Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2862
7.12.11 08:23

Zdravím holky :mavam:

Tak malá usla v 8 večer a ve 4:45 jsme ji šla budit na kojo, pocickala a hned zas usla, ještě spinká :) Tak přeci nemůže být hadová ne? To dítě mě zkouší :twisted:

Holky ještě otázka, hodně jsme musela používat vložky do podprdy a na noc i plínu, ptz mi z druhého prsa valilo mlíko, dneska jsem si nechala jen tu vložku a byla suchá 8o Teče vám pokaždé z druhého prsa mlíčko? Jinak přes den jsme si zas zapomněla vzít a jak jsme kojila, tak byl flek na tričku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.12.11 08:57

S prvním jsem vložky musela mít do 8mi m, s dcerou je už dávno nepoužívám, sem tam kapka, ale žádné potopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.12.11 12:35

ahoj, já si v panice vždycky vzpomněla na větu z příručky - důvěřujte sobě i vašemu děťátku, případně, že děťátko vám může pomoci

Podle tvého popisu máš mlíčka dost, mně z druhého někdy teče, někdy ne. Když budeš trpělivě přikládat, tak se ti začne dělat, stalo se mi to při zvýšené potřebě, byla jsem zoufalá, tak jsem přikládala a přikládala a za 12 hodin mi skoro praskly prsa. Nebuuuuj!

Pomohly mi kojočaje, gravimilk v podstatě kvůli pitnému režimu a hooooodně vody. Jo a dobře se nadlábnout, linie stranou :P

držím palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
11896
7.12.11 12:40
bedruna7 píše:
Holky ještě otázka, hodně jsme musela používat vložky do podprdy a na noc i plínu, ptz mi z druhého prsa valilo mlíko, dneska jsem si nechala jen tu vložku a byla suchá 8o Teče vám pokaždé z druhého prsa mlíčko? Jinak přes den jsme si zas zapomněla vzít a jak jsme kojila, tak byl flek na tričku… :nevim:

ahoj :mavam:
driv mi teklo mlicko z druheho prsa pri kazdem kojeni (ve dne i v noci), i mimo kojeni, takze bez prsni vlozky jsem nikam nemohla, ale ted jak skoncilo sestinedeli, tak taky pokazde netece ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
7.12.11 12:52

Dík holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.12.11 12:54

Buď ráda :lol: Taky mi to po šestinedělí přestalo a těch ušetřenejch peněz a žádnejch nehod při kojení na cestách :palec: Je to samozřejmě normální, jak se upravuje tvorba MM poptávce a tvoří se většina MM až při sání, to prso, které není stimulované, odpočívá a netvoří + není nalité, tak oxytocin nemá co vytlačovat. Hoď si nohy na stůl a dej si třeba Caro a kojící čaj, to dobře stimuluje tvorbu MM :kytka: A jak píšou holky, pořádně jez, nemyslím příliš cukrů a tuků, ale kvalitně - maso a ryby, přílohy, hodně zakysaných věcí a jogurtů, zeleninu, ovoce, mák atd

bedruna7 píše:
Zdravím holky :mavam:

Tak malá usla v 8 večer a ve 4:45 jsme ji šla budit na kojo, pocickala a hned zas usla, ještě spinká :) Tak přeci nemůže být hadová ne? To dítě mě zkouší :twisted:

Holky ještě otázka, hodně jsme musela používat vložky do podprdy a na noc i plínu, ptz mi z druhého prsa valilo mlíko, dneska jsem si nechala jen tu vložku a byla suchá 8o Teče vám pokaždé z druhého prsa mlíčko? Jinak přes den jsme si zas zapomněla vzít a jak jsme kojila, tak byl flek na tričku… :nevim:

Příspěvek upraven 07.12.11 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
7.12.11 12:55

No jo, ale co čtu, tak pomalu při kojení nemůžu nic jíst :( Z ovoce můžu co? A co ze zeleniny? Ryby moc nejím a maso spíš jen kuřecí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.12.11 13:12

tak podle mě už můžeš začít pomalu všechno, podle reakcí (prdíků)… ovoce - loupaná jablka, hrušky, žlutý meloun, snad opartně s tropama, zeleninu snad všechnu kromě zelí a česneku ve velkém (?), jasně, jak píše háta, a s holkama z jiné diskuze jsme se shodly třeba na vejcích, zasytí a vyživí. Těstoviny, rýže, pohanka, kdeco
Třeba můj prcek každý večer ve vaně vykope všechny prdy, tak jím i čočku (a červená je navíc nenadýmavá). Uvidíš, že to bude v pohodě :palec:

• Citovat
  • Upravit
81500
7.12.11 13:24
bedruna7 píše:
No jo, ale co čtu, tak pomalu při kojení nemůžu nic jíst :( Z ovoce můžu co? A co ze zeleniny? Ryby moc nejím a maso spíš jen kuřecí…

nic neřeš, jez všechno, teprve kdyby jsi vypozorovala, že něco konkrétního miminu vadí, tak to vyřaˇd. Většina druhomatek ti řekne, že uprvního nejedly nic a mimini stejně trpělo na bolení bříška, u druhého nic neřeší a jsou v pohodě. Vliv potravy matky na prdy dítěte se přeceňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
7.12.11 13:33

Tak teda budu jíst všechno (krom zelí, čeneku, luštěnin…), snad to přemůžu a vyhrajeme nad tím. díky holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.12.11 13:37
bedruna7 píše:
Tak teda budu jíst všechno (krom zelí, čeneku, luštěnin…), snad to přemůžu a vyhrajeme nad tím. díky holky :hug:

jasně. jedný, z významných imunologických efektů MM je, že se mimino prostřednictvím mléka setkává velmi pomalu s různými složkami potravy a zvyká si na ně. Pokud budeš držet přísnou dietu, tento význam kojení ztratí. O to pak bude pro mimino těžší, když se se vším setká rovnou v příkrmech bez předchozí pomalé přípravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.12.11 13:59

Takhle bych to taky viděla. A u ovoce a zeleniny se řiď tím, co je tuzemské + banány. Snad jen čerstvé pečivo, víc cibulovin a česneku, hodně koření, pálivého, zelí (nemyslím kysané), přemíru kravského mléka (zakysané věci jsou ok, jsou už naštěpené a stavitelnější) a houby. Luštěniny si dej, třeba čočku když na dlouho namočíš a pak sliješ a vaříš v čerstvé vodě, měla by být ok. Naše malá trpěla na prdíky naprosto šíleně a trpí dodnes :roll: takže já musela být extra opatrná, ale i tak jsem zkoušela postupně a co nevadilo, jsem do jídelníčku zařadila.

Kačus82 píše:
tak podle mě už můžeš začít pomalu všechno, podle reakcí (prdíků)… ovoce - loupaná jablka, hrušky, žlutý meloun, snad opartně s tropama, zeleninu snad všechnu kromě zelí a česneku ve velkém (?), jasně, jak píše háta, a s holkama z jiné diskuze jsme se shodly třeba na vejcích, zasytí a vyživí. Těstoviny, rýže, pohanka, kdeco
Třeba můj prcek každý večer ve vaně vykope všechny prdy, tak jím i čočku (a červená je navíc nenadýmavá). Uvidíš, že to bude v pohodě :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.12.11 14:23
Háta_x píše:
Takhle bych to taky viděla. A u ovoce a zeleniny se řiď tím, co je tuzemské + banány. Snad jen čerstvé pečivo, víc cibulovin a česneku, hodně koření, pálivého, zelí (nemyslím kysané), přemíru kravského mléka (zakysané věci jsou ok, jsou už naštěpené a stavitelnější) a houby. Luštěniny si dej, třeba čočku když na dlouho namočíš a pak sliješ a vaříš v čerstvé vodě, měla by být ok. Naše malá trpěla na prdíky naprosto šíleně a trpí dodnes :roll: takže já musela být extra opatrná, ale i tak jsem zkoušela postupně a co nevadilo, jsem do jídelníčku zařadila.
Kačus82 píše:
Třeba můj prcek každý večer ve vaně vykope všechny prdy, tak jím i čočku (a červená je navíc nenadýmavá). Uvidíš, že to bude v pohodě :palec:

souhlas až na to pečivo. podle mě je blbost a tradovaná pověra, aby to mimino nadýmalo. jediný rozdíl mezi čerstvým a starým pečivem jsou živé kvasinky. ty sice mohou kvasnými procesy v zažívacín traktu vést k nadýnání matky. ale CO2 v bublinkaté formě nemá šanci do mlka přejít, pokud nemáš v prsu kompresor, kvasinky v živém stavu tam taky nepřeběhnou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.12.11 14:53

Alpi, malé to při kojení vadilo a dát jí čerstvé pečivo odpoledne nebo večer i dneska, tak prořve a proprdí noc. To samé kynutá těsta, kypřená těsta… Jen podmáslová buchta jí nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.12.11 15:25

no u nás nevadí ani čerstvé cukroví, prcek večer ve vaně řádí jak drak :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat