Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
687
9.8.12 00:18

@Lili5 a kdy si mela cisare? ja ho mela dopoledne, takze je asi blbost, aby mi pred pulnoci zacaly postavovat nebo se mylim? a jinou porodnici moc nechci, vzhledem ke zrejme dalsimu cisari a prozatim blbe poloze placenty si myslim, ze vetsi porodnice je pro me jistejsi :nevim: ale jak pisu, jeste je celkem brzo na zavery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
9.8.12 08:24

@kajinkac rodila jsem v 18 hod. večer - nad ránem jsem šla poprvé na wc se sestřičkou. sedla jsem si kolem půlnoci poprvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.8.12 16:15

@Lili5
sedla sis tak brzo? :-o no, je pravda, ze se mnou pak na normalnim pokoji byla holcina po cisari a ta to vse prozivala mnohem lepe, lepe vstala, hned kojila a v pohode, ale pak tam se mnou byla vietnamka a ta mela podobne obtizne vstavani jako ja… ale ja fakt z tech cca 22-24 hodin do doby nez mi odvezli na normalni pokoj a vstavala jsem, tak jsem prospala snad 18… asi do me dali vic narkozy nebo vetsi unava, protoze mam za sebou jeste dalsi dve narkozy a nejak si fakt nepamatuju, ze bych takhle moc chrnela :-D ale je pravda, ze ja pred tim vlastne dva dny nespala kvuli porodnim bolestem, tak si holt telo chtelo poradne odpocinout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
9.8.12 19:12

@kajinkac možná ano, já pořád myslela na malého, ale sestřičky mi chodily každé tři hodiny dávat zprávu jakou má saturaci kyslíkem, tlak, jak jede srdíčko a zda drží MM z banky, tak jsem byla klidná, ale je to možná důvod proč jsem nemohla spát. Ve 3 hod. jsem mluvila s kamarádkou, která sloužila noční, prostě živá noc. Ale jinak problém s nespavostí jsem kromě jedné narkozy, ale to byla složitá operace na celé dopoledne, měla vždy, že jsem se probrala na sále a pak už neusla. Jen na té regeneraci po operaci má vždy veliký vliv kdy vstaneš, takže zkoušej co nejdříve - pohnout nohama, pomalu břichem, o to líp se pak bude vstávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.8.12 20:03

@Lili5
no, to mi hrozne vadilo, ac jsem se vyptavala jak mohla, tak mi zpravy o male nepodaly nekolik hodin (ale mela jsem takovy sen, ze to dopadlo dobre - rikala mi to moje segra, nakonec to nebyl sen, ale sestra narychlo do nemocnice prijela a jela se mnou vytahem, ale to ja nevedela :-)… sestry pry nic nevedely, ale pak ji vecer privezly, dokonce mi malou daly na hrudnik na chvilku a ja se hrozne bala, ze mi spadne nebo tak neco, protoze jsem byla jeste k veceru z te narkozy proste oblbla a tocil se mi cely svet :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
9.8.12 20:07

@kajinkac třeba to teď bude lepší, nebo jdi do spinální anestezie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.8.12 21:44

@Lili5
uvidime - nejak to dopadne :-) hlavne, aby mala byla v pohode… ja se dam nejak do kupy, holt driv nebo pozdejs, na tom nesejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
16.8.12 18:01

Tak se pochlubím, odjeli jsme na týden k mamince mého přítele. Koupila jsem si sávičky od aventu, nějaké spešl. Mají být tužší a jsou na krmení při kojení. Na dovolené je príma. Kojím přes den mezi 1,5-3 hodinkami když mi usne tak i 4 hodinky vydrží. Na noc nakojím a po hodince ještě dám flaškou 90ml na noc aby mi spinkala do 3 ráno a pak opět pouze kojíme. Jen máme problém, naučila se mi že mi vždycky i přes den u prsa usne. Přes den třeba jen na pár minut ale až dělám co dělám tak stejně u toho vyhnípne :lol:. Lili5 já vím že flaška je cesta do záhuby ale nějak se jí nedokážu zbavit. Zatím mléka dostatek, malá nemá problém se přisát ani v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
16.8.12 18:56

@Olion máš štěstí, že zládáte obojí, gor v noci, kdy je technika nejvíce zachovalá a vyplatí se co nejvíce kojit… Dnes mi volaly zrovna dvě maminky, obě taky skoro děti odstavily flaškou a jedna dudlíkem - a jedna za dva dny na plném kojení zpátky a druhá po 2 týdnech. Takže takové optimistické zprávičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
16.8.12 23:20

Lili5 jo nejhorší bylo malou v noci odvyknout flašku. Hodně mě to vyčerpávalo když se v noci hlásila třeba co hodinu, než se mi pořádně spustilo mlíko a malá si zvykla že to samo nepoteče. Je to pro mně hrozně fajn pocit když mě malá vzbudí a já cítím že mám nalitá prsa. :) Ted jsem na dovolený a normálně každý den si píši s kamarádkou co plně kojí půlroční dceru a musím se jí za každý den kdy kojíme pochlubit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
17.8.12 08:07

@Olion je to super, já myslím, že nabereš sílu a odbouráš i tu poslední flašku, ona je možná už jen takovým „placebem“ pro Tebe. Když budeš mít příslib klidnější noci, tak zkus po té hodině místo flašky nakojit - flašku si třeba nechej s odsátým mlékem v lednici, sáhnout potom po ní můžeš kdykoliv během noci - a třeba to klapne a budeš to mít 100% a zvládnuté. Jste šikulky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
14.11.12 10:08

Treba to nekomu pomuze

Hlasim, ze se mi po cca 10 dnech snazeni (tj. nocni buzeni na kojeni aspon 2×, nebo i 3×, caste kojeni pres den, odsavacka po kazdem kojeni, piti melty a hlavne cerneho piva :-) ) podarilo se znovu plne rozkojit. Hodne se mi snizila laktace, kdyz bylo male 5 mesicu, no, uz jsem moc nedoufala, ale vzdat jsem to nechtela a hura - prsa uz se nalevaji. Takze doufam, ze to vydrzi. A treba to nekomu pomuze, aby se predcasne nevzdaval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verik19
14.11.12 12:51

@Hobitka
Jak často jsi přes den kojila?

• Citovat
  • Upravit
31438
14.11.12 13:06

9× za 24 hodin, vzdycky z obou prsou (tj priblizne 2.30, 5.30, 8, 10.30, 13, 15.30, 18, 20 a 23.30). Aspon zpocatku nicmene jedno kojeni (vetsinou to v 18 nebo 20) v podstate neprobehlo, protoze mala uz po celem dni „mizerne dodavky“ silela. Takze jsem vecer dokrmila a odsala co slo (vetsinou tak 5-10 ml) a dala ji to aspon lzickou.

(Pred tim jsem kojila 6-7krat za 24 hodin).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
19.6.14 16:31

Ahoj malemu je 7 týdnů. Zatim jsem kojila bez problémů a i jsem ještě zvládala odsavat. Teď už druhý den se mi prsa nenalévají a odsaju maximálně 10ml jsem z toho nešťastná zkouším vse možné a nic. Ale přijde mi divné že když maleho kojím a pak dám ještě flašku stejně se nenapije. Kadí tak jednou za den a plen má počůraných kolem 8-10 ani nevypadá že by nějak stradal. Proto bych chtěla vědět jestli měl někdo podobný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová