Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@unuděná píše:
@Nimie no tak jasne, ale to uz ma dnes skoro kazde auto. respektive ono uz skoro kazde auto ma isofix.My ho meli I v 10let starem renaultu
No jo, jenže průměrný věk vozového parku (a zvlášť co se týče babiček a dědečků) je stále kolem 15 let
a tam se isofix většinou instaloval buď jako příplatkovka nebo u luxusnějších modelů.
@Ivana 85 píše:
@růžový achát snad by jsi nechtela rvat 12ti letyho kluka do autosedackyMam 10ti letyho a kdybych mu rekla at si sedne do sedacky tak by sel radsi pesky.
Mám to taky tak. Dceři bude 12, 58 kg a 163 cm a fakt si nedovedu představit, jak takovou slečnu budu rvát do autosedačky. Vždyť je stejně velká jako já
její reakce by byla stejná jako reakce tvého syna. ![]()
@Nimie tak jasne, ale je to vse o tom, co jsme ochotni pro bezpecnost deti delat a co uz nam prijde zbytecne.Ja nechavam deti jezdit na bruslich bez chranicu, na odrazedle bez helmy, behat bose… jiny by nade mnou kroutili hlavou.My zase vybrali auto s isofixem a kvalitni autosedacky, protoze jezdime hodne a daleko
Jak vidis, jsou tu I takove, co davaji 115cm predskolacka na polstar a mysli si, ze je to ok.Jen prispivam svym nazorem ![]()
@unuděná v zásadě souhlasím, to bylo spíš z toho hlediska, že ti co dítě převáží 2× do roka si většinou kvůli tomu nebudou pořizovat jiné auto
u rodičů je to trochu jiné přeci jenom.
@unuděná píše:
@Nimie tak jasne, ale je to vse o tom, co jsme ochotni pro bezpecnost deti delat a co uz nam prijde zbytecne.Ja nechavam deti jezdit na bruslich bez chranicu, na odrazedle bez helmy, behat bose… jiny by nade mnou kroutili hlavou.My zase vybrali auto s isofixem a kvalitni autosedacky, protoze jezdime hodne a dalekoJak vidis, jsou tu I takove, co davaji 115cm predskolacka na polstar a mysli si, ze je to ok.Jen prispivam svym nazorem
tak bez helmy a chráničů já bych je nepustila, bosky i jo, ale mladší vyžaduje ponožku i do sandálů a starší loni běhal bosky dvakrát a dvakrát jsem mu musela vytahovat žihadlo.. autem starší jezdí tak 5-6× měsíčně cca 2 km, mladší ještě méně, výjimečně 16 km..
@růžový achát píše:
Je ji 12 a váží 58 kg?
a co je na tom divného když měří 163cm? Je velká jak já s touhle váhou mám akorátní postavu
@Netopirek píše:
a co je na tom divného když měří 163cm? Je velká jak já s touhle váhou mám akorátní postavu
Ale ty jsi dospěla, na 12 lety dítě je to asi poměrně dost. Těm se to pocita jinak.
Já si zas neumím představit 35 kilovyho 6letyho. Moje dcera za 3 měsíce 6 let má 17 kilo. Tj dvakrát méně ![]()
@ka2ka píše:
Když bylo synovi dva roky tak tchánovci měli stejný problém, tchyně vymyslela že teda koupí ty podsedáky dva a dají je na sebe
@veria píše:
Ale ty jsi dospěla, na 12 lety dítě je to asi poměrně dost. Těm se to pocita jinak.Já si zas neumím představit 35 kilovyho 6letyho. Moje dcera za 3 měsíce 6 let má 17 kilo. Tj dvakrát méně
taky si to neumím představit, můj má 19 kg.. je sice o 10 cm menší než syn zakladatelky, ale vrstevníky převyšuje minimálně o půl hlavy.. synovi mé kamarádky bude v květnu 8 a má 32 kg, je oplácanější..
@růžový achát píše:
Asi tak 6- 35 kg je dost no, muj 12 - ma 38 - my jsme tedy běžci takže jsme vybehaní, nechtěla jsem se vas nějak dotknout, jen se tomu podivuji toť vše.
No mne ses ničím nedotkla. ![]()
@veria píše:
Ale ty jsi dospěla, na 12 lety dítě je to asi poměrně dost. Těm se to pocita jinak.Já si zas neumím představit 35 kilovyho 6letyho. Moje dcera za 3 měsíce 6 let má 17 kilo. Tj dvakrát méně
Ale výšku 163cm mám od 12 i s tou váhou. Ono když je holka vysoká jak dospělá ženská, musí k tomu mít i váhu ženský.
Tak 35kg v šesti by bylo OK, kdyby měl 130cm. Takhle bude kluk víc zakulacený.
Ale to je jedno, pokud má oblečený 36kg, tak je pro něj bezpečnější podsedák než autosedačka. A to v jakýmkoliv autě
@růžový achát tak ono to není jen dneska. Já jsem ve 12 měla 163/60kg, podprsenku s Céčkovými košíčky a 2 roky MS. Od té doby jsem vyrostla jen 2cm a váhově až do těhotenství byla stejně.
A ve třídě nás vyspělejších bylo víc. U holek ke normální, že jsou v tomhle věku některý dospělejší a jiný dětský. Kluci to mají později.
@růžový achát ano. Má silnější stehna, ale je štíhlá. Byť to zní neuvěřitelně. Tohle hlídáme, ještě před půl rokem jsme bojovali s nadváhou. Tak ono jí ve dvanácti chybí už jen pět cm a je stejně vysoká jako já. A já, když měla 60 kg, tak jsem vypadala pomalu jako anorektička.
zato teď.
![]()