Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@ka2ka píše:
Když bylo synovi dva roky tak tchánovci měli stejný problém, tchyně vymyslela že teda koupí ty podsedáky dva a dají je na sebe
@Šarlota4 píše:![]()
![]()
promin to mi zlepsilo vecer
to jsem ráda
já šla do kolen, tchyně nemohla pochopit proč jsem řekla že ne
@Krčka píše:
Ahoj, mam sestiletaka 135cm/35kg. Mam za ukol poridit podsedak k prarodičům do auta. Co si budeme povídat, podsedak je bezpečnostní hruza, ale sedacku kupovat nechteji a kdyz ho jednou za jeden/dva mesice vezou tak nadavaji, ze musi k nam pro sedacku a pak zase zpátky pro nej… Ja je chapu, ale… Neznáte nekdo nejaky bezpecny podsedak?No jasne ze ne, tak aspon nejaky dobry podsedak?
jestli má 35 kg, tak to už pomalu z běžných autosedaček vyrůstá ![]()
Jsou do 36 kg, ne?
@Šarlota4 ale pokud už je dítě váhově nad limit. Tak je pro něj bezpečnější podsedák než sedačka
@Netopirek píše:
@Krčka no s oblečením váží 35kg a nebo víc? Sedačky jsou do 36kg, s oblečením.
Jinak podsedák s isofixem
Skoronahej ma 35kg
Pri jeho vaze uz ani podsedak by nemusel mit. Horsi to bude s vyskou ![]()
Nestacil by jen zkracovac pasu? Svede pas dolu a ten pak nejde diteti pres krk https://m.aliexpress.com/…1787369.html?…
Jedinej podsedak s isofixem a zkracovacem pasu.
https://www.eshopbaby.cz/…-anthrazite/?…
@Krčka pří této kombinaci váhy a výšky bych podsedák klidně koupila. Dceři jsem ho koupila na začátku roku, když jsme se střídali odpoledne v jízdě pro děti do školy, brali jsme třeba dvě či tři děti, dle auta.
@růžový achát píše:
Ta vekova hraniční kategorie těsně před pubertou je fakt co se týka bezpečnosti v autě dost nedořešená. Ja ma 12 ti leťaka a jezdíme často, vshove už na sedačku nenía teď čím ho ochránit, je to děs. Jinak pro 6 - ti leteho jednoznačně autosedačku i kdybych měla kupovat novou, bez sedačky ani ránu.
njn, ale jakou, když už se nevejde. 35kg bez oblečení, s oblečením už má určitě víc než 36..
Mě zase dítko vyrůstá z autosedačky výškou - přitom nesplňuje váhový ani věkový limit na to, by mohl být bez ![]()
@MaličkáD dělají i plastové, vypadá to jako spodek autosedačky a je pevnější, jak ty. Neříkám, že je to lepší, jen chci upřesnit, že ne každý podsedak je jen polystyren.
@Krčka Do autosedačky už se velikostně stejně nejspíš nevejde, tak co jiného zbývá než koupit podsedák ![]()
@Ivana 85 pravda děkuji. Váhu jsem přehlédla. To bych se s prarodiči tedy domluvila, že to ještě dva tři měsíce vydrží dojet pro sedačku a pak ten podsedák.
@Moise A musí mít dítě nad 150 cm autosedačku, když nemá dost kg? Známá má kluka už bez, je mu 10, ale je vyhledávání, tak kila určitě taky nesplňuje. Máš to nějak podrobné zjištěné? Díky