Musím koupit podsedák do auta a trpím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4019
6.3.18 06:18

Teď dočítám. Bych vám její postavu vyfotila, ale je hrozně stydlivá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
6.3.18 06:34

Jsem moc ráda, že si nepřipadám jako jediná hysterka na světě, když odmítám přesunout 5,5 letého syna na podsedák. Obě švagrové v tomto věku dětí v podsedáku vozily (přitom 2 jsou jak třísky). Nikdo nechápe nebezpečnost podsedáku, zvlášť pro tak malé děti. Sice jsem neporadila, ale přidám se k názoru, autosedačka dokud to jde a nikdo mě nepřesvědčí o opaku. 1× týdně vozím synovce 6 let, mají teda už jen ten podsedák. Jímá mě hrůza, ale pro ně tedy autosedačku kupovat nebudu. Holt jejich zodpovědnost, ale je mi z toho smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
6.3.18 06:36
@veria píše:
Máme podsedak s izofixem a takovou zabranou na pase, aby to decku neslo pod krkem. Používáme jen na krátký provozy velmi občas, myslím ze to není tak hrozny.

To me zajima, muzes typ prosim? - mozna bych casem uzila pro rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
6.3.18 06:54

Naše holky 7 a 9 už taky jezdí v pdsedáku, mají obě už přes 36 kg. Jsou dost vysoké, té starší i při té váze lezou žebra, mladší není tak vychrtlá, ale oplácaná taky ne.

Souhlasím s většinou, pokud už váží dítě víc, sedačka přestává být bezpečná. Ohledně podsedáku si myslím, že je úplně jedno jaký, žádnou ochrannou funkci nemá, jde jenom o to, aby dítě sedělo výš a nešel mu pás přes krk. Hlavně co nejmíň vrstev, bundou raději dítě přikrýt, ale to platí i pro sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
6.3.18 08:46
@jita22 píše:
To me zajima, muzes typ prosim? - mozna bych casem uzila pro rodice.

Už jsem to sem dávala, zalistuj trochu zpět. Nebo si napiš do google podsedák s isofixem, je jediný na trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
6.3.18 20:49
@unuděná píše:
@Nimie no tak jasne, ale to uz ma dnes skoro kazde auto. respektive ono uz skoro kazde auto ma isofix.My ho meli I v 10let starem renaultu ;)

nemá. Povinné je to teprve poslední pár let, předtím to byla jen dobrovolná výbava.
A jen tak ho do každého auta nepřidáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
6.3.18 20:58
@veria píše:
Ale ty jsi dospěla, na 12 lety dítě je to asi poměrně dost. Těm se to pocita jinak.Já si zas neumím představit 35 kilovyho 6letyho. Moje dcera za 3 měsíce 6 let má 17 kilo. Tj dvakrát méně 8o

tak pokud je vysoký :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
6.3.18 21:01

Muzete mi pls nekdo objasnit, proc je autosedacka pro 36 kg a vic nebezpecna, kdyz podsedaky jsou take do 36 kg?!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.3.18 21:11

@Alyss1 podsedák dítě jen zvedá. Sedačku má kolem sebe. Při nárazu by se sedačka vyšší váhou mohla zlomit a ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 21:12

Ok. Diky za vysvetleni.

• Citovat
  • Upravit
11943
6.3.18 22:48

A když je podsedák jen do 36 kg a dám ho těžšímu dítěti (protože je na výšku prcek)? To by nemělo vadit, ne? :think: Bude mít jen trochu přes těch 36, než doroste i na výšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.3.18 01:41

@Titty když koupíš kvalitní, tak určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.3.18 08:20
@Moise píše:
nemá. Povinné je to teprve poslední pár let, předtím to byla jen dobrovolná výbava.
A jen tak ho do každého auta nepřidáš :nevim:

isofix je ve všech autech povinný od roku 2006, tedy všechny 12 letá auta ho mají povinně, a začal se postupně do aut montovat již od roku 1998, takže mnoho i 20 letých aut ho má.
Dá se říci, že i když je vozový park v ČR starý v průměru 15 let, tak 90% aut isofix má, ale mnoho lidí o tom ani neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
9.3.18 13:07

@steeve ano, ale pouze příprava, která i tenkrát byla volitelná.
V roce 2011 jsme nakráčeli s autem do servisu s tím, že chceme na přípravu dokoupit „oka“ a ačkoliv to byl autorizovaný servis naší značky, neměli pomalu ani ponětí o tom, co je to isofix, příprava a tyhle věci. Manžel si musel na internetu najít přesně co chce, objednat si to a namontoval si to sám.
Vyloženě isofix jako takový, že přijdeš k autu a máš tam hotová oka, to není záležitost zas tak stará.

edit
http://www.autembezpecne.cz/…sy-i-na-unik článek z roku 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.3.18 14:13

@Moise bylo pár výrobců, kteří zákazníky očůrali přípravou a pak chtěli za dodělání platit, ale většina výrobců ten isofix měla, podívejte se třeba do kteréhokoliv VW Golf od roku 1998, ty je tam mají vždy, kterékoliv japonské či korejské auto od roku 2000 ho má taky, ale třeba Audi nebo Ford dělali jen ty přípravy. ( samozřejmě ten zákon, že od roku 2006 je isofix povinný se týká všech nových modelů od roku 2006, pokud auto bylo už 10 let zpět vyráběné a vyrábělo se dál po roce 2006, tak se ho to netýkalo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí