Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2862
7.12.11 21:30

8o 8o 8o A já valím čerstvé housky a pizzu :zed:
Houby taky jím ve velkém, hodně si dělám polévky…takže ani houby? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
8.12.11 10:30

Háti jak často mám kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.12.11 11:06

Bedrun, koj jak často si miminko řekne, ve dne i v noci :kytka: Terinka je ještě moc maličká na nějaký denní/noční rytmus. Minimálně do 7. až 8. měs se dítě řídí vlastním pocitem nebo instinktem - mam hlad, řvu, chci mámu, řvu, chci pomazlit -řvu, bojim se - řvu atd. Pak začne víc vnímat, začneš s příkrmy a začne zavádění jídelního „režimu“ typu snídaně, sváča, oběd, sváča, (možná ještě jedna sváča), večeře, (možná ještě druhá večeře). A to v různých kombinacích kojení a přkrmů. Ale to je ještě daleko :D

PS: houby jsou hodně těžké na trávení i pro dospělého a přechází do MM. Čerstvé pečivo vadí jak komu. Naší malé vadí dodnes a vadilo i v MM. Pokud ho chceš zkusit, dej si čerstvé ráno, přes den se mrňousek přece jen víc hýbe a chová a má větší šanci bolavému bříšku ulevit. Obecně po 3.měs věku začne kopat mimčo víc nohama a je schopno si pomaličku začít ulevovat i samo.

bedruna7 píše:
Háti jak často mám kojit?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
8.12.11 11:34

Díky Háti, já myslela, že začnu s mrkvičkou kolem 5,5 měsíce…vím, že někdo dává i od 4., ale to asi jen pro děti na UM ne?
Já jsem teď hodně jedla houby sakra!!! Ale čerstvé pečivo jím pořád a v pohodě, on a prdíky má, ale asi tak jak každý, nemá je mimo kojení. Ona se kroutí prdama jen, když právě kojím, vždy tak po 10min…dávám Espumisan+laktobacílky ode dneška v této kombinaci, tak uvidíme :)
Taky jsme dnešním dnem dobrala všechny léky, tak třeba to taky pomůže :)

Ještě otázka, je možné, že řve i třeba jen tak, z nudy??? Mě to tak totiž někdy připadá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.12.11 12:13
bedruna7 píše:Ještě otázka, je možné, že řve i třeba jen tak, z nudy??? Mě to tak totiž někdy připadá :roll:

je, já bych taky řvala, kdybych jen ležela na zádech, čučela do stropu a nikdi si mě nevšímal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.12.11 12:25

Nepospíchej, trávicí systém potřebuje dobře dozrát a vyspět. I třeba na kojeni.net uvádějí, že pokud dítě prospívá normálně, začíná se s příkrmem o měsíc později (tzn dítě na UM od ukončeného ne 4., ale 5.měsíce a dítě na MM od ukončeného ne 6., ale 7.měsíce). To, co vidíš v obchodech na skleničkách, platí pro nekojené děti na UM a i tam je diskutabilní, zda tak brzy je to dobře. O složení nemluvě.

Osobně jsem začala v 8. měsíci + 1× týdně žloutek kvůli železu, maso ještě o měsíc později a jen tušm 3× týdně do roka. V roce jsem zrušila noční kojení a stejně trvalo dalších pár měsíců, než se malá rozjedla. Dneska baští dobře.

bedruna7 píše:
Díky Háti, já myslela, že začnu s mrkvičkou kolem 5,5 měsíce…vím, že někdo dává i od 4., ale to asi jen pro děti na UM ne?
Já jsem teď hodně jedla houby sakra!!! Ale čerstvé pečivo jím pořád a v pohodě, on a prdíky má, ale asi tak jak každý, nemá je mimo kojení. Ona se kroutí prdama jen, když právě kojím, vždy tak po 10min…dávám Espumisan+laktobacílky ode dneška v této kombinaci, tak uvidíme :)
Taky jsme dnešním dnem dobrala všechny léky, tak třeba to taky pomůže :)Ještě otázka, je možné, že řve i třeba jen tak, z nudy??? Mě to tak totiž někdy připadá :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
16.12.11 10:48

K tomu jídlu co můžeš a co ne… já jsem jedla naprosto vše, kromě teda luštěnin, bo je sama nemám ráda a nejím a zelí jsem zkusila až když dcerce bylo tak 5 měsíců a v pohodě už :-) docela brzo se naučila prdíky sama zvládat… ale co jsem milovala a kvůli malé jsem musela přestat jíst, tak čerstvou papriku, po té se mi vždycky osypala… jinak s příkrmama jsem začala v šesti měsících mrkvičkou a jak jí jela :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.11 13:23

jestli nebude

prospívat tak se na celé kojení vykašly, budeš pak trápit ji i sebe. na světě se dějí horší věci než to, že nemůžeš kojit a když se budeš moc snažit, brečet, že ti to nejde tak pak stresem o to mléko můžeš přijít úplně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.12.11 18:04

Holky, potřebovala bych poradit. Mám chlapečka necelých 5 týdnů. Od začátku bojujeme s kojením. V porodnici trvalo 5 dní než se mi začalo dělat mléko (problematický porod). Když jsme přišli domů, tak jsme pokračovali podle režimu z porodnice a jeho váha klesla o 200 g za 10 dní. Tak jsme si půjčili váhu a vážíme před a po kojení. Už sice nehubne a přibírá dost dobře, ale částečně dokrmujeme UM (na doporučení doktorky). Tak jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte triky, jak podpořit laktaci. Piju čaj pro kojící matky, caro, kromě toho aspoň 3 litry obyč. vody, zobu homeoatika na podporu tvorby mléka, odsávám.
V noci to jde, ráno si vytáhne i 150 ml, ale přes den to je horší a večer to někdy dopadne tak, že vysaje tak 70 ml i méně. Kojíme po 2 - 3 hodinách. Kratší intervaly nám nedoporučila doktorka, protože má problémy s bříškem a když kojím častěji, tak víc trpí na prdíky a víc zvrací…

• Citovat
  • Upravit
3900
25.12.11 20:03

Mne taky malá vysaje někdy 120 a někdy 60, podle toho jak má náladu. Když vypije těch 70, tak už nic neodsaješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.12.11 21:00

Podpora laktace: nepřikrmovat, zalézt na min 48hod do postele a kojit a kojit. MM má výhodu dobré stravitelnosti a dodržovat časové rozestupy netřeba. Na MM se kojí dle potřeby dítěte. S UM by se rozestupy dodržovat měly, je hůř stravitelné. Vážit jednou týdně, být v klidu, domluvit si pomoc s domácností (s partnerem, maminkama, kamarádkama…) a věnovat se pár dní jen sobě a mimču.

PS: kolem 3. a 6.týdně a kolem 3. a 6. měsíce mívají miminka růstové spurty a při kojení někdy dělají doslova psí kusy. Chce to vydržet, ono se to upraví. Bohužel dětští lékaři nedbají zásad kojení a což je ještě horší, často je ani neznají nebo za doporučené UM dostávají dárky od výrobců a tak přirozených jevů při kojení i zneužívají…třeba právě těch spurtů, kdy miminko nepřibírá na váze, ale roste a prospívá (má 6-8pomočených plen denně) nebo třeba jevu, kdy kolem 3.měs se přestávají zcela normálně prsa nalévat a dětský doktor podporuje maminku v domněnce, že přišla o MM, přitom se jen přizpůsobuje nabídka poptávce. Podáním UM pak jen problém vyvolá, najedené dítě nesaje MM a to se pak pomalu opravdu přestane tvořit. Navíc z lahve je snazší pít, takže proč by dítě sálo MM.
PS: je naprosto normální, že když nakojenému dítěti nabídneš lahev, něco vypije. A neznamená to, že bylo hladové!!!!

Billi píše:
Holky, potřebovala bych poradit. Mám chlapečka necelých 5 týdnů. Od začátku bojujeme s kojením. V porodnici trvalo 5 dní než se mi začalo dělat mléko (problematický porod). Když jsme přišli domů, tak jsme pokračovali podle režimu z porodnice a jeho váha klesla o 200 g za 10 dní. Tak jsme si půjčili váhu a vážíme před a po kojení. Už sice nehubne a přibírá dost dobře, ale částečně dokrmujeme UM (na doporučení doktorky). Tak jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte triky, jak podpořit laktaci. Piju čaj pro kojící matky, caro, kromě toho aspoň 3 litry obyč. vody, zobu homeoatika na podporu tvorby mléka, odsávám.
V noci to jde, ráno si vytáhne i 150 ml, ale přes den to je horší a večer to někdy dopadne tak, že vysaje tak 70 ml i méně. Kojíme po 2 - 3 hodinách. Kratší intervaly nám nedoporučila doktorka, protože má problémy s bříškem a když kojím častěji, tak víc trpí na prdíky a víc zvrací…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.12.11 22:18

Háto, on prospívá. Jen po propuštění z nemocnice nám zhubnul. To si vzal přeba jen 15, navíc se nehlásil o jídlo (podle doktorky byl hodně zesláblý hlady)… Proto jsme dostali UM.
Bohužel častější kojení než po 2 hodinách opravdu nejde. Mám to ozkoušené, zatím vždy potom zvracel víc než normálně a to i sražené mlíčko a trápilo ho bříško. I tak blindí na můj vkus hodně. UM jsem mu nedala minimálně týden. Teď mu dávám odstříkané MM a to když je nejhůř a je opravdu hladový…
O spurtech vím. Na ty mě doktorka upozornila.

• Citovat
  • Upravit
Billi
26.12.11 10:26
Arumba píše:
Mne taky malá vysaje někdy 120 a někdy 60, podle toho jak má náladu. Když vypije těch 70, tak už nic neodsaješ?

Nic. :(

• Citovat
  • Upravit
7576
26.12.11 19:23

To je normální, taky jsem po kojení nic neodsála. MM se tvoří především při kojení, sání dítětem je nejúčinnější stimul pro tvorbu MM. Někomu i do zásoby, pokud se prsa nalévají. Že nic neodsaješ, navíc po kojení, nic nevypovídá o množství MM, které si může miminko vytáhnout, pokud chce :kytka:

Billi píše:
Arumba píše:
Nic. :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.1.12 13:13

Tak jsem strávila posledních několik dní jen kojením. Výsledek? Nespokojené a blijící dítě :( Fakt nevím, co chce. Čím víc jsem kojila, tím víc se vztekal a blil. Teď mám pocit, že vše, co vypije, letí zase ven. U prsu se vzteká a kroutí, podle všeho neteče. Včera v noci jsem nevydržela a dala Nutrilon :( . Neblil a od té doby je zase spokojené a usměvavé mimčo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová