Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2862
6.12.11 18:05

Ježiš Háti, ty jsi mě úplně povzbudila :hug: Já to musím vydržet, někdy prostě trochu vybuchnu, ale já to dám. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
6.12.11 18:12

JASNE , ZE TO DAS :_))

HLAVNE NEZOUFEJ , URCITE SI najdes cestu jaka bude pro tebe i mimi to nejlepsi :-))

bedruna7 píše:
Ježiš Háti, ty jsi mě úplně povzbudila :hug: Já to musím vydržet, někdy prostě trochu vybuchnu, ale já to dám. Děkuji :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.12.11 18:17

Bedrun, to chápu, že když nepodpoří a nevysvětlí situaci lékař, je člověk z toho hotovej. Věř si a zmákneš to. Hlídej hlavně těch 6-8 pomočených plenek za den, počítá se i čůrání mimi plenku při přebalování, to je důležité a známka toho, že má mimi dost MM.

Mrzí mě, že je tak velká část dětských lékařů tak neomluvitelně neinformovaná a pak maj maminky zbytečně nervy a zbytečně sáhnou po UM. Lež s maličkou klidně delší dobu, mluv na ní, i když se kroutí. Není to o tom, že bys byla špatná máma a proto se dítě kroutí, prostě to je jedno ze stádií vývoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.12.11 18:17

Upozornila jsi lékaře, který ti Norethisteron předepisoval, že kojíš. Podle SPC je kontraindikován (nesmí se při kojení užívat). Někdyy to může jen znamenat, že se výrobce chrání a užívat se může, ale je třeba, aby byl o kojení informován. Zavolej zítra na laktaační ligu, oni ti poradí lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.12.11 18:24

Alpako, může to tak být a nemusí. Musela jsem brát Ascorutin na podkožní krvácení po porodu půl roku během plného kojení, který se při kojení také nesmí (a jaký div, ani v těhu) a laktáci mi taky řekli, že nesmím s ním kojit. Přitom jsem s ním kojila normálně, mudra, internistka i magistra v lékárně řekly, že když je to takhle, je to ok. Stejně tak v těhu se předepisuje jak na běžícím pásu.

Alpaka píše:
Upozornila jsi lékaře, který ti Norethisteron předepisoval, že kojíš. Podle SPC je kontraindikován (nesmí se při kojení užívat). Někdyy to může jen znamenat, že se výrobce chrání a užívat se může, ale je třeba, aby byl o kojení informován. Zavolej zítra na laktaační ligu, oni ti poradí lépe
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
6.12.11 18:27

Alpako ty tabletky mám od svého gynekologa a říkala mi, že to tam píšou, ale že je mám užívat jen 10 dní…což je do čtvrtka…

Teď ji kojím a kroutí se jak žížala, pořád brečí, ale jak ji něco zaujme, tak čumí a je klid. Dělá to přesně tak - Saje, saje, pustí se, řve, rychle hledá bradavku, přisaje, ihned pouští, řev a tak stále do kola. Měnila jsme i prsa a dělá to u obou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.12.11 18:27
Háta_x píše:
Alpako, může to tak být a nemusí. Musela jsem brát Ascorutin na podkožní krvácení po porodu půl roku během plného kojení, který se při kojení také nesmí (a jaký div, ani v těhu) a laktáci mi taky řekli, že nesmím s ním kojit. Přitom jsem s ním kojila normálně, mudra, internistka i magistra v lékárně řekly, že když je to takhle, je to ok. Stejně tak v těhu se předepisuje jak na běžícím pásu.
Alpaka píše:
Upozornila jsi lékaře, který ti Norethisteron předepisoval, že kojíš. Podle SPC je kontraindikován (nesmí se při kojení užívat). Někdyy to může jen znamenat, že se výrobce chrání a užívat se může, ale je třeba, aby byl o kojení informován. Zavolej zítra na laktaační ligu, oni ti poradí lépe

Vždyť to píšu. Ascoruti je ale vitamin C a rutin, který je běžně obsažen v potravinách. Výrobci se zjevně jen nechtělo provádět povinné testy na těhotných,bylo by to drahé. Norethisteron je hormon,který můželaktaci určitě ovlivnit, zvláš ve velkých dávkách. Domléka proniká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
6.12.11 18:28

Háti Ascorutin jsme brala taky, ale vysadila jsem ho asi před 2 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
6.12.11 19:37

nečetla jsem všechny příspěvky…

Ale pokud krvácíš, tak je možné, že jí mlíčko nechutná, bo se mění chuť mléka… Já to vždy poznala u dcerky, jakmile jsem dostala MS, tak dcerka mi moc nechtěla pít… já hodně bojovala s mlíkem a vybojovala :-) malá má 9 měsíců a stále kojím, sice už jen na večer, v noci (občas) a ráno, přes den už moc ne, bo si raději dá normalní stravu a jednou až dvakrát jí dám UM a dcera je spokojená… :-)

takže nezoufej a zkus kojit co hodinu přes den… hodně pij neperlivé vody a čaje :-) hlavně nestresuj a buď v klidu a užívej si miminka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.12.11 20:24

Alpi, znám složení Ascorutinu a proti hormonům je -dá se říct- neškodné. Hormony v dávce špatné pro miminko by nikdo nepředepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
6.12.11 21:25

Petulik já už právě nekrvácím, měly by mi přijít měsíčky po dobrání těch tabletek na zastavení krvácení…je to složité :roll:

Holky malá spinká od 8 hod., chvíli se pokroutila, pak se ale najednou rozkojí a jde slyšet jak mlíčko hltá…mám ty prsa úplně vycickané jak jsme ji furt přikládala.....vzala jsem teď odsávačku (ruční z DM) a nic moc teda, jen pár kapek, tak jsem mačkala rukou a stříkaly jemné čůrky, ale taky ne tak, jak když jsou nalité…je to špatně? Nemělo by to mlíčko valit hodně nepřetržitě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.12.11 21:29
bedruna7 píše:
Petulik já už právě nekrvácím, měly by mi přijít měsíčky po dobrání těch tabletek na zastavení krvácení…je to složité :roll:Holky malá spinká od 8 hod., chvíli se pokroutila, pak se ale najednou rozkojí a jde slyšet jak mlíčko hltá…mám ty prsa úplně vycickané jak jsme ji furt přikládala.....vzala jsem teď odsávačku (ruční z DM) a nic moc teda, jen pár kapek, tak jsem mačkala rukou a stříkaly jemné čůrky, ale taky ne tak, jak když jsou nalité…je to špatně? Nemělo by to mlíčko valit hodně nepřetržitě?

to je v poho, při spurtu norma. Musíš se smířit s tím, že už prsa nebudou jako v šestinedělí. Já po druhém porodu mám placky už od dvou týdnů. mlíko se tvoří do zásoby hlavně v šestinedělí, aby to měla mimina jednodušší, pak už musí makat, aby něco dostaly. Línějším povahám se to krutě nelíbí )viz moje obě fděti). S prvním jsem to prožívala, vyšilovala, břečela, před každým kojením se bála, co zase bude. Dceruuž ignoruji, ona se vyvzteká a nakonec si dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.12.11 21:49

Bedrun, to je normálka. Prsa se nalévají jen ze začátku, pak už se MM vytváří přímo při kojení sáním a odstříkat jde špatně. Jestli máčkneš na bradavku a MM vidíš, máš ho. To je podstatné. Počkej ještě za pár týdnů, to budeš mít možná prsa úplně prázdná a stejně budeš kojit pořád. Drž se a buď v klidu. Takhle vypadá skutečné kojení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
6.12.11 21:51

:hug: :hug: :hug: :hug: Holky bulím tu jak malá jak čtu tu vaší podporu :hug: :hug: :hug:
Moc děkuji, já prostě musím vydržet :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.12.11 22:27

Bedrun :pankac: to dáš! A jen si pořvi, ten stres a napětí musí někudy ven a až se vybulíš, bude zas dobře :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová