Může být chlap, který má dítě zodpovědnější?

Bondatrova
19.5.15 16:36

Může být chlap, který má dítě zodpovědnější?

Tohle se netýká přímo mě, ale mojí dobré známé.

Je jí 31 roků, její partner má 33 roků, čekají spolu dítě. Její partner je silně nespolehlivý, nikdy pro ni nic neudělal, ona nemá našetřené žádné peníze, on taky ne, ano, otěhotněla s ním, to se hold stalo, dítě si chce nechat, chlap je nyní natěšený, to kamarádku nesmírně těší, vidí ho jako dobrého člověka, který se na dítě těší - ach ta naivita…

Chlap bez práce, jen po brigádách, kamarádce dluží peníze, v minulosti ji několikrát ublížil tím, že se jí třeba neozýval atd. - vztah na nic…

Kamarádka s ním „hodila řeč“, chtěla si promluvit, on se o minulosti vůbec bavit nechce, zajímá ho prý jen budoucnost, chce si najít práci, postarat se…

Zní to hezky, ale myslím, že tak to v životě nefunguje.

Myslíte, že se chlap dokáže v tomhle změnit, že třeba ho rodina opravdu nakopne k pracovitosti a zodpovědnosti?

Já na tyhle báchorky moc nevěřím a kamarádky je mi líto, dnes jsme se kvůli tomu pohádaly, ano, mluvit bych jí do toho už neměla, ale zajímá mě, jak jste to měly třeba vy a jaký na to máte názor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
19.5.15 16:41

Nemám osobní zkušenost. Můžu napsat jen to, že na báchorky taky nevěřím. A že je naivní domnívat se, že se chlap změní. Neříkám, že k jistým změnám dojít může, rozhodně ale ne k razantním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
19.5.15 16:41

Nepitvat se v minulosti a zaměřit se na budoucnost je fajn přístup, kéž by mu to klaplo.

A tobě nerozumím, proč se hádáš s kamarádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
19.5.15 16:42

75:25,ve prospěch té horší varianty.Lidi se moc nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 16:42
@Bondatrova píše:
Tohle se netýká přímo mě, ale mojí dobré známé.

Je jí 31 roků, její partner má 33 roků, čekají spolu dítě. Její partner je silně nespolehlivý, nikdy pro ni nic neudělal, ona nemá našetřené žádné peníze, on taky ne, ano, otěhotněla s ním, to se hold stalo, dítě si chce nechat, chlap je nyní natěšený, to kamarádku nesmírně těší, vidí ho jako dobrého člověka, který se na dítě těší - ach ta naivita…

Chlap bez práce, jen po brigádách, kamarádce dluží peníze, v minulosti ji několikrát ublížil tím, že se jí třeba neozýval atd. - vztah na nic…

Kamarádka s ním „hodila řeč“, chtěla si promluvit, on se o minulosti vůbec bavit nechce, zajímá ho prý jen budoucnost, chce si najít práci, postarat se…

Zní to hezky, ale myslím, že tak to v životě nefunguje.

Myslíte, že se chlap dokáže v tomhle změnit, že třeba ho rodina opravdu nakopne k pracovitosti a zodpovědnosti?

Já na tyhle báchorky moc nevěřím a kamarádky je mi líto, dnes jsme se kvůli tomu pohádaly, ano, mluvit bych jí do toho už neměla, ale zajímá mě, jak jste to měly třeba vy a jaký na to máte názor?

Co nadělá, i ta nejzašší varianta je, že stejně bude vychovávat dítě ve střídavce. Prostě kostky už byly vrženy (nepůjde-li na potrat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
19.5.15 16:45
@Karleon píše:
Nepitvat se v minulosti a zaměřit se na budoucnost je fajn přístup, kéž by mu to klaplo.A tobě nerozumím, proč se hádáš s kamarádkou.

Protože vím, co jí vše dělal, byla jsem ta jedna jediná, které se svěřovala, znám ji od střední školy a přála bych jí fajn chlapa a ne takového nýmanda, taky nemá dobrou finanční situaci, je mi jí líto, protože vím, jak to asi vše dopadne.

