil a ted ho chce, jelikoz dneska poslal prvni alimenty.Moc dekuji za rady
Nemuze se odvolat k vyssi instanci?
Odvolat se a najít si právníka. Napadnout morální otcovství nebo minimálně navrhnou kontakt pouze za doprovodu sociální pracovnice. Nejlepší by bylo kdyby sestra vyhledala dětského psichologa a s ním konzultovala další postup.
Soud ale nedava deti otcum neplaticum jenom tak
pochybuji ze z vasi strany je to uplne ciste, protoze jinak pripada v 99procentech dite matce.
Okamžitě se odvolat a vzít si k odvolacímu soudu dobrého právníka. Odvolat se, do té doby není rozsudek pravomocný. Vzít dobrého právníka a už k odvolacímu soudu mít připravené posudky od psychologa, že dítě považuje za otce někoho jiného a není to v zájmu dítěte.
@Anonymní píše:
Prosim Vas chtela bych se zeptat. Sestra byla dneska na soudě a rozhodl soudce, ze ma syna dávat otci mi vikend a prazdniny. Problém je v tom, ze otec se o nej nikdy nezajímal a neplatil celých 7let.Ten kluk ho ani nezná a neví, ze je jeho otec(za otce ma přítele matky).Ona neví co ted ma delat, ma dva měsíce na to, aby maleho s nim seznamila jelikoz ho nikdy neviděl. Co muze delat? vzdyt je to blbost, on neplatil a ted ho chce, jelikoz dneska poslal prvni alimenty.Moc dekuji za rady
Taky jsem takový případ zažila. A bylo to z důvodu, že matka otci dítě zatajila. Tudíž nemusel ani doplácet alimenty zpětně nic.
Tento otec o dítěti věděl a je od začátku uveden v RL?
@Janichka píše:
Soud ale nedava deti otcum neplaticum jenom takpochybuji ze z vasi strany je to uplne ciste, protoze jinak pripada v 99procentech dite matce.
však soud dal dítě matce, tady jde jen o víkendy a prázdniny
jinka zkusila bych na to malýho připravit, a odvolání, jen pokud ho bude striktně odmítat..teda za předpokladu že otec má opravdový zájem
Jestli neplatil celých 7 let ani korunu a nevídal ho a měl to v rozsudku, tak může zažádat o zbavení rodičovské zodpovědnosti.
@Janichka soud nedal dítě otci, jen rozhodl o tom, že se má sním syn navštěvovat, ale on ho nezná. Nic jiného
@N. evill píše:
Taky jsem takový případ zažila. A bylo to z důvodu, že matka otci dítě zatajila. Tudíž nemusel ani doplácet alimenty zpětně nic.Tento otec o dítěti věděl a je od začátku uveden v RL?
Jo jo věděl o něm, dokonce ho ještě dovezl domů z porodnice, ale pak se odstěhoval a nikdy se neozval ani na žádném soudu ohledně placení nebyl a malý ho má v RL.
@Tiger-lily to normálně může?? Jestli to jde bylo by to super. Zítra jede za právníkem a uvidí co jí poví, zkusí i toho psychologa. Jinak moc děkuji
@slavuska1 no zájem u soudu projevil, ale kdo ví na jak dlouho a boji se, aby to malému neuškodilo psychycky