Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hmyz se stahuje do tepla. Letos jsme měli v bytě desítky berušek. Aktuálně už mouchy moc nelétají, ale jak panelák prohřeje slunce, vylézají z děr. Zkusila bych klasické mucholapky, ty visící válečky. A větrat.
Mucholapky moc nezabírají, zkuste je normálně postříkat sprejem proti létajícímu hmyzu. Jsou to mušky, co jdou na ovoce.
Taky se mi někdy před 2-3 roky v zimě objevily najednou v kuchyni takovéhle malé černé mušky. Nejdřív jsem netušila, kde se berou, ale pak jsem objevila, že vylézají z květináče s pažitkou, kterou jsem si koupila v supermarketu. Evidentně v hlíně byly larvy (nebo vajíčka?
) a v teple se začaly líhnout. Tak se zkus podívat jestli někde něco podobného nemáš…
Uz ani nesundavam sitky na oknech na zimu. Driv jsem je zazimovala do garaze, ale to nema smysl. Jak jsou ty zimy rok od roku teplejsi a teplejsi. Tak ta pakaz furt lita. Bych nemohla vubec vetrat.
Postrikej je sprejem.
Dobrý den,
, ale v kuchyni se mi objevily černé mušky. Jsou větší než octomilky (jsou velké asi 2-3 mm) a určitě se nejedná o potravinové moly. Moc nelétají, jen si tak sedí na stropě nebo po stěnách. Kuchyň je nová čistá. Vše mám uzavřené v na dobách. Stejně mi přijde, že ty mušky jen sedí a nehledají potraviny. Nelezou po lince nebo po nádobí.
Nalepila jsem mucholapky v podobě ležících parků, ale nějak nezabírá jí. Nevíte, co jsou tyhle potvůrky zač?
je mi to trochu trapné