Nebyla to hádka v pravém slova smyslu, jen výměna názorů, kterou jsme si již vysvětlily.

Bylo mi jasné, že se mě někdo zeptá, proč se starám o kamarádčin vztah.

Jen jsem chtěla vědět, jestli můj názor cítí někdo stejně nebo jsem velký skeptik.

Nejdůležitější je to, aby se teď nenervovala, to je jasné…

• Citovat
  • Upravit
6882
19.5.15 16:49

To se uvidí časem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
19.5.15 16:51

Pokud může něco chlapa změnit, tak to bude nejspíše rodičovství. Ale musí to chtít on sám. Jinak nepomůže vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
19.5.15 16:52

@Bondatrova Já chápu, že chceš pro kamarádku to nejlepší. Měla jsem to tak podobně. Kamarádka těhotná z magorem, tolik ošklivých věcí jí udělal, svěřovala se mi, byly to hrůzy, co jí prováděl coby těhotné. No po porodu je z něj svatoušek, z nich nejzamilovanější pár na světě a ze mě bývalá kamarádka. A to jsme se ani nestihly pohádat. Kdyby aspoň to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
19.5.15 16:56
@zoidberg píše:
Pokud může něco chlapa změnit, tak to bude nejspíše rodičovství. Ale musí to chtít on sám. Jinak nepomůže vůbec nic.

No kéž by!!!

Ale nevím, právě znám v okolí dost případů, že ženská si myslela, že chlap bude s příchodem dítěte jiný, a lepší, ale většinou to tak nikdy nebylo.

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
19.5.15 16:59
@Karleon píše:
@Bondatrova Já chápu, že chceš pro kamarádku to nejlepší. Měla jsem to tak podobně. Kamarádka těhotná z magorem, tolik ošklivých věcí jí udělal, svěřovala se mi, byly to hrůzy, co jí prováděl coby těhotné. No po porodu je z něj svatoušek, z nich nejzamilovanější pár na světě a ze mě bývalá kamarádka. A to jsme se ani nestihly pohádat. Kdyby aspoň to…

Tak to je smutný s tím, jak dopadlo vaše přátelství já jsem právě ta jedna jediná, která ví vše a proto je mi z toho úplně zle, ještě jedné kamarádce řekla tak trochu z těch věcí, které jí dělal, ale ta její kamarádka je věřící, interrupce vůbec neuznává a taky jí říká, že se s příchodem dítěte mlže změnit, já tomu nevěřím, ale kéž bych neměla pravdu, protože ona si opravdu zaslouží dobrý život.

• Citovat
  • Upravit
43037
19.5.15 17:01

@Bondatrova ja myslim, ze muze. je otazka, jestli z nej bude vzorny manzel, ale o neco by se snad zlepsit mohl. Vsak i rozvedeni muzi se udajne k druhym manzelkach chovaji uplne jinak - lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
19.5.15 17:02

No jo, kamarádky, co to myslí dobře s dalšími kamarádkami, jsou nakonec nejhorší. Co jsi jí řekla, že jste se pohádaly? Nech už to být, ostatně je to její věc. Dítě si rozhodla nechat, takže nějak to spolu doklepat musí.
Já jsem se nedávno taky pohádala s dlouholetou kamarádkou, když jsem jí samozřejmě s dobrým úmyslem radila, ať se vykašle na chlapa, kterej se k ní chová jako největší buran a hovado. No špatná jsem já a doteď se mnou nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
19.5.15 17:05

@Bondatrova No mně je z toho taky smutno, ale už se s tím pomalu začínám smiřovat a to to není úplně čerstvá záležitost. My jsme si byly opravdu hodně blízké, ale on mě nemá rád. A ona si vybrala. Chápu to, respektuju to, ale to neznamená, že mě to nebolí. Na druhou stranu je fajn, že on je třeba ten jeden z tisíce, co se změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
19.5.15 17:08

Myslím si, že pokud by chtěl tak by o tom jen nemluvil. Ono slibem nezarmoutíš, já bych mu nevěřila. Kamarádku lituju, když čekají mimčo, a má toho nezodpovědného chlapa. Jenže to není jen on nezodpovědnej ale i kamarádka, já bych si s takovým dítě nepořizovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí