Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10032
2.1.12 13:40

To mě mrzí… :-( někdy se zdá, že vyblije hodně, ale je to třeba jen troška… ale pokud se vzteká a kroutí, a nechce tahat, tak asi bych to nelámala a dala UM :-( taky mi to občas dělala dcerka, tak jsem jí nechala víc vyhladovět a pak si už vytahala co chtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.1.12 15:32

Dávala jsi pořádně odříhávat? Jak se dítko pouští a zas přisává + při pláči, polyká vzduch a proto ti nejspíš tolik zvrací. Je pak jasné, že když vysosně UM naráz, vzduchu tolik nespolyká a ty si to vyložíš jako MM=špatně, UM=dobře.

Billi píše:
Tak jsem strávila posledních několik dní jen kojením. Výsledek? Nespokojené a blijící dítě :( Fakt nevím, co chce. Čím víc jsem kojila, tím víc se vztekal a blil. Teď mám pocit, že vše, co vypije, letí zase ven. U prsu se vzteká a kroutí, podle všeho neteče. Včera v noci jsem nevydržela a dala Nutrilon :( . Neblil a od té doby je zase spokojené a usměvavé mimčo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.1.12 00:21

Háto, říhá po každém kojení + i v průběhu, jinak blindí i u prsa (i těsně po přisátí). Má podezření na reflux… To že přisává vzduch vím. Je to i slyšet, jak ho polyká. Bohužel nevím, co s tím mám dělat :nevim: Rozhodně si to nijak nevykládám. Byly dny, kdy i u prsa zvracel jen minimálně. Snad se to zase zlepší. Je mi jasné, že spurtuje.
K UM jsem se uchýlila jen proto, že byl vyloženě nespokojený a nechci mu ho dávat dřív, než to opravdu bude nezbytně nutné.

• Citovat
  • Upravit
2693
1.8.12 15:23

Mám dvou měsíční dceru, plně jsem kojila jen 2 týdny. Už od začátku Jsme šíleně bojovali. Měli jsme špatnou techniku takže jsem měla zrasované bradavky. Ve dvou týdnech byla šíleně plačtivá a já nevěděla co s ní. Tak kamarádka navrhla flašku. Tak bulela jsem to ale mala mi poprvé usnula baz pláče tak jsem dokrmovala. Mám el. odsávačku ale po kojení víc než pár kapek neodstříkám. Je vůbec možný abych se ještě rozkojila dostatečně tak aby to stačilo malé a byla plně kojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
1.8.12 15:33

Poradím ti jednu super stránku laktační poradkyně-maminky dvou dětí. Radí jak s kojením atd. Je to super promakaná stránka, já sama tam taky chodím pro rady, když mám „laktační krizi“ :-) Podle mě, ale rozkojit půjde :kytka:

Edit: Samozřejmě sem ji zapomněla přidat :mrgreen: Takže: http://www.kojeni.net/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.8.12 15:38

S hodne pevnou vuli a stestim to dokazat pujdes.ten odkaz je super! drzim palce.me se to bohuzel nepodarilo a uz jsem se nerozkojila:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.8.12 16:08
@Olion píše:
Mám dvou měsíční dceru, plně jsem kojila jen 2 týdny. Už od začátku Jsme šíleně bojovali. Měli jsme špatnou techniku takže jsem měla zrasované bradavky. Ve dvou týdnech byla šíleně plačtivá a já nevěděla co s ní. Tak kamarádka navrhla flašku. Tak bulela jsem to ale mala mi poprvé usnula baz pláče tak jsem dokrmovala. Mám el. odsávačku ale po kojení víc než pár kapek neodstříkám. Je vůbec možný abych se ještě rozkojila dostatečně tak aby to stačilo malé a byla plně kojená.

Rozhodně JE TO MOŽNÉ :palec: :palec: :palec:!!!
Já měla taky problémy, dokrmovala jsem asi týden Nutrilonem, pak jsem se rozkojila (poctivě odstříkávala el. odsávačkou a taky nateklo max. 10-20ml!),UM jsem zrušila a dotedˇ krásně kojím bez UM a nikdy už jsem pak neměla sebemenší problém a s Terezkou si kojení obě moc užíváme :srdce:!

Pokud chceš víc poradit tak kukni na kojení. net - je tam prakticky všechno, co se týká kojení napsáno ;),jela jsem podle toho a jedu dotedˇ i ohledně příkrmů apod. ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.8.12 16:11

Jééé, vidím, že odkaz tu už je ;)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
1.8.12 16:16

Ahuj, my s dcerkou bojovaly s kojenim uz od porodnice - malou jsou zacala kojit az po mesici… chce to dokrmovat strikackou a ne flaskou… a mala se ti normalne prisaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
1.8.12 16:20

Ahoj,
já měla malého na flašce (Calma pro kojený děti) plně asi od 14 dnů do měsíce a půl - částečně odstříkané mléko + UM. Mám široký bradavky a malej se nebyl schopnej přisát. Pak jsem to zkusila a ono to šlo. Dokrmovala pouze UM, odstříkávat jsem nestíhala, pak jsem postupně ubírala dávky, až jsem to jednou zkusila bez, sice jsem pak kojila co hodinu, ale teď už kojím normálně a plně! Ten přechodnej stav trval asi 3 týdny.

Jediné co mi doopravdy pomohlo, bylo, že jsem se přestala stresovat tím, že nekojím, když jsem byla rozhodnutá, že s tím seknu a syn bude na UM, tak to začalo jít!!!

Držím pěsti :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
1.8.12 16:37

Bez problému se přisaje a seje pěkně. Málokdy mi prs jen dudlá. Ale třeba po pěti minutách se pustí a začne se šíleně vztekat. Někdy chytne doslova hysreták. A pak máme zase chvíle kdy po kojení usne tak jí necham ale za hodinu se vzbudí chce ještě ale to u prsu vydrží chvilinku vysaje co se dá a musím dát flašku, ale to je výjmečné. Jinak máme 5,3kg a dokrmuji mezi 120-60ml Je to různé. Někdy se pustí a ještě odsaju z obou prsů mezi 5-10ml po kojení.
@statecna.oslice Upřímně mala mi rozkousala v nemocnici bradavky a i přesto jsem statečně přes bolest přikládala ale bradavky se mi nehojili tak jsem asi 5tý den doma se slzama v očích a na pokraji svých sil prosila tátu jestli by mi neskočil do lékárny pro UM. Mám flašky AVENT. Tak jsem dva dny dávala jen odstříkané a um. V té době jsem odstříkala z obou i 80ml. Prsa se mi zahojili zase jsem plně kojila ale asi od 3 týdne to už nešlo. HOlka u prsu co hodinu. V noci mi spala i 5 hodin. Celý dny proplakala. Myslím si že to byl vspur ale i když jsem přikládala jak divá tak nevím jestli nemám hladové mlíko. Vzhledem k tomu že i tak jsme kojili od narození co 2 hodiny tak zvítezila únava a už jsem neměla sílu k malé vztávat po hodině. Tak jsem začala dokrmovat a nějak nám to zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.8.12 16:48

V nemocnici jsem taky dávala UM pouze hadičkou, odmítla jsem jí dát flašku, ikdyž mi ji sestry dávaly, pak jsem si cestou z porodnice koupila hned lahvičku Calma od Medely!!!

A stres hraje velkou roli :palec:!Já se rozkojila hodinu po tom, co jsme přijely z porodnice ;)!!!Fakt jsem nechápala 8o!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
1.8.12 17:03

@Olion
u prvního syna jsem měla rozkousaný bradavky měsíc :roll: - dlouho se hojili - vím co je to za bolest, ani se ti nedivím. V těch 3 týdnech to byl asi růstový spurt. Ale teď, když je větší, až získá praxi, určitě si intervaly protáhne. Chce to prostě furt zkoušet, UM dát jen v nouzi, když už si nevíš rady… ale hlavně to moc neřešit, psychika je fakt mocná!!!
Pak je ještě spurt okolo 6 týdne nebo 3 měsíce, jestli to nezažíváte. Chování by přesně odpovídalo. Kolik jí je přesně týdnů?

Příspěvek upraven 01.08.12 v 17:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
1.8.12 17:03

@Olion tak ono to predni mlicko jde lepe, pak uz je mozna lenoch dale sat a co ma treba kamaradka ted dvoumesicni miminko, tak taky koji pres den po hodine nekdy dele, ale vahove je na tom dobre, myslim, ze v tomhle horku ma spise zizen (nebo muze mit klidne spurtik a je hladova)… a co zkusit ubrat trosku tohu UM a casteji ji prikladat? ono obecne s UM je to snazsi, dite urcite vice zasyti a krmi se mene… nevim, ale asi bych zkusila pres den trosku omezovat UM, na noc ji treba prilepsi tim umelym mlickem, abyses vyspala, ale ja nemela zrovna v prsech smetanu a tak jsem kojila pres den co hodinu az dve a v noci tak po dvou, trech hodinach az do cca peti mesicu, kdy uz jsem davala prikrm a bylo to lepsi a lepsi… v noci jsem na vstavani rezignovala, mala spala se mnou a kdyz potrebovala, tak si to prso vzdycky nasla a ze me byla razem vyspala mama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
1.8.12 17:13

V neděli nám bylo 8 týdnů. S UM jsme už 5tý týden. A ano umělou se jí snažím omezit a dávat jí tak max 60ml Ale někdy to nejde a na noc jí po pravdě dám 120ml podle návodu a odsaju v 9, malá mezi tím usne a pak ještě odstříkám o půlnoci. Jo než jsem dávala um tak malou jsem měla v posteli a střídavě mi spinkala a plakala u prsa a takhle jsme usínali. Když já nevím jestli s tou malou v té posteli spát nebo ne. Pořád na to nemám názor. vstane mi ve 4 nejpozději v 5 a to už si jí většinou pokud nejsem vyspalá tak beru do postele a od 8 jsme už vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová