Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji všem dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, jak přesně vypadá nidační špinění? Včera, 8dpo jsem po sexu krvácela (nebyla to jasně červená krev). Vyteklo ze mě ale celkem velké množství, až mě to i vyděsilo
. Teď už jen malinko špiním. MS čekám až tak za 2,3 dny. Může i toto být nidační špinění? Předčasná ms to určitě není měřím si teplotu a určitě bych to poznala. Dneska jsem zkoušela i test, ale asi je ještě brzo. Máte někdo zkušenost s takovýmto špíněním, krvácením? Předem děkuji za vaše odpovědi a názory ![]()
Tady toi zkopíruju co psala @terinka4444
Nidační krvácení může nastat až tehdy, kdy je oplodněné a rozrýhované vajíčko zanořeno do děložní sliznice. Vajíčko po ovulaci putuje minimálně 5dnů vejcovodem, tam se rýhuje, teprve nejdřív 5.den padá do dělohy, pak zhruba den hledá ideální místo na zanoření, putuje dělohou, pak se teprvě začne zanořovat, jako teplá kulička do másla, pak teprve začne jeho povrch tvořit, taková jako chapadýlka, která rorušují sliznici dělohy, aby se embryo dostalo k matčině krvi, jmenuje se to klky, matčina krev je omývá a tím se k embryu dostává to, co potřebuje z matčiny krve a toto teprve se může projevit nidačním krvácením, takže nejdřív týden po ovulaci a to je brzy, spíš až tak 10.den
Takže zjednodušeně: Ano, může ![]()
@Klara23 podle mě to je spíš začínající ms. podle teploty můžeš poznat naprostý prd. mě se během měření taky několikrát stalo že zůstala během ms nahoře a klesla až na konci ms. nidační krvácení to teoreticky být taky může, ale to nezbývá nic jiného než počkat. test můžeš zkusit tak 11DPO to už by měla být čárka
Já běžně po 11ti dnech mívám ms, takže spíš budu spolíhát na teplotu a jestli to ten den nedostanu, tak test udělám potom. Ms mně normálně začíná opravdu jinak, troufám si říct, že bych to poznala, ale ženský tělo je opravdu nevyspitatelný…
Seizdra: Moooc děkuji. Přesně toto jsem chtěla vědět. Jak a proč to vlastnfunguje, nikde jsem ale tuto odpověd nenašla, díky
. Akorát mě zaráží to množství krve?? Všude je to popisováno spíš jako nepatrné zašpinění. Tu kaluž krve
bych rozhodně nepatrnou nenazvala ![]()
@Klara23 nidační krvácení je z nahlodané cévky takže to bývá opravdu menší množství jasné krve (ale nemusí to tak být vždy) pokud to bylo po sexu tak to může mít i jinou příčinu. navíc tělo není stroj takže na to že je něco běžně se nemůžeš 100% spolehnout. každopádně držím palce ať to dopadne jak si přeješ
Já krvácela cca 10-12 DPO, myslela jsem, že začíná MS o 2-3 dny dřív. Docela dost, jasná krev, po hodince už ani špinění. Čekala jsem, že se MS rozjede, ale nic ![]()
Terezz: A kdy ti to ukázal test?? Já si říkám, že nebýt toho sexu, taky bych spíš jen pár dní špinila. Ale ten sex, že tomu tak trochu „pomohl“. Dneska jsem si všimla, že ještě malinko špiním, ale opravdu jen nepatrně… Asi musím jen čekat ![]()
@Klara23 já testovala až 31.1. a tohle bylo 12.1. Nechtěla jsem tomu věřit, ale pak mě bolely prsa. Furt sem to odkládala, nečekali jsme, že se povede přirozeně, tak jsem chtěla mít test s jistotou.
@Klara23 jo, taky jsem si říkala, že musím počkat - protože sledovat ducha na testu jsem nechtěla. Ale počkala jsem docela dost, tak se snad vyplatilo ![]()
A taky mi pak našli něco, asi mizející dvojče, ale nezdá se mi, že by toto krvácení bylo od toho, protože ještě ve 13tt to bylo 1,2 cm velké. Špinila jsem, ale o dost později, tak od 10tt.
A dvojčata se údajně poznají už podle hladiny hcg v krvi. Je prý výrazně vyšší, možná i dvojnásobná, ale to už si nejsem jistá. Každopádně, ať to bylo cokoliv je hlavní, že teď už je vše v pořádku